Bloemkoolrijst zelf maken en licht opbakken met spekjes

Bloemkoolrijst zelf maken blijkt een makkie te zijn! Twee weken geleden at ik voor het eerst bloemkoolrijst met gehaktballetjes in tomatensaus. Erg lekker moet ik zeggen! En de dag ervoor had ik een beetje bloemkoolrijst door mijn bleekselderij salade gedaan. Deze bloemkoolrijst had ik echter bij de groenteboer gehaald. Netjes kant en klaar in een zakje. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar in verhouding duur én ook nog eens niet zo tof voor het milieu vanwege de plastic verpakking. Omdat de bloemkoolrijst hier erg goed beviel heb ik inmiddels zelf geprobeerd om deze te maken. Easy peasy kan ik je vertellen en ik laat je even zien hoe het werkt.

Bloemkoolrijst zelf maken

Wat heb je nodig om je bloemkoolrijst zelf te maken?

  • Bloemkool (1 hele bloemkool voor 4 personen)
  • Keukenmachine
  • Water
  • Zeef

De bloemkool maak je even schoon en verdeel je in gelijke stukken. De stronkjes kan je ook gewoon gebruiken. Doe deze gelijke stukken in de keukenmachine en vul deze af met water.

bloemkoolrijst zelf maken

Even de keukenmachine aanzetten (ik gebruik hiervoor de pulse stand van de Byzoo Giraffe), maar je kan ook een blenderfunctie gebruiken. Je ziet vanzelf dat het maar heel kort nodig is om te pulseren, door het toegevoegde water is de bloemkool heel snel klein gemaakt.

Niet te lang blenderen, want dan krijg je een papje 😉 .

Daarna de bloemkoolrijst door een zeef heen gooien en uit laten lekken. Hoppa! Klaar voor gebruik.

Bloemkoolrijst met spekjes en pangafilet

De vorige keer dat ik de bloemkoolrijst maakte had ik deze heel kort opgebakken met een klein beetje knoflook. Ook heel lekker, maar vooral ook omdat daar nog echt een sausje overheen ging. Nu wilde ik echter wat anders omdat deze bloemkoolrijst meer op zichzelf als hoofdgerecht dient. Dus heb ik een variant gemaakt op een recept van bloemkoolrijst wat ik in het Plus blaadje zag.

bloemkoolrijst met spekjes en pangafilet

Ingrediënten voor bloemkoolrijst met spekjes

  • Bloemkoolrijst zelf maken van 1 bloemkool
  • sap van 2 limoenen
  • olijfolie
  • 250 gram spekblokjes
  • verse peterselie

bloemkoolrijst met spekjes

Bereiding bloemkoolrijst met spekjes

  1. Nadat je de bloemkoolrijst hebt gemaakt doe je deze in een schaal.
  2. Sap van 1 limoen erbij voegen.
  3. 3 eetlepels fijngemaakte peterselie toevoegen.
  4. Terwijl de spekjes uitbakken en na 1 minuut het sap van de 2e limoen hieraan toevoegen in de pan. Al roerende doorbakken totdat de spekjes krokant worden.
  5. Nog wat peterselie aan de spekjes toevoegen.
  6. Olijfolie in de wok doen en de bloemkoolrijst kort dorbakken (2-3 minuten).
  7. Spekjes toevoegen aan de wok, nog even licht doorbakken en klaar is je bloemkoolrijst met spekjes.
  8. Pangafilet apart bakken  en samen serveren.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven