De ‘daar word ik nu zenuwachtig van’ bloggers tag. Hell yeah!

Het ’taggen’ in bloggerwereld is een heel begrip geworden. Voor bloggers hoef ik dan ook niet uit te leggen wat een tag inhoudt, maar voor mijn andere lezers wellicht wel. Bij deze. Een bloggers tag is een soort van onderwerp waar meerdere vragen over verzonnen zijn. Deze tag kan door een blogger worden overgenomen op zijn of haar eigen blog, met vermelding van de bedenker van de tag. En uiteraard met de vragen, want daar gaat het uiteindelijk om, om het antwoord op de vragen die bij de bloggers tag horen. Snap je me nog?  Zo niet, geen probleem, je komt er gaandeweg vanzelf achter. Want… je raadt het al… ik heb mijn eigen bloggers tag verzonnen 😉 . De ‘daar word ik nu zenuwachtig van’ tag.

Want zenuwachtig worden doen we allemaal wel eens toch?  Ik in ieder geval wel. En momenteel stijgen mijn zenuwen weer ongekende hoogtes. Met een reden die ik je verderop uit de doeken doe. Ik heb er dus even goed over nagedacht en ik kon eigenlijk met gemak een lijstje verzinnen van zaken waar ik zenuwachtig van word. En één ervan staat al weken met stip op nummer 1!

bloggers tag zenuwachtig zijn

Goed. Daar gaan we dan. De vragen die erbij horen!

Bloggers tag ‘daar word ik nu zenuwachtig van’

De vragen die ik bij deze bloggers tag bedacht heb zijn de volgende:

  1. Waar word jij nu zenuwachtig van (duhuh)
  2. Waarom word je daar zenuwachtig van?
  3. Hoe uit dat zenuwachtig zijn zich bij jou?
  4. Doe je iets tegen het zenuwachtig zijn op dat moment?

Daar word ik nu zenuwachtig van

En dan heb je uiteraard ook recht op mijn antwoorden op bovenstaande vragen. Daar gaan we dan…

Waar word ik nu zenuwachtig van

Er zijn een aantal zaken waar ik behoorlijk zenuwachtig van kan worden. Ik som ze hieronder even voor je op:

  • de tandarts
  • presentatie geven / voor de klas staan
  • evenementen bezoeken in mijn eentje
  • mijn ooglidcorrectie

Waarom word ik hier zenuwachtig van?

Tandarts

De eerste is misschien een voor de hand liggende voor je. Voor mij alleen niet, want vroeger werd ik hier nooit zenuwachtig van. Tot aan het moment dat ik een wortelkanaalbehandeling kreeg, toen was het ineens goed mis. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel fysieke pijn heb gehad als toen. Sindsdien ga ik liever niet meer naar de tandarts, dat snap je vast wel 😛  .

Presentatie geven

Een presentatie geven vind ik ook een ramp. Ik noem het ook wel het voor de klas staan. Zet mij om tafel met 10 directieleden van een of ander bestuur en ik heb nergens last van. Zolang ik maar op ‘gelijk niveau’ zit. Maar moet ik gaan staan om mijn verhaal te doen? Dan word ik super zenuwachtig. Zelfs al zijn het geen directieleden 😉 . Stom eigenlijk ook, want ik heb het genoeg gedaan in het verleden en kreeg altijd alleen maar complimenten. Het is dus echt iets wat in mezelf zit.

Alleen evenementen bezoeken

Ook zo eentje. Niet de ergste van de vier overigens, maar hij mag van mij wel in het rijtje. Evenementen bezoeken in mijn eentje. En dat gebeurt nogal eens in bloggersland 😉 . Inmiddels ken ik uiteraard aardig wat bloggers, dus je kan altijd wel een praatje maken. Maar het alleen binnenstappen terwijl ik niet weet of ik bekenden ga tegenkomen, dat vind ik minder prettig. Herken je zoiets?

Mijn ooglidcorrectie

De laatst is er een die op het moment heel erg speelt. ‘As we speak’ lig ik namelijk op de operatietafel. Of nu ja… vandaag om 08.30 is het mijn beurt voor een ooglidcorrectie! Ik vertel je hier alles over in een ander blog uiteraard, maar dat ik hier zenuwachtig voor ben? Enorm! Ook al krijg ik allemaal positieve geluiden van andere te horen die de ingreep al hebben laten doen, ik vind het wel een ‘dingetje’! Echt bang voor pijn ben ik niet, maar ik vind het gewoon ontzettend spannend.

Hoe uit dat zenuwachtig zijn zich bij mij?

Bij de tandarts

Bij de tandarts uit zich dat in te weinig afspraken 😉 . Als het even kan probeer ik onder mijn afspraak uit te komen. Of erger nog, ik maak gewoon geen afspraak. Tot aan het moment dat ik echt niet meer kan wachten omdat ik het naar mijn kinderen toe belangrijk vind om daar niets van te laten merken. Pfff. Ik ben altijd enorm opgelucht als dit weer voorbij is.

Presentatie geven

Dat uit zich vooral bij mij in klotsende oksels. En misschien wat rode vlekken in mijn nek, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb zelf altijd het idee dat je heel goed aan mij kan zien dat ik niet in mijn comfort zone zit, maar blijkbaar is dat dus niet zo. Wel makkelijk… dat het de buitenwereld niet zo opvalt.

Alleen evenementen bezoeken

Ik denk dat ik selectiever ben in het bezoeken van evenementen. Niet alleen vanwege het feit dat ik er zenuwachtig van word, maar ook vanwege tijdgebrek hoor. Toch is het makkelijk om me daar achter te verschuilen. ‘Nee, ik kan niet, ik heb het te druk’. Dit terwijl volgens mij heel bloggerland het juist hartstikke leuk vind om naar evenementen te gaan. Of vergis ik me?

Mijn ooglidcorrectie

Volgens mij heb ik de afgelopen weken aan niets anders gedacht! Iedere dag -als ik wakker genoeg ben- dan schiet het me direct te binnen. Ik tel de dagen af totdat het zover is en gelukkig kan ik vanaf vandaag stoppen met tellen! Nu nog een paar weken voor schut lopen en dan komt alles weer goed.

Doe ik iets tegen het zenuwachtig zijn op dat moment

Nee, ik geloof het niet. Voor de tandarts kan ik niets doen. Ja misschien valium slikken maar dat vind ik dan toch weer een tikkie overdreven 😉 . Wat ik wel doe als ik zenuwachtig ben is dat ik heel veel ga praten. Niet sneller, maar wel meer. Haha.

bloggers tag

Ook de bloggers tag gebruiken?

Ik heb een aantal mensen op mijn lijstje staan waar ik benieuwd naar ben of ze ook specifieke zaken hebben waar ze zenuwachtig voor zijn. Vandaar dat ik die hier ook maar even ga taggen, eens kijken of ze met de billen bloot durven. Dat zijn onder andere Lisette van Lisetteschrijft.nl en Cynthia van Misslipgloss.nl. Waarom? Nou omdat Lisette zichzelf zo vrij op de foto zet in haar Lieve Sil imitaties dat ik me afvraag of er überhaupt wel iets is waar ze zenuwachtig van wordt. En naar Cynthia ben ik gewoon nieuwsgierig 😉 . Als je ziet wat zij allemaal doet met haar beautyblog dan heeft ze al zoveel ‘drempels’ overwonnen waarschijnlijk… waar maakt zij zich nu nog druk om?

Natuurlijk zijn er nog meer bloggers waar ik nieuwsgierig naar ben, maar ik trap af met deze twee. Eens kijken of zij ook iets met deze bloggers tag hebben 😉 .

Ben je ook blogger en wil je graag wat met de bloggers tag doen? Leuk! Ik wil graag weten waar jij je druk om maakt! Laat je het me weten als je iets met mijn tag doet?

Voor alle andere lezeressen die zelf niet bloggen maar wel degelijk dingen hebben waar ze zenuwachtig voor zijn… GO AHEAD. Gooi het in de comments, want ook van jullie wil ik het graag weten!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

3 gedachten over “De ‘daar word ik nu zenuwachtig van’ bloggers tag. Hell yeah!”

  1. Pingback: Daar word ik nu zenuwachtig van - tag - Mijn kind kan de was doen

  2. Pingback: Daar word ik nu zenuwachtig van Tag - Lotus Writings

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven