Body Yogurt van the Body Shop, voor een snel ochtend of avondritueel

Body Yogurt is een nieuw product van the Body Shop. Liefst smeer je deze op de nog vochtige huid voor een hydratatie tot wel 48 uur lang. Grote voordeel van Body Yogurt is dat deze binnen 15 seconden intrekt en geen plakkerig gevoel achterlaat.

body yogurt, the body shop

Body Yogurt voor een snel ochtend- of avond ritueel

Body Yogurt? Wat is dat nu weer dacht ik toen ik voor het eerst het persbericht onder ogen kreeg. Met de Body Butters van the Body Shop in mijn achterhoofd ben ik gaan testen met deze nieuwe formule en ik ben totaal overrompeld. Heel eerlijk gezegd… de Body Butters zijn direct gezakt op mijn prioriteitenlijst nu ik de Body Yogurt op de plank heb staan. YEAH, wat een vooruitgang!

Ik weet niet hoe jouw ritueel er in de ochtend en in de avond uitziet, maar ik weet wél dat mijn ochtendritueel altijd gehaast is. In de ochtend omdat er twee kinderen naar school moeten, een hond staat te piepen voor de deur en mijn innerlijke duivel roept dat ik aan het werk moet. En in de avond omdat ik het – wederom- veel te laat heb gemaakt.

Je voelt hem al aankomen… een Body Butter smeren over mijn vers gedouchte beentjes is dan geen optie. Duurt allemaal veel te lang voordat het intrekt en die jeans die kan ik dan helemaal wel vergeten aan te trekken. Die gaat niet verder dan mijn onderbeen omdat het zo plakkerig aanvoelt allemaal.

En dat is nu precies waarom ik zo blij word van de Body Yogurt van the Body Shop. Deze trekt mega snel in en voelt niet vettig aan. Douchen, smeren en aankleden. Hoppa!

Ik kreeg van the Body Shop twee geurtjes toegestuurd, de British Rose en de Almond.

Welke Body Yogurt varianten zijn er?

The Body Shop heeft voor een aantal geurlijnen de Body Yogurt geproduceerd.

  1. British Rose, een rozengeur; verrijkt met rozenextract uit Engeland
  2. Almond; met de zoete en nootachtige geur van amandelen
  3. Mango; met de fruitige, tropische geur van mango’s
  4. Strawberry; met de geur van zoete, sappige aardbeien
  5. Moringa, een bloemengeur; verrijkt met moringa-extract uit Rwanda

Er was ook een limited edition van de Banana geur, maar die is momenteel al niet meer

verkrijgbaar. Super jammer, want dat is mijn favoriete geur, sinds ik de Banana haarproducten heb getest.

De Almond geur vind ik overigens ook een hele fijne. Het voordeel is, welke geur je ook pakt, ze zijn allemaal subtiel.

<3 Body Yogurt van the Body shop kost € 10,00 per pot en is online te bestellen

body yogurt

Body Yogurt van the Body Shop, een nieuwe formule

Deze nieuwe formule van the Body Shop, de Body Yogurt, trekt binnen 15 seconden in en hydrateert vervolgens tot wel 48 uur. De Yogurt heeft een gel-crèmetextuur die direct intrekt en intens hydrateert zonder een laagje achter te laten. Perfect voor de werkende moeder doe direct weer aan de slag moet.

Aanbevolen wordt om de Body Yogurt al te smeren op de vochtige huid, direct na het douchen. Het hyaluronzuur en de glycerine vangen vocht op en houden de huid gehydrateerd.

Wat zit er in de Body Yogurt?

Om te beginnen is de Body Yogurt 100% veganistisch en bevatten alle varianten biologische Community Trade-amandelmelk uit Spanje. Daarnaast is het product dermatologisch getest en geschikt voor de gevoelige huid. Body Yogurt bevat geen paraffine en minerale oliën.

Overige ingrediënten (Almond versie):

Aqua, Glycerin, Alcohol Denat., Dimethicone, Butylene Glycol, Parfum, Phenoxyethanol, Carbomer, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethiconol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Sodium Hyaluronate, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Xanthan Gum, Citric Acid, Dehydroacetic Acid.

Nu ben ik zelf niet zo’n enorme beauty babe, maar tegenwoordig probeer ik wat meer op te letten en te kijken naar de daadwerkelijke ingrediënten die in de producten zitten. Voor zover ik ze terug kan vinden natuurlijk. Gelukkig is the Body Shop daar nooit zo lastig in, die gooien alles ‘out in the open’.

De ingrediëntenlijst zelf zegt mij niet heel veel. Wat ik wel weet is dat je alcohol over het algemeen moet proberen te vermijden. Gevalletje jammer dus dat een van de eerste ingrediënten die genoemd wordt Alcohol Denat is. Ongetwijfeld wordt de ‘uitdrogende werking van alcohol’ ruimschoots goedgemaakt door de andere ingrdiënten en voor mij is dit geen reden om de Body Yogurt niet te gebruiken. Maar voor jou misschien wel goed om te weten.

Is de Body Yogurt een aanrader?

Wat mij betreft heeft deze nieuwe formule een enorme stap voor op de Body Butter. Natuurlijk is ook de laatste een heerlijk product, maar die gebruik ik alleen maar als ik daarna bijvoorbeeld mijn badjas aantrek. In alle andere gevallen vind ik de Body Yogurt echt veel fijner.

* Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb om te testen. Dit is – uiteraard-  niet van invloed op mijn mening. Ik vertel je eerlijk wat ik er van vind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven