Boeken bestellen via Studers? Een makkie!

Boeken nodig voor je volgende schooljaar? Tegenwoordig bestel je je boeken eenvoudig bij Studers! Hou in de gaten dat Studers specifiek voor MBO boeken en licenties is. Je koopt je boeken daar nieuw, óf tweedehands. Die keuze kan je zelf maken bij het selecteren van je boeken tijdens je bestelling.

Een boekenbeurs versus boeken bestellen bij Studers

Allemachtig zeg, wat is er veel veranderd in de tijd. Vroeger (en nee… vroeger was niet alles beter) hadden we een boekenbeurs op school. Dan trok je lootjes en als je aan de beurt was dan mocht je op de boekenbeurs jouw boeken voor het volgende schooljaar uitkiezen. Met een beetje pech was je als een van de laatsten aan de beurt en lagen er alleen nog maar half uit elkaar gevallen boeken. Wat een drama kon dat zijn.

De manier waarop de scholieren tegenwoordig aan hun boeken kunnen komen is een stuk beter geregeld. Voor het MBO kan je boeken bestellen bij Studers. En waarschijnlijk ook wel ergens anders 😉 , maar wij werden via het schoolsysteem getipt voor Studers. Sterker nog… er zijn gewoon koppelingen tussen ons schoolsysteem en de Studers website.. Lekker makkelijk dus, alhoewel die boekenbeurs ook wel een beetje zijn charme had.

Boekenbeurs onderdeel van de opvoeding?

Ik heb het idee dat die boekenbeurs vroeger wel een stukje onderdeel was van de opvoeding. Ik moest zélf naar school op een bepaald tijdstip om die boeken dus uit te kiezen. En volgens mij moest ik daar ook betalen, maar eerlijk gezegd weet ik dat niet meer zeker. Dit was overigens op de middelbare school, niet op het voortgezet onderwijs. Maar ik kan me nog wel herinneren dat ik dat altijd heel spannend vond. Er was echter geen ontkomen aan.

Boeken bestellen in de huidige tijd, bij Studers of ergens anders

Tegenwoordig is het dus zo dat je je boeken kan bestellen. Maar ik merk dat wij dat automatisch voor onze puber gedaan hebben (net als dat boeken kaften). En wat leren ze daar dan eigenlijk van? Helemaal niets dus. Toch heb ik ook dit jaar het bestellen van de MBO boeken bij Studers weer voor hem geregeld. Alhoewel ik hem er wel even bij heb getrokken, maar volgens mij is dat het ene oor in en het andere oor uit gegaan. Ik heb me dan nu ook bedacht dat ik het hem volgend jaar zélf laat doen. En dan betaal ik de rekening gewoon terug aan hem.

Studers; voor het bestellen van MBO boeken

Het bestellen van de boeken is overigens wel echt goed geregeld. Na het inloggen en aanmaken van een account kan je je eigen studie en leerjaar kiezen zoals je hierboven ziet. Na het klikken op de knop ‘verder’ krijg je direct de volledige leermiddelenlijst te zien. Daarop staan alle boeken die je nodig hebt voor het komende leerjaar, en de eventuele licenties die je aan moet kopen voor de digitale lessen in dit schooljaar.

Het is een kwestie van aanvinken en je kan zo alles in je winkelmandje gooien. Betalen, en klaar ben je!

Waarom de boeken bij Studers bestellen?

Voor mij staat gemak op de eerste plaats moet ik zeggen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik exact die boeken heb die worden aangeraden. Die leermiddelenlijst wordt namelijk door de leraren vastgesteld. Zo weet je zeker dat je de boeken besteld die je echt nodig hebt.

Voor vragen zijn ze daarnaast goed bereikbaar viel me op. Ik heb namelijk één klein nadeeltje gespot. De leermiddelenlijst kan nog veranderen. Ik heb de boeken direct besteld toen we daar een mail van kregen, vlak voor de zomervakantie begon. Achteraf blijkt dat er een bepaald boek dat als ‘niet verplicht’ stond aangemerkt helemaal van de lijst werd gehaald. Ik had dat boek al besteld met de gedachte… ‘niet verplicht, maar waarschijnlijk wel handig’.

Na een belletje met Studers bleek dat dat boek inderdaad door de leraar van de lijst gehaald is, maar dat we het ook gewoon nog zo terug mogen sturen. Fijn!Verder kan je ook nog andere schoolspullen bestellen bij Studers als je wilt. Denk daarbij aan de school agenda, schriften of een rekenmachine of iets dergelijks. Ik heb bij de boeken die Luc voor dit leerjaar nodig heeft uiteindelijk ook nog een taalkaart besteld. Deze heeft het formaat van een pasje en hier staan de meest lastige taalregels in het klein op uitgelegd. Heel handig voor mensen met dyslexie.

Licenties bestellen bij Studers

Niet alleen het bestellen van de boeken bij Studers gaat makkelijk, het bestellen van de licenties gaat nét zo fijn. Nadat je ze besteld en betaald hebt kan je ze direct activeren met één druk op de knop en kan je kind gebruik maken van de betreffende software. Via school worden ze natuurlijk begeleidt in het inlogprovces en de werking van deze software. Het aanschaffen van de boeken en de licenties voor het MBO is de eerste stap, en ik heb wel gemerkt dat het me heel wat waard is dat het bestellen zo makkelijk verloopt.

Uiteraard kan je bijvoorbeeld via het ISBN nummer bij Bol.com alle boeken vinden. Hoe bestellen jullie de boeken voor een vervolgopleiding tegenwoordig?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven