Boeken lezen en tranen die over je wangen lopen, het is Boektober.

Ken je #Boektober al? Een initiatief van Dagmar Boer waar je gratis en voor niets aan mee kan doen 😉 . Een grappig idee om mensen te stimuleren meer te gaan boeken lezen. Nu doe ik niet bewust mee aan #Boektober, maar inmiddels heb ik al drie boeken die ik op mijn lijstje mag zetten in deze maand.

Het is niet zo dat ik lekker languit op de bank lees, want daar gun ik mezelf de tijd niet voor. Bij mij blijft lezen beperkt tot de late avonduurtjes als ik in bed lig. Gemiddeld zo vanaf een uur of 23.30 – 0.00. Afhankelijk van mijn algehele staat van welzijn lees ik dan een half uurtje tot een uur en in extreme gevallen wordt dat langer, als een boek me ècht boeit.

Oja, en vorige week had ik een mazzeltje -een dagje sauna- en dan wordt boeken lezen ineens een dagtaak en gaat er zomaar een heel boek doorheen 🙂 . Afijn, terug naar #Boektober en de boeken die ik tot nu toe gelezen heb.

boeken_lezen

 

Boek nummer 1

Het eerste boek is er eentje die ik eigenlijk in de vakantie al zou lezen, maar als gevolg van tijdgebrek (hoe krijg ik dat voor elkaar in de vakantie) is dat niet helemaal gelukt. Nu alsnog gedaan dus en een prima tip voor jou voor de herfstvakantie!

Het gaat om ‘Losing it’ van Cora Carmack. Een New York Times Bestseller die voor mij als makkelijk te lezen en lekker luchtig de boeken in gaat. Cora is ergens in de twintig en heeft inmiddels haar droombaan gevonden, schrijfster. In het boek ‘Losing it’ beschrijft ze het verhaal van Bliss. Bliss Edwards is een bijna afgestudeerde Drama leerlinge met een prima leventje. Een leuke vriendenkring, avondjes stappen en diepgaande gesprekken met haar Best Friend zorgen voor de invulling van dat leventje. Er ontbreek echter één ding. De sex. Bliss is nog maagd en vastbesloten om dat ‘issue’ aan te pakken. De vraag is echter: hoe?

Gedurende haar zoektocht naar de perfecte onenightstand (ze kan nu eenmaal niet zomaar met de eerste de beste haar bed delen) komt ze haar match tegen. Op het moment suprème laat ze hem echter achter in haar bed en gaat er zelf als een haas van door. Je begrijpt dat dat tot hilarische situaties leidt als ze er achter komt dat haar nieuwe docent Drama dezelfde aantrekkelijke man blijkt die ze eerder in haar bed heeft achtergelaten.

Hou je van boeken lezen, zoek je een lekker leesbaar boek, en ben je niet vies van het New Adult genre, dan is Losing it een prima ’tussendoortje’.

Boeken lezen in de sauna

Tijdens mijn dagje sauna heb ik me ook volledig uitgeleefd! Ik vind naar de sauna gaan heerlijk, maar ben niet iemand die alle sauna’s gehad hoeft te hebben op het eind van de dag. Voor mij staat een saunadag ècht voor ontspannen. Ik maak dus geen afspraak met de masseur, want dan moet ik op de tijd letten. Ik plan ook mijn diner niet in (vind dat altijd zo’n rare vraag als je binnenkomt), want dan moet ik op de tijd letten. En een saunadag is voor mij zo’n beetje de enige dag dat ik niet op de tijd wil letten! Herken je dat?

Wat ik wel doe in de sauna is boeken lezen! Kwam dat in deze maand even goed van pas. Ik had nog twee boeken liggen waar ik nodig aan wilde beginnen.

Boek nummer 2

Een ervan is een boekje van een dorpsgenoot. Femke Hellings heeft het boek ‘Ongezouten’ geschreven en dat boek doet zijn naam eer aan 😉 . Het is een columnbundel vol korte krachtige columns die nagenoeg allemaal een glimlach op je gezicht achterlaten. Met humor geschreven vertaalt Femke alledaagse situaties die voor ons vrouwen zéér herkenbaar zijn. Van huishoudfrustraties tot opvoedingskwesties en van rode oortjes tot stress van mindfullness. Ze geeft haar ongezouten mening. Een heerlijk bundel om even in weg te zakken. Ze geeft zelf als tip om hem tijdens een badsessie of in de sauna te lezen. Zo gezegd zo gedaan dus.

Het enige ‘mindere’ wat ik me bij dit boekje kan bedenken is dat het te snel uit is 🙂 , je zou er zo veel meer van willen lezen. Ook leuk om cadeau te geven! Je vindt de bundel hier.

Boek nummer 3

Boek nummer 3 ben ik ook gestart in de sauna. Want tja, de columnbundel van Femke was veel te snel ‘op’. Maar daar was ik dus op voorbereid. Boeken lezen betekent pure ontspanning. Met het boek ‘Onverminderd’ van Rebecca Yarros was dat alleen even iets anders. Tijdens de eerste vier bladzijdes van het boek stroomden de tranen over mijn wangen. Niet echt ontspannen in een sauna 😉 , maar ik werd zo ontzettend gegrepen door de directheid van het verhaal en het verdriet kwam zo binnen dat ik niet anders kon dan met een brok in mijn keel doorlezen en snotteren.

Misschien kwam het door de militaire tint die het boek heeft. Mijn vader is namelijk straaljagerpiloot geweest, dus er zaten zeker herkenbare details in dit boek. Toch heeft mijn vader nooit in de oorlog gevlogen heeft en was ik eigenlijk ook nog te jong om me daar echt zorgen over te maken, dus ik gooi het erop dat het gewoon een heel goed boek is.

Afijn… verder over ‘Onverminderd’. De rest van het verhaal leest lekker weg. Ember (hoofdpersoon in het verhaal) haar vader sneuvelt in Afghanistan en kort daarna wordt ze ook nog bedonderd door haar vriend. Haar hele leven ligt in korte tijd in puin en schrijfster Rebecca neemt je in haar New-adult debuut mee in de struggle die Ember moet leveren om haar leven weer op de rit te krijgen. Het verhaal intrigeert van bladzijde tot bladzijde. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik niet zoveel sauna’s heb gezien deze keer maar dat ik aan het eind van de dag driekwart van dit boek uit had. Een dag later, bij het einde van het verhaal, stroomden weer de tranen over mijn wangen. Ik had mijn boek uit maar het verhaal is nog dagen blijven hangen, meer verklap ik niet. Prachtig en zeer zeker de moeite waard!

Hou je van boeken lezen, dan móet Onverminderd op je bucket list komen te staan.

Inmiddels ben ik zelf bij boek nummer 4 aangekomen… Girlboss. Geen slechte start voor Boektober, vind je wel?

Ben jij ook zo’n boekverslinder? Welk boek mag ik wat jou betreft niet missen?

2 gedachten over “Boeken lezen en tranen die over je wangen lopen, het is Boektober.”

  1. Wat knap zeg!! Ik heb pas 1 boek gelezen, maar ik heb ook echt het gevoel dat de maand pas net begonnen is, terwijl het toch alweer een week bezig is! Kortom: ik moet ook weer aan de bak met lezen, anders kom ik niet op mijn 5 boeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven