Boer zoekt Vrouw; hork Herman stuurt lieve Pia de laan uit

Al jaren weiger ik halstarrig om Boer zoekt Vrouw te kijken. Waarom? Tja, het is gewoon niet zo mijn ding denk ik. Klinkklare onzin dat een programma op deze manier mensen bij elkaar kan brengen denk ik dan. Maar misschien vergis ik me. Het kan me in ieder geval niet boeien, dat Boer zoekt Vrouw. Ook al kijkt Half Nederland ernaar, ik mis de behoefte en ben dus lekker aan het werk, óf kijk met manlief een leuke serie die me wel interesseert.

Tot gisteren.

‘Ergens’ was er een stemmetje in mij dat riep ‘je moet deze aflevering zien’. ‘Kijk toch eens een keer, je weet niet wat je mist’. En zo geschiedde. Ik ging languit hangen op mijn heerlijke Baloo Terapy zitzak, lekker voor de openhaard, met een flinke mok thee in mijn handen.

Boer zoekt Vrouw via tv, Herman kan niet communiceren

Had ik maar wat sterkers gehad dan thee… dan was mijn koppijn gisterenavond nog te herleiden geweest naar iets concreets. Want wie denkt dat ik na een uur boeren-en-boerinnen-in-spé-tv helemaal om ben en voortaan iedere aflevering van Boer zoekt Vrouw wil zien die heeft het mis. Dat stemmetje in mijn hoofd heeft me gewoon volledig belazerd.

Herman de hork

Op de horror na die ik ooit eenmalig gevoeld hebben bij een aflevering met Geile Geert in Boer zoekt Vrouw vind ik dit de meest inspiratieloze tv ooit. Boeren die op zoek zijn naar een echtgenote? Hartstikke mooi. Maar drie vrouwen die met elkaar wedijveren om een vent die nog te beroerd is om zelf ook maar iets van zichzelf te laten zien. Schei toch uit zeg, wat doe je jezelf aan? Dát is het enige wat ik kan denken.

En uiteraard doel ik dan in dit geval op Herman. Die brave Herman die van muziek houdt (geloof ik) en die nog bij zijn mama woont (geloof ik). Want tja… ik heb alle vorige afleveringen gemist, dus heb niet alle irrelevante achtergronden van deze franse boer in mijn brein zitten.  Overigens verschillen smaken gelukkig, want Herman heeft het al zover geschopt dat Lisette hem juist op nummer 1 heeft staan van haar lijstje. Mij niet gezien hoor! Wat een hork is dat.

boer zoekt vrouw

Een van ‘zijn’ meisjes, Pia, vraagt -nogal zenuwachtig, maar toch vraagt ze het- hoe hij eigenlijk tegen haar aankijkt. Waarom heeft hij haar gekozen? Hork Herman antwoordt dat zij -samen met de andere twee- de leukste brief had. En that’s it. Verder dan dit gaat hij niet. Nog geen millimeter. Zíj geeft zich bloot op tv en stelt zich kwetsbaar op, in de hoop een klein persoonlijk gesprekje te voeren met de man waarvan zij denkt dat dit haar ideale partner gaat worden. En hij geeft geen sjoege. Brrr.

Herman is historie voor mij (en voor Pia)

Even verder spittend in vorige afleveringen blijkt Herman wel meer gedrag te vertonen wat op mij nogal afstotend overkomt. Bij zijn eerste contact met de vrouwen ‘in real life’ presteert hij het om tegen Anne de volgende opmerking te maken.

‘Wel bijzonder wat ze van zo’n foto weten te maken…’

Nou vraag ik je… hoe lomp kan je worden? Ook al is het misschien iets wat half Nederland op dat moment denkt… als jij op zoek bent naar je toekomstige partner, dan denk je toch wel even na, niet? Ik neem toch aan dat Anne zo’n opmerking ook niet echt kan waarderen? Vrouw worden van een vent die openlijk op tv aangeeft dat hij je nogal vindt tegenvallen… lekker dan!

Ik kan persoonlijk niet anders dan Herman de hork een enorme loser vinden. Uiteraard hoop ik dat ik jou niet voor je hoofd stoot met deze opmerking. Dus als jij als regelrechte Boer zoekt Vrouw liefhebber Herman ook juist op nummer 1 hebt staan… sorry.

Pia moet eruit, go Pia!

Dussssss Pia, lieve meid. Treur niet te lang om deze boer alsjeblieft. Ik vind het erg sneu voor je dat hij de eerste man is waarbij jij dacht eindelijk een klik te voelen. Maar het kan niet anders dan dat in de andere helft van Nederland (de slimmerikken die géén Boer zoekt Vrouw kijken) jouw toekomstige partner rondloopt. En laten we eerlijk zijn… een grotere boer dan boer Herman zal hij dan toch niet kunnen zijn, wel?

https://www.youtube.com/watch?v=TmsiTujnm7M

Twitter vermaakt met Boer zoekt vrouw

Natuurlijk kan ik mijn nieuwsgierigheid vandaag niet bedwingen en ik ga dan ook even op twitter neuzen wat er gisteren allemaal gezegd is over Boer zoekt Vrouw. En eindelijk snap ik dan de interesse van al die Nederlanders die wekelijks weer voor de buis zitten. Zij kijken helemaal geen Boer zoekt Vrouw omdat ze dit programma zo leuk vinden! Ze kijken omdat twitter overstroomt met de meest geweldige opmerkingen naar aanleiding van deze afleveringen. Wat een vermaak! Je hoeft maar te zoeken op #bzv en de meest fantastische one-liners en foto’s komen op je pad.

Top-vermaak van de bovenste plank die door gewone mensen geleverd wordt 😉 . Helaas slaat dit twitter-vermaak kant nog wal als je de aflevering van Boer zoekt Vrouw niet gekeken hebt. Voor mij een stevig dilemma, dat begrijp je. Ga ik nu toch wekelijks bankhangen met een fles wijn (of liever nog iets sterkers) om een portie boeren en boerinnen in spé met hun dagelijkse beslommeringen te volgen, puur om het fantastische twittervermaak wat daaraan gekoppeld is? Kan ik dat opbrengen? Of sluit ik me hier volledig voor af met het gevolg dat ik ook alle gein en ongein op social media ga missen? Want dat is best een lekkere zondagavond besteding moet ik bekennen 😉 .

4 gedachten over “Boer zoekt Vrouw; hork Herman stuurt lieve Pia de laan uit”

  1. Je hebt gelijk, Herman is gewoon een hork. Ik houd zelf wel van duidelijkheid, maar hij is nogal onpersoonlijk. Hij is iemand die erg in zijn hoofd zit. Hij kan wel praten, maar qua inlevingsvermogen laat het wat te wensen over. Eigenlijk doet hij mij denken aan Sheldon uit the Big Bang Theory qua gevoeligheid dan. Pia is gewoon jong, gevoelig en die moet nog lekker van het leven genieten. Zij is leuk en intelligent genoeg. Die komt vanzelf wel de goede man tegen en dat is niet iemand zoals Herman.

  2. Hij is eerlijk, het was ook een groot verschil tussen haar modellenfoto en haar verschijning. Waarom zou je daar schijnheilig over moeten doen? Kijk eerst die afleveringen, en begin dan pas iemand een hork te noemen. Echt slim, een artikel schrijven over een programma dat je niet kijkt. Sociaal onhandig hoeft niet zo beoordeeld te worden.

    1. Het is geen kwestie van schijnheilig erover doen Natascha, maar gewoon subtiliteit, of sociaal handig om jouw woorden te gebruiken. Als je kijkt wat Hork betekent, dan is dat exact wat hij is, sorry, het is niet anders 😉 . Daarbij komt dat ik de aflevering volledig gezien heb, en dus ook stukken van de vorige aflevering. Wat mij betreft voldoende info. Oh ja, ik zal je niet mailen op ‘gajememailendan@neebedankt 😉

  3. Inderdaad Top vermaak. Maar net als jij kan ik mij behoorlijk opwinden over het gedrag van die boeren. Ze zijn heer en meester op hun eigen terrein (erf) en zien in de vrouwen eigenlijk alleen een paar extra handjes. Toch vind ik het wel mooi om te zien dat er ook nog een echte relatie uit kan voortkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven