Boerderij de kleine Wildenberg; een heerlijk weekendje weg in eigen land voor kinderen én hun ouders

Voor wie graag met het hele gezin een weekendje of weekje weg wil in eigen land en toch het gevoel wil hebben er even helemaal uit te zijn. Voor ouders met jonge kinderen is het wellicht herkenbaar dat het woord vakantie niet alleen een gevoel van plezier oproept maar ook het stressniveau in het lichaam lichtelijk opschroeft. Want hoe ga je de kids de hele dag vermaken? Hoe krijg je al het speelgoed mee in de auto? Stoor ik de andere gasten niet met mijn luide kroost? Last but not least: Hoe zorg ik ervoor dat er nog wat energie over blijft om met de beentjes omhoog, lekker ontspannen een wijntje te drinken met manlief als de peuter en de kleuter heerlijk liggen te slapen? Mama heeft immers ook vakantie! Voor dit alles is een oplossing en die heet Boerderij de kleine Wildenberg.

De kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de speeltuin, knuffelen met de dieren los gaan met het buitenspeelgoed en zwemmen in de jacuzzi. Wij hebben hier een ontzettend fijn verblijf gehad en genoten alle vier van vakantie in eigen land.

Boerderij de kleine Wildenberg, een kindvriendelijk verblijf

Anne verbleef met haar gezin bij Boerderij de klein Wildenberg en schreef hier een review over:

Direct bij aankomst stuitten wij op de speeltuin met enorme trampoline, zandbak, klimtoestellen en picknicktafels. Nog voor we de gastvrouw hadden getraceerd stuiterden de kinderen al op de trampoline, werden de eerste zandijsjes verkocht en zaten wij aan een lekker drankje aan de picknicktafels. De speeltuin is overzichtelijk en veilig dus we hoefden ons geen zorgen te maken dat we onze avontuurlijke kleuter en razendsnelle peuter ineens kwijt zouden zijn. Een heerlijk begin van onze mini vakantie in eigen land.

boerderij de kleine wildenberg

Bijzondere slaapplekken op Boerderij de kleine Wildenberg

Toen we de vriendelijke gastvrouw ontmoetten nam ze ons mee naar ons huisje. Wij zaten in “de Boterbloem”. Een zespersoons huisje, dat super sfeervol ingericht is en voorzien van een volledige ingerichte keuken en badkamer. Het huisje heeft daarnaast ook een fijne buitenruimte met prachtig uitzicht en een houtkachel. Ik zag mezelf al zitten met mijn boek en gezien de energie die de kinderen in de speeltuin hadden verbruikt zou dat niet lang meer gaan duren. De grootste verrassing kwam echter toen we boven bij de kinderkamer aankwamen. Onder het sterrenhemelplafond was namelijk een enorme ballenbak gemaakt!

‘Wauw, wauw, wauw’, kwam er uit de mondjes van peuter en kleuter alvorens ze met zijn tweeën in de ballenbak doken. Een super idee dat zorgde voor uren lang vakantieplezier. Naast het plezier is er ook goed nagedacht over de praktische zaken. Zo zijn er een kinderstoel en op aanvraag een kinderbedje aanwezig.

Dieren voeren op Boerderij de kleine Wildenberg

Veel kinderen zijn gek op dieren. Zo ook de mijne. Wij genieten thuis dan vaak van een uitje naar de kinderboerderij. Op deze kindvriendelijke vakantiebestemming hoef je hiervoor niet eens het erf af want de kindjes kunnen heerlijk knuffelen met de konijntjes koeien en paarden. Het grote “arken” vond mijn kleine dreumes nog een beetje eng nadat hij zeer luidkeels had geknord maar ook dat kwam goed. Iedere dag rond vijf uur mogen de kinderen met de boer mee om de dieren te voeren en verse eitjes te rapen. Niet alleen super leuk, maar ook nog een leerzaam uitje voor de kinderen.

Gratis fietsen lenen

Boerderij de kleine Wildenberg is gelegen in een mooie bosrijke omgeving vlakbij Deventer. Ondanks dat de kinderen het verblijf al een uitje op zich vinden willen we graag de omgeving ontdekken op de fiets. Waar fietsen huren op vakantie soms nog best een kostenpost kan zijn staat hier de hele schuur vol met fietsen die we mogen lenen. Er is zelfs een bakfiets waar de kindjes samen in kunnen dus papa kon mooi aan zijn conditie werken. Naast fietsen voor volwassenen is er ook een enorm aanbod aan kinderfietsen, loopfietsen, trekkers en ander buitenspeelgoed.

Conclusie: een super leuk uitje met kinderen in eigen land bij Boerderij de kleine Wildenberg

Het mag duidelijk zijn dat wij een heerlijke tijd hebben gehad op Boerderij de kleine Wildenberg. Een blij kind is een blije ouder, ja zeker! Maar naast het vele vermaak voor kinderen is deze rustige omgeving en het smaakvol ingerichte huisje ook echt gericht op het vakantiegevoel voor ouders om na een periode hard werken écht even bij te komen.

1 gedachte over “Boerderij de kleine Wildenberg; een heerlijk weekendje weg in eigen land voor kinderen én hun ouders”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven