Dit is waarom een Boerenbed vakantie in trek is en blijft!

Er zijn veel mensen die zich dit jaar nog oriënteren op een vakantie in Nederland en niet naar het buitenland reizen omdat er nog maar zo weinig zekerheden zijn in deze tijd. Logisch. Een vakantie bij de boer is een extreem goed idee als je je kinderen tijdens de vakantie helemaal voor jezelf wilt hebben. Een Boerenbed vakantie is namelijk back to basic zonder beeldschermen. Het is genieten van de natuur, genieten van de omgeving en genieten van elkaar. En dat kan altijd! Vakanties bij de boer zijn dit voorjaar dan ook niet aan te slepen en ook voor de zomer zullen ze ongetwijfeld in trek zijn. De behoefte om er even helemaal uit te zijn, en daarmee ook letterlijk weg van het digitale bestaan is ook een logische behoefte na de afgelopen periode. Een vakantie verblijf bij Boerenbed is even simpeler leven. 

Boerenbed

Simpeler leven tijdens een Boerenbed vakantie

Een vakantie bij de boer, zoals een Boerenbed vakantie is momenteel weer enorm in trek. Niet alleen bij gezinnen met kinderen waarvoor dit de leukste vakanties ever zijn, maar ook jonge stellen en ouderen kiezen momenteel voor een ‘back to the nature’ vakantie. Heb jij al eens een vakantie op een Boerenbed boerderij gehad? Wij hebben inmiddels een aantal Boerenbed vakanties gehad en de kinderen (en wijzelf ook) vonden het écht fantastisch.

Hier lees je onze reviews (van onszelf en onze bloggers die ook op een Boerenbed boerderij zijn geweest):

Op de locaties bij de boer, ga je echt even simpeler leven. Dat betekent koken op een houtkachel, die tevens je verwarming is, slapen in een bedstee en met olielampen als verlichting. Want, elektriciteit heb je niet. Het is een echte verademing. Alhoewel het tijdens koudere maanden ook écht koud kan zijn, dat moet je je wel realiseren. Maar et is een genot om op deze manier te onthaasten en meer in de natuur te zijn, kennis te maken met het boerderijleven én tijd voor elkaar te hebben.

Alle toffe kampeerboerderijen van Boerenbed vind je hier

De houtkachel wordt je beste vriend

uitzicht boerenbed tent

Bij Boerenbed ben je de hele dag druk met eenvoudige zaken, met elkaar en het leven op de boerderij. De houtkachel wordt je beste vriend, koffiezetten is een avontuur en dat is nog leuk ook! Je laat de drukte even voor wat het is en komt ondanks je fysieke inspanning volledig tot rust. Je hebt weer meer contact met je kinderen (op het moment dat ze niet bij de boer aan het helpen zijn natuurlijk) en de mentale druk neemt af. Even terugschakelen naar een lagere versnelling en vakantie vieren in een hele andere omgeving kan uitstekend in een van de Boerenbed boerderijen.

Knuffelen met koeien – baggeren door de modder

vakantie bij de boer

Vraag een stadskind waar de melk vandaan komt, en vaak is het antwoord: ‘uit een pak’. Een vakantie bij Boerenbed is niet alleen leuk, maar ook educatief en duurzaam. De boer neemt zijn kleine en grote gasten graag mee om de dieren te voeren, te knuffelen met koeien of voor een ritje op de tractor. Laarzen aan en lekker baggeren door de modder. Daar hebben we volop voorbeelden van tijdens onze eigen vakanties op de boerderij.

Boerenbed.nl heeft 18 locaties in Nederland met ieder 5-10 tenthuisjes voor zes personen. Elke tent heeft privé sanitair, en is volledig ingericht. En alle boerderijen zijn werkende agrarische bedrijven; dit kan veeteelt, landbouw of fruitteelt zijn. Altijd zijn er kleine dieren aanwezig. 

Boerenbed buitenland

Naast dat Boerenbed in Nederland volop vertegenwoordigd is zijn er zo’n 45 bestemmingen in het buitenland, onder meer in Groot-Brittannië, Duitsland, België, Zwitserland en Frankrijk. Dit jaar openen zeven nieuwe locaties, waarvan een in Nederland. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven