Boerenbed Wesselink; vakantie houden en onthaasten bij de boer

“Mam, er is hier geen stopcontact!” Oudste dochter kijkt in paniek om zich heen. De prachtige tent van BoerenBed Wesselink is van heel veel gemakken voorzien. Maar nee, geen stopcontact. Haar jongere broer en zus rennen naar buiten. “Daar is een trampoline!” Oudste dochter zucht eens diep, legt haar tablet weg en kiest ook voor buiten spelen. En dat is precies de bedoeling van dit weekend. Onthaasten en ‘ontschermen’.

boerenbed

Zelf heb ik na ons autoritje naar Overijssel wel zin in koffie. Aha, geen stroom betekent ook geen koffiezetapparaat. Maar er is wel een houtkacheltje in onze Boerenbed tent, waar je prima op kunt koken. De gastvrije boerin geeft bij haar rondleiding als tip om niet te veel water in de ketel te doen, en daar maak ik dankbaar gebruik van. Net als van het knusse winkeltje op de Boerenbed Wesselink boerderij, waar we alvast een lijst invullen om de volgende dag verse broodjes van de bakker te ontvangen. Een eitje kunnen we zo uit de kippenren pakken. Het is mijn eerste ervaring met kamperen, maar ik denk dat het ‘glamping’ op de boerderij me vast goed zal bevallen.

Zoonlief roept me. “Mam, ik mag een kalfje de fles geven!” Hij is zo trots als een pauw. En zijn zussen ontdekken de babykonijntjes in de schuur, waar ze naar hartenlust kunnen knuffelen. Het is echt een kinderparadijs zo´n weekend of vakantie op een Boerenbed lokatie zoals bij Wesselink.

Omdat ik van het principe ‘een beetje voor onszelf en een beetje voor de kinderen’ ben, maken we gebruik van het speciale culinaire weekend bij Boerderij Het Wesselink. Dit houdt in dat er op vrijdag een warme maaltijd in de pannenmuts bij onze tent wordt gebracht. Dat is prettig, je hoeft bij aankomst niet meteen na te denken over wat je moet eten.

Mijn kinderen zijn geen makkelijke eters. Zij hebben het gezegde ‘wat de boer niet kent, eet hij niet’ zo’n beetje uitgevonden. De lamsstoofpot met couscous wordt niet met gejuich ontvangen. Gelukkig zit er Turks brood bij en daar zijn ze toevallig gek op. En er is lekker veel stoofpot voor de boeren onder ons die wel alles eten. Een echt boerenijsje uit de vriezer van het winkeltje maakt veel goed, net als opblijven tot de zon onder gaat.

Boerenbed.nl

In een Boerenbed tot het ochtendgloren

Gewapend met extra slaapzakken trotseren wij de nachtelijke kou. De kinderen houden elkaar lekker warm in de knusse bedstee. De haan kraait ons vroeg wakker, maar we negeren hem en draaien ons nog eens om. Tot het tijd is om de boer te gaan helpen. We krijgen meteen een rondleiding door de stallen. Leuk en leerzaam voor de kinderen om te ontdekken waar de melk vandaan komt die zij alleen kennen van de pakken in de supermarkt.

De rest van de dag brengen we door met een kort bezoek aan het leuke stadje Deventer, waar de kinderen bijna om de minuut vragen of ze weer terug mogen naar de boerderij van Boerenbed. Daar springen ze, schommelen, sjouwen met takken voor boomhutten, rijden op skelters en knuffelen de dieren. Wat wil een kind nog meer? Een goed gevulde maag bijvoorbeeld, en daar zorgen de dames van het goede eten voor. Handig bij dat Boerenbed!

Kookworkshop in de stallen

Een kookworkshop in de stal bij de koeien. Mijn oudste dochter kijkt bedenkelijk. “Eten bij de koeien? Maar het stinkt daar!”  Ze heeft het mis, de stal is hypermodern, mooi ruim met veel frisse lucht en een heuse ‘mestrobot’ die automatisch de vloer van de koeien schoonmaakt. We hebben geen last van de landelijke luchtjes en gaan met alle gasten aan de slag. Met Sallandse producten en recepten bereiden we gezamenlijk een heerlijk diner bij Boerenbed Wesselink. Aan lange tafels genieten we, de koeien kijken rustig kauwend toe. “Wie kan er nou zeggen dat hij heeft gegeten met de koeien?” Mijn kinderen weten al wat ze maandag op school gaan vertellen, maar eerst moeten ze nog even aan de slag. Ze mogen zelf karnemelk, boter en hangop maken en smullen daarvan.

Lees ook: bij Farmcamps kan je ook leuk logeren

Met ronde buikjes is het weer goed snurken in de bedstee. Er rest ons nog een heerlijk ontbijt op een prachtige plek, in een fris groen weiland onder de perenboom. Met uitzicht op huppelende koeien die nog maar net naar buiten mogen. Dan is het tijd om naar ons drukke leven terug te gaan. Mijn oudste kan haar tablet weer opladen. Ikzelf? Ik hoef niks meer op te laden, ik kan er weer een tijdje tegenaan!

Boerenbed collage

Waar zit Boerenbed eigenlijk allemaal?

Boerenbed is inmiddels gevestigd in een heel aantal landen:

In deze landen bieden ze op diverse lokaties glamping aan in 2 verschillende soorten tenten. De BoerenBed tent en de HeerenBoer tent. De HeerenBoer tent is een wat luxere variant dan de BoerenBed tent. In de eerstgenoemde heb je namelijk een eigen douche, apart of en suite aan de tent. Daarnaast kan je bij deze variant ook nog een hot tub uitkiezen als je wilt genieten.

Uiteraard bevinden zich in beide type accommodaties uitstekende bedden en matrassen en een eigen toilet.

Bekijk alle lokaties en accommodaties van Boerenbed op hun website

2 gedachten over “Boerenbed Wesselink; vakantie houden en onthaasten bij de boer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven