Een tikkie bohemian met boho accessoires in en om huis

Ik ben een succer voor mooie woonaccessoires in huis. Ik hou van afwisselen en mijn huis stylen en in ons huidige huis kan ik mijn lol op. Zoveel ruimte, zoveel kamers en nog zoveel op te knappen 😉 . De wat modernere inrichting, doorspekt van staal, wit, grijs, zwart en natureltinten heeft mijn voorkeur op dit moment. Modern dus in combinatie met boho accessoires. Vooral de natureltinten zorgen voor wat extra warmte in ons huis en daar worden we allemaal blij van.

boho accessoires in huis

Boho accessoires combineren in een moderne omgeving

Dat vind ik het mooie aan het ontwikkelen van je eigen unieke stijl. Alles kan eigenlijk in een eclectisch interieur zoals ik ook al liet zien in een eerder blog over het combineren van bijzettafeltjes. Nu zocht ik nog een mooi vloerkleed voor in de woonkamer, passend op onze nieuwe pvc vloer en bij de stoere inrichting. Het vloerkleed is bedoeld voor de ruimte tussen woonkamer en eetkamer. Ik wil daar graag een verbinding maken tussen beide ruimtes, zonder dat ik de ruimte daar te vol zet. Het moet wel ruimtelijk aan blijven voelen. Omdat daar ook de piano staat zocht ik een goede match en die vond ik! Bij Yoshiko Home. Een prachtig rond jute vloerkleed met zwart en natureltinten, perfect passend bij de andere boho accessoires.

Het zwart in dit vloerkleed matcht heel goed met de zwarte piano die daar staat. En ook al ligt het vloerkleed inmiddels aan de andere kant, de match is er nog steeds.

Verschillende plekjes verzinnen voor je nieuwe accessoires

Heb jij dat ook dat je gelijk gaat restylen als je iets nieuws in huis hebt? Ik heb de neiging om verschillende inrichtingen te maken met iets nieuws. Dus alles gaat eerst meerdere keren van zijn plaats en pas daarna beslis ik wat het gaat worden. Haha, hier in huis worden ze gek van me als ik weer aan het herinrichten ga. Het komt dan ook regelmatig voor dat ze iets niet kunnen vinden omdat ik het ergens anders neergezet heb.

Afijn, met het vloerkleed heb ik dus ook verschillende plekken uitgeprobeerd en nu ben ik benieuwd wat jullie het leukste vinden? Check de verschillende opstellingen hieronder.

Op de eerste 2 foto’s ligt het kleed aan de rechterzijde bij de piano. Ik heb hier met verschillende accessoires gekeken wat ik het leukste vind. Op de laatste foto heb ik het jute vloerkleed juist aan de andere kant gelegd. Hierdoor ligt het een beetje tussen woonkamer en tussenstuk in. Zelf vind ik dit toch de mooiste plek denk ik. Mijn trendy woonkamer plant (de Ficus Lyrata) komt zo ook wat mooier uit vind ik. Wat vind jij?

Natuurlijk -as always- heb ik nog wat meer leuke boho accessoires geshopt zoals de poef die je op de eerste foto ziet die bij de kast staat. De ronde poef op de voorgrond is een Ikea poefje, maar de achterste vierkante komt ook bij Yoshiko vandaan. Zoals je ziet is die favoriet bij de katten (net als het vloerkleed 😉 ). Hij zit natuurlijk ook een stuk prettiger zitten omdat hij wat hoger is.

inrichting overkapping met planten en bloemen

Boho accessoires voor buiten onder de overkapping

Ook buiten onder de overkapping probeer ik de gezelligheid van binnen door te trekken. Je snapt hem al, dat is een eitje met wat leuke bohemian accessoires! De kuala die ik hieronder nog binnen heb staan heeft inmiddels een plekje buiten gekregen. Met de hangstoel die bij de Xenos vandaan komt, het houten krukje, de rieten mand, de bamboe lichtbron op de grond en de palmbladeren heb ik al heel wat accessoires te pakken die binnen de boho style passen. Wat ik zelf zo leuk vind aan dit soort accessoires is dat ze dus onmiddelijk een bepaalde sfeer creëren, maar ook dat je ze heel makkelijk ergens anders neerzet. Zo kan je met dezelfde accessoires toch steeds opnieuw inrichten.

kuala in natureltint als boho accessoire voor gezelligheid in huis

Alleen de zwarte boho lamp die blijft ‘vast’ onder de overkapping.

zwarte boho lamp

Wat meer informatie over het home ware label Yoshiko

Lang niet altijd neem ik de moeite om de achtergrond van een webshop onder de aandacht te brengen, maar bij Yoshiko Home wil ik daar toch graag even op in gaan. Niet alleen omdat ik de boho accessoires zo tof vind, maar óók het verhaal erachter is goed. De oprichtster van dit merk heeft een achtergrond in de mode. Vanuit die functie heeft zij veel misstanden in het buitenland gezien en met haar eigen home label wil ze graag wat terug doen voor de kinderen in de sloppenwijken in Bangladesh.

De spullen die je bij deze webshop vind zijn handgemaakt van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld zeegras. Dit materiaal is in overvloed te vinden in dit land waardoor er door de lokale bevolking op een eerlijke manier iets verdiend kan worden door het maken van manden en andere boho accessoires. Omdat Lisa zelf vaak ter plekke is houden ze bij Yoshiko een goed overzicht op het naleven van de normen en waarden die voor Yoshiko zo van belang zijn. Respect voor de natuur én voor de medemens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven