Boksen voor vrouwen; zal ik wel of niet?

Ik twijfel er eigenlijk al een aantal jaren over, boksen. En of dat dan speciaal boksen voor vrouwen ‘moet’ worden of boksen in het algemeen, daar ben ik ook nog niet helemaal over uit. Ik dacht… laat ik er eens een blog over schrijven, wie weet is dat voor mij dan mijn laatste ‘zetje’.

Boksen voor vrouwen, of juist kickboksen?

Allereerst twijfel ik enigszins over boksen of kickboksen, of dat het nu voor vrouwen is of niet. Ondanks alle overeenkomsten is er namelijk een overduidelijk verschil, bij kickboksen gebruik je ook je voeten om schoppen uit te delen. Alhoewel me dat op zich best trekt, weet ik niet goed of dat dat wel handig is voor mijn knie. Je weet wel, die kniebanden die vorig jaar tijdens de wintersport finaal afscheurde. Dat, en de scheur in mijn meniscus weerhouden me een beetje en doen me eerder neigen naar boksen voor vrouwen.

Terwijl dit jaar met de wintersport is gebleken dat het skiën op zich toch wel gaat (weliswaar met brace), waardoor ik ook weer voorzichtig over hardlopen nadenk. Misschien dat langzaam opbouwen een optie is, zolang ik dat maar met een brace doe.

Afijn, omdat ik al jaren nadenk over boksen en ik een aantal vrouwen ken die dat ook gedaan hebben en er erg positief over zijn, begint het nu toch weer te kriebelen. Zou ik dan toch? Maar eigenlijk heb ik een hekel aan sporten, hoe zou dat met de bokssport zijn?

Is boksen wel een sport voor vrouwen?

Laten we voorop stellen… helemaal in elkaar geramd worden, daar zit ik niet op te wachten, haha. Mijn voorkeur gaat eigenlijk specifiek uit naar het boksen (of kickboksen) omdat het zo ontzettend goed is voor je uithoudingsvermogen. Volgens mij word je er echt fit van. Maar het is ook slopend lijkt me.

Niet dat dat laatste wat uitmaakt natuurlijk. Ik mag me wel eens gaan voegen naar de rest van mijn gezin. Frank en de kinderen zitten alledrie op Krav Maga en komen regelmatig helemaal gesloopt thuis. Maar niets waar wat eiwitrijke repen of vegan eiwitpoeder niet tegenop kan. Jezelf uitdagen en herstellen, dat is het principe volgens mij.

Ergens vind ik boksen voor vrouwen wel heel erg stoer. Past wel bij mij als bikergirl, toch? Maar hé, ik ben inmiddels ook 46, is dat niet te oud om te gaan starten met boksen, ook als is het met vrouwen? Kan ik het niet beter gewoon bij mijn wandelingen houden?

Boksen is goed voor het leegmaken van je hoofd lees ik. Nou, daar kan ik wel wat van gebruiken, zeker na de laatste jaren. Daarnaast verstevigt het je zelfvertrouwen (altijd goed) én hoop ik toch ernstig dat het iets met mijn lijf gaat doen. Verder vereist boksen voor vrouwen ook dat ze gebruiken maken van hun techniek en is het niet alleen een kwestie van kracht. Alhoewel het je uiteindelijk wel sterker maakt, en dat lijkt me ook niet verkeerd.

Helemaal kapot gaan tijdens de les

Dat is wel een beetje waar ik nog angstig voor ben, dat helemaal kapot gaan. Tot het gaatje gaan. Kan ik dat wel? Ben ik daar niet te lui voor? Kan ik toch niet beter thuis sporten? Ik hoop dat de adrenaline me te pakken krijgt en iets gaat doen met me. Maar zoals ik al eens eerder schreef… ik mis dat stofje denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven