Bolletjeskleed of patchwork kleed, welke is jouw favoriet?

We hebben een gietvloer in huis. Een hele handige vloer, vooral ook om schoon te maken, en persoonlijk zou ik niet meer terug willen naar een houten vloer. Maar zo tegen de winter ben ik toch op zoek naar meer gezelligheid in mijn huis en mijn oog viel daarbij op de vloerkleden van Sukhi. Een mooi Bolletjeskleed of een patchwork vloerkleed, gewoon om lekker op te hangen voor de gashaard en om een beetje kleur te geven aan onze woonkamer.

bolletjeskleed_of_patchwork_kleed

Ik ben er nog niet helemaal uit welk type het dan zou moeten worden want ik vind ze beiden hun charmes hebben. Daarnaast heeft de manier waarop de vloerkleden gemaakt worden ook zo zijn charmes. Een Bolletjeskleed wat je bijvoorbeeld bij Sukhi koopt wordt handgemaakt in Nepal.

Handgemaakt door vrouwen die geen studie achter de rug hebben, maar nu een eerlijke kans krijgen op een mooie toekomst. Ze worden opgeleid binnen het team en krijgen een goed loon wat hoger ligt dan het gemiddelde loon in Kathmandu. 

Fantastisch dat ze op deze manier de opleiding van hun kinderen kunnen betalen en voor zichzelf een goede leefstandaard kunnen creëren.

Maar hoe wordt zo’n bolletjeskleed nu gemaakt?

Bij een patchwork kleed kan ik me wel enigszins voorstellen hoe het gemaakt wordt, maar van zo’n Bolletjeskleed had ik nog geen idee, behalve dan dat het er als enorm veel werk uit ziet.

En afhankelijk van de grootte van een Bolletjeskleed kunnen er wel duizenden vilten bolletjes in verwerkt worden! Nieuwsgierig geworden? In onderstaande filmpje zie je in vogelvlucht wat er allemaal bij komt kijken om zo’n prachtig kunstwerk te maken.

Wat ook fantastisch is is dat je zo’n kleed bij Sukhi in je eigen stijl kan laten maken. Je kan bij het kiezen van een Bolletjeskleed de keuze maken om je eigen kleuren te gebruiken.

Op de website zie je dan ook meteen hoe het kleed eruit gaat zien omdat de kleuren van de bolletjes veranderen direct op het moment dat je een extra kleur, of een andere kleur, aangeeft.

Handig, want zo kan je het kleed exact afstemmen op je eigen interieur. Stiekem ben ik al een beetje verliefd aan het worden op onderstaande kleurencombi van bolletjes.

bolletjeskleed

Met het kopen van zo’n Bolletjeskleed uit Nepal verwen je jezelf en ondersteun je ook meteen de lokale bewoners daar. Sukhi is een sociale onderneming voor ambachtelijke vloerkleden, direct van de maaksters. Er zitten geen andere partijen meer tussen en dat maakt het voor alle betrokken partijen des te beter!

Nu weten jullie meer over mijn smaak, maar ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig geworden naar jullie mening. Heb jij ook een lichte voorkeur voor het Bolletjeskleed of ga je voor het ‘aloude’ patchwork?

5 gedachten over “Bolletjeskleed of patchwork kleed, welke is jouw favoriet?”

  1. Hoi hoi,
    Wat een prachtig kleed in een prachtig interieur.
    Mijn voorkeur zijn ook zeker de lichtere kleuren, pastel blauw met wit en taupe, of pastel roze met wit en taupe. Ook al is een donkere kleur voor dit seizoen ook niet verkeerd.
    Mooi filmpje, het verhaal achter het kleed maakt het wel heel speciaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven