Deze bomen passen uitstekend in een kleine tuin

Ben je op zoek naar een manier om je kleine buitenruimte om te toveren tot een oase van groen en privacy? Bomen in een kleine tuin zijn misschien niet allemaal geschikt, maar toch zijn er bomen die uitstekend in een kleinere tuin geplant kunnen worden.

In dit artikel nemen we je mee op een reis door de wereld van bijvoorbeeld groenblijvende leibomen en laten we je kennismaken met een unieke selectie aan prachtige exemplaren. Van elegante Magnolia’s tot weelderige Laurierkersen, deze bomen passen allemaal in een kleine tuin en uiteraard ook in een grote tuin.

5 bomen voor in een kleine tuin

leibomen in een kleine tuin

1. Groenblijvende leibomen in de tuin

De majestueuze pracht van groenblijvende leibomen. Je kan je tuin transformeren tot een prachtige plek om te ontspannen en als het aan Bomenbezorgd ligt dan doe je dat in een kleine tuin in ieder geval met deze exemplaren. Het zijn bomen die niet al te groot worden, of heel langzaam groeien.

Kies je voor groenblijvende bomen die ook in de winter hun blad behouden dan heb je ook nog eens als voordeel dat je tuin kleur blijft behouden in dit seizoen.

Groenblijvende leibomen zijn de ware parels van de natuur. Met hun weelderige bladeren die gedurende alle seizoenen aan de takken blijven pronken, bieden ze een ongeëvenaarde schoonheid en privacy.

Of je nu een romantische sfeer wilt creëren, je tuin wilt afschermen van nieuwsgierige blikken of gewoon wilt genieten van de rustgevende aanblik van groen, groenblijvende leibomen zijn een ideale keuze.

Handig ook dat je niet zoveel in de tuin hoeft te werken in de herfst want deze bomen verliezen hun blad niet.

2. Betoverende magnolia’s: het hele jaar door bloemen

Als je houdt van delicate bloemen en een vleugje romantiek in je tuin wilt brengen, dan zijn de groenblijvende leibomen van het Magnolia-geslacht een absolute must-have.

Deze betoverende bomen staan bekend om hun prachtige bloemen, die gedurende het hele jaar een feest voor het oog zijn. Van de weelderige Magnolia Grandiflora met haar glanzende groene bladeren tot de elegante Magnolia Soulangeana met haar sierlijke roze en witte bloesems, deze bomen passen uitstekend in een kleinere tuin waar je graag meer kleur in brengt.

Het mooie van Magnolia’s is dat ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een heerlijke geur verspreiden. Stel je voor: op een warme zomeravond, omringd door de zoete geur van Magnolia’s, genietend van een goed boek of een gezellig samenzijn met vrienden. Klinkt ideaal toch?

bomen in kleine tuin

3. Laurierkers: een groene muur met deze bomen in een kleine tuin

Wil je wat extra privacy in je tuin, zonder in te leveren op schoonheid? Dan is de Laurierkers (Prunus laurocerasus) wellicht wat voor jou.

Deze groenblijvende leibomen zijn de perfecte keuze voor het creëren van een dichte groene muur die je tuin afschermt van de buitenwereld. Of je nu wilt genieten van een ontspannen middag in je jacuzzi of gewoon wat tijd wilt doorbrengen met je dierbaren, de Laurierkers biedt je de privacy die je nodig hebt.

Naast hun privacy biedende eigenschappen, heft de Laurierkers ook een aantrekkelijk uiterlijk. Met hun glanzende donkergroene bladeren voegen ze een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Een ander voordeel is dat ze ook kunnen dienen als natuurlijke windbrekers, waardoor je kunt genieten van je buitenruimte zonder gestoord te worden door gure windvlagen. 

Hou er rekening mee dat de laurier regelmatig gesnoeid dient te worden. Het e-multi-star tuingereedschap is heel handig voor dit soort klussen.

4. Een kleine sierlijke Camellia Japonica boom in je tuin

Als je een liefhebber bent van bloemenpracht en op zoek bent naar een groenblijvende leiboom met een vleugje exotisme, dan is de Camellia Japonica de perfecte keuze voor jou.

Deze elegante boom staat bekend om zijn betoverende bloemen, die in de winter en het vroege voorjaar tot bloei komen. Heerlijk om in je kleine tuin met deze bomen in het vroege voorjaar als bloemen te hebben toch?

Met hun levendige kleuren en delicate bloemblaadjes zorgen Camellia’s voor een opvallende verschijning in elke tuin.

Naast hun visuele aantrekkingskracht hebben Camellia’s trouwens ook een symbolische betekenis. Ze worden geassocieerd met schoonheid, verfijning en volmaaktheid.

Het toevoegen van een Camellia Japonica leiboom aan je tuin is dus niet alleen een esthetische keuze, maar ook een statement dat je oog hebt voor detail en elegantie.

5. De Olijfboom, een mediterrane pracht in je tuin

Stel je voor: je waant je in een pittoresk mediterraan landschap, omringd door de prachtige silhouetten van olijfbomen. Deze mediterrane sfeer kan je zomaar in jouw eigen tuin creëren met de groenblijvende leibomen van het Olea-geslacht.

Olijfbomen staan bekend om hun elegante verschijning en de symboliek die ze dragen.

De olijfboom wordt vaak geassocieerd met vrede, wijsheid en overvloed. Daarnaast is de boom ook een symbool van duurzaamheid en veerkracht, aangezien hij bestand is tegen extreme weersomstandigheden en eeuwenlang kan overleven.

Met een groenblijvende Olijfboom van Bomenbezorgd haal je niet alleen een prachtig stukje natuur in huis, maar ook een stukje cultureel erfgoed. En je hebt een eeuwigdurend vakantiegevoel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven