Borstvoeding geven in openbaar, een experiment

Borstvoeding geven in het openbaar, iedereen heeft er wel een mening over. En dat mag. Je mag er zelfs hardop iets van vinden, want vrijheid van meningsuiting bestaat niet voor niets. Maar dat het zo moet… daar snap ik echt helemaal niets van.

Experiment borstvoeding geven

In dit experiment komt overduidelijk naar voren hoe vrouwen benaderd worden. En eerlijk is eerlijk, ook ik voel me wel eens ongemakkelijk in een borstvoedingssituatie. Maar volgens mij ligt dan meer aan mezelf dan aan de mama’s die borstvoeding geven. Zeker als ik kijk naar de mama in het filmpje, want ze houdt alles toch netjes beschut.

Zelf kan ik me niet herinneren dat ik in het verleden zo op een bankje in het openbaar borstvoeding heb gegeven. Ik heb het ongetwijfeld wel eens in het openbaar gedaan, maar dan beschut in een hoekje. Borstvoeding geven in een pretpark bijvoorbeeld. Dat is echt zo’n plek waar je, als je daar naartoe gaat, de hele dag vertoefd. Je hebt niet veel andere mogelijkheden dan dus ook in dat pretpark je kindje te voeden. Omdat ik mezelf toen niet op mijn gemak voelde, ben ik helemaal achterin op een grasveld gaan zitten, waar geen hond kwam. Dat kan ook. Maar ik zou de laatste zijn die een andere moeder zou verplichten om in een verdomhoekje borstvoeding te geven.

borstvoeding geven

Wel heb ik ooit eerder héél ongemakkelijk in een zwembad gezeten op vakantie. Een moeder zat daar aan de rand van het zwembad haar baby te voeden, waar ik persoonlijk geen last van had. Ik was echter wel ‘licht’ geschokt toen haar 4-jarige (met bandjes om 😉 ) uit het zwembad aankwam en bij zijn moeder de andere borst pakte om te gaan drinken : razz: . Als je me vraagt wat ik daarvan vind, dan kan ik daar ronduit op antwoorden dat ik me daar niet prettig bij voel en ik op dat moment niet weet waar ik moet kijken 😉 . Misschien overdreven, maar dat is zoals ik het voel. Ik heb overigens niets met mijn gevoel gedaan, maar ben het gewoon uit de weg gegaan.

Dat borstvoeding geven zoals in het filmpje hierboven, zulke nare reacties oproept in mensen vind ik nog steeds schokkend om te zien. Je weet dat het gebeurt, maar toch. Waarom is het wel oké om vrouwen als lustobject op die manier te benaderen, maar wordt er zo heftig gereageerd op het voeden van een kindje ? We vinden het toch ook allemaal leuk om te kijken naar lammetjes die bij hun moeder drinken?

En als je er al moeite mee hebt… is het dan nodig om zo respectloos te reageren? Time for a change!

6 gedachten over “Borstvoeding geven in openbaar, een experiment”

 1. Ook ik geef borstvoeding. Maar voel me er zelf ook niet altijd relax bij hoor. Vrouwelijke familie erbij a la. Maar mannen vind ik toch al anders. Ik doe zoveel mogelijk om het af te schermen. Gooi niet open en bloot mijn borst eruit. . Vind wel dat het gewoon moet kunnen hoor! Weinig erotisch aan.
  Denk dat het van beide kanten weleens ongemakkelijk is.

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Dat klopt inderdaad, maar het zijn de mensen die zo absurd reageren waardoor het vaak een ongemakkelijk ding wordt denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven