Borstvoeding in het openbaar

Het is niet alleen een strijd of je wel of geen borstvoeding gaat geven. Nee, er wordt ook strijd geleverd over het geven van borstvoeding in het openbaar. Hot or not?

Borstvoeding geven in het openbaar heb ik zelf nooit gedaan, in ieder geval niet op zo’n manier dat anderen het zagen. Waarom niet? Omdat ik me daar niet prettig bij voelde. Maar verder moet ieder dat voor zich weten. Vind ik dan. Alhoewel ik wel eerder ooit in een vakantie een beetje vreemd opkeek toen een moeder aan het zwembad haar baby de borst gaf, en vervolgens haar 4-jarige peuter met zwemvleugeltjes aan kwam zetten om de andere borst te pakken. Ik denk dat letterlijk mijn mond openviel van verbazing 🙂 maar dat is mijn probleem, haha.

borstvoeding in het openbaar

Bron foto: Nos.nl

Kritiek op borstvoeding in het openbaar

Toch hoor en lees je veel over borstvoeding in het openbaar. En de meningen verschillen als dag en nacht. Inmiddels is het zover dat een Britse radiopresentator tijdelijk geschorst is vanwege zijn opmerkingen in de ether over dit onderwerp. Voor hem is het een no-go, borstvoeding in het openbaar. Maar zijn uitlatingen daarover worden hem zo kwalijk genomen dat er een online petitie gestart is om hem van de radio te halen. Alex Dyke heeft inmiddels zijn excuses aangeboden maar of dat voor hem nog gaat werken is de vraag.

Toch ben ik wel benieuwd naar hoe zijn stelling hier in Nederland ondersteund zou worden, en dan met name door mannen. Ik kan me namelijk zo voorstellen dat het merendeel van de handtekeningen onder de petitie komt van vrouwen. Alex Dyke gaf echter aan dat hij zich oncomfortabel voelt als hij een vrouw haar kind borstvoeding ziet geven. Hij gaat daarbij nog een stapje verder door te stellen dat over het algemeen mannen daar niet van houden.

En dan word ik nieuwsgierig natuurlijk! Kan jij eens bij je man/vriend/partner polsen? Vinden zij het geven van borstvoeding in het openbaar ook een gênant gegeven? Of maakt de Nederlandse man zich daar helemaal niet druk om ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven