Botox en fillers, Anne doet de test en vertelt hoe het gaat

“Wie van jullie bloggers zou eens openstaan om fillers te proberen?” Als een van de eerste (en achteraf enige) stak ik mijn vinger in de lucht. Dat was ik! Natuurlijk, waarom niet? Misschien is het mijn generatie die openstaat voor dergelijke behandelingen, want ik ben me ervan bewust dat er ook veel mensen negatief tegenover staan. Toch hoor, lees en zie je het steeds vaker. Botox en fillers zijn erg in opkomst en worden ook door jongeren gebruikt. Anderen, en dan met name de wat oudere generatie, verklaarden me voor gek. Maar daar liet deze gek zich niet door weerhouden 😉 . Hoe het was en of ik er jonger uitzie? Lees mee!

Lees ook: ’n Eyeopener: Joyce onderging een ooglidcorrectie, zie hier voor en na

Waarom ik ja zei tegen botox en fillers?

Vraag jij je ook af: waarom zou je? Vond ik dat ik botox en fillers nodig had? Nee, ik vond zelf van niet. Maar nieuwsgierig dat ik ben! Tuurlijk, ik ben 28 en je ziet de eerste tekenen van ouder worden langzaam verschijnen. Rimpeltjes in het voorhoofd, diepere ‘groeven’ langs mijn mond, kraaienpootjes naast mijn ogen. Niet storend of lelijk, hoort immers bij het ouder worden en ook veel oudere mensen vind ik mooi. Maar wat nou als je die eerste tekenen kunt verbloemen en dus een frissere uitstraling blijft houden? In mijn geval stond ik daar dus voor open, en dus maakte ik een afspraak bij Clinic for Beauty.

botox en fillers voor de behandeling
Nog voor de behandeling

Clinic for Beauty

Clinic for Beauty heeft in Nederland drie verschillende vestigingen, waarvan mijn afspraak plaatsvond in Apeldoorn. Vriendelijk werd ik ontvangen door Yvette Burgers, eigenaresse van Clinic for Beauty (en wat ziet ze er goed uit!) . Yvette zette Clinic for Beauty op omdat ze vind dat behandelingen van botox en fillers vaak zo duur zijn. Door haar manier van inkopen kan ze behandelingen betaalbaar aanbieden. Een tijdje hebben we zitten kletsen onder het genot van wat kopjes thee. Je voelt je er snel op je gemak en er hangt een huiselijk gezellig sfeertje.

Ja, ook the Lady of the House, Yvette, heeft wel wat dingetjes laten doen, hoe kan het ook anders. Maar echt niet dat het er nep of strakgetrokken uitziet, in tegendeel zelfs. Geen verkeerde reclame dus. Ik kreeg er steeds meer zin in, al wist ik zelf nog niet heel goed wat ik zou laten doen. Stom hè? Volledig blanco vertrokken, laat maar komen dacht ik! Zie jij jezelf dat ook doen? Of zou je er vantevoren wel wat dieper over nadenken? Als je überhaupt al botox en fillers overweegt, natuurlijk. En anders kan je ook een lekkere voedende anti rimpel crème doen. Heeft niet hetzelfde resultaat, maar het is een begin.

Botox en fillers: wat zullen we doen?

Ik had de afgelopen week heus wel meerdere malen in de spiegel naar mezelf gekeken en gefronst. Dingen die ik minder mooi vind in mijn gezicht zijn met name de rimpels in mijn voorhoofd die wel duidelijk aanwezig zijn, en de ‘groeven’ langs mijn mond, daar wilde ik het fijne wel van weten.

botox en fillers, clinic for beauty
Foto voor de behandeling

Mijn beurt! Mevrouw Isabella Savic roept me de behandelkamer in. Isabella is een arts die gespecialiseerd is in de Cosmetische Geneeskunde en Anti Aging, en daarvoor een lang traject van opleidingen en trainingen achter de rug heeft. Ze is supervriendelijk en bereid om al mijn vragen rustig te beantwoorden. Ze weet echt waar ze het over heeft en er komt geen enkel moment van twijfel in me op (overigens is elke arts bij Clinic for Beauty BIG-gekwalificeerd). En dat kan ik wel gebruiken, gezien mijn luttele gebrek aan voorbereiding 😉 . Weet jij wat botox en fillers inhouden, en waar dat allemaal in kan? Ik nu wel!

Lees ook: Een borstcorrectie, dat deed ik ook 😉

Allereerst even wat meer informatie voor je over botox en fillers.

Wat is botox

Botox is officieel een merknaam die zo populair geworden is dat niet veel mensen weten waar het nu eigenlijk voor staat. Botox is een afkorting van de stof botullinetoxine – geen wonder dat we liever de afkorting gebruiken. Botullinetoxine is een stof die in de natuur voor komt en de eigenschap heeft spiertjes te kunnen beïnvloeden. Het vermindert de signaaloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de spieren verslappen en vervolgens in ontspannen toestand blijven. Veel problemen rondom schoonheid en een deel van de tekenen van het ouder worden, worden namelijk juist veroorzaakt door deze spiertjes die te strak aangespannen worden.

Veel mensen beginnen rond hun dertigste te merken dat de huid minder soepel, glad en zacht begint te worden. De huid verliest vanaf dat moment beetje bij beetje haar jeugdigheid. Tegelijkertijd zijn er nog meer factoren die ervoor zorgen dat de spieren in het gezicht minder flexibel worden, waardoor ze dus strakker worden aangespannen. De huid daarboven doet dan hetzelfde en zo ontstaan rimpels.

Hoe werkt het?

Bij een injectable behandeling met botox word een dunne naald ingebracht in het gebied waar de spierspanning te hoog is opgelopen. De stof word in een kleine dosis op precies de juiste plek ingespoten. Probleemspiertjes ontspannen en ook de huid komt tot rust. Het optimale effect bereik je na zo’n tien dagen.

Wat zijn fillers

Fillers zijn voor Clinic for Beauty een specialisatie en sterk in opkomst. Ze worden gezien als een laagdrempelige, effectieve en snelle manier om tekenen van veroudering tegen te gaan. Fillers kunnen voor verschillende doelen worden ingezet. Denk aan rimpelvorming, maar ook afhangende oogleden, wallen, hamsterwangen en bijvoorbeeld een onderkin. Hangende oogleden kunnen worden gelift door een filler onder het afhangende gedeelte aan te brengen maar ook een scheve of bobbelige neusrug kan worden gecamoufleerd door de aangrenzende weefsels te benadrukken. Het resultaat van fillers is direct zichtbaar en ziet er super natuurlijk uit. Ze bevatten namelijk hyaluronzuur (lichaamseigen) wat de soepelheid teruggeeft die de huid verloren was.

Lees ook: Wimperlifting, hoe gaat dat en wat is het resultaat?

Let’s do this, de praktijk!

botox en fillers, stipjes zetten
Stipjes zetten voor botox en fillers

Goed, genoeg theorie, terug naar de praktijk. Die van Clinic for Beauty welteverstaan. Nu ik alle informatie over botox en fillers heb gekregen ben ik er klaar voor. Isabella luistert goed naar mijn wensen. Zo wil ik bijvoorbeeld niet nep worden en mimiek blijven behouden, ik moet kunnen lachen en kunnen fronzen en dan mogen er best wat rimpeltjes zichtbaar blijven. Maar wel graag een paar minder 😉 . Ik besluit voor botox én fillers te gaan.

Met een potlood zet de arts stipjes waar ze wil injecteren, waarbij ik moet lachen en serieus kijken en zij waarschijnlijk precies ziet wat er gebeuren moet. De prikjes zijn zo klein, je voelt ze bijna niet. Rondom mijn mond zijn ze iets vervelender als in mijn voorhoofd maar dat is daarna ook direct verdwenen. Fillers kun je bijna direct zien, ik voel ook direct wel dat het rondom mijn mond ‘gevuld’ is. Je ziet wel wat rode puntjes, maar die zouden morgen weer verdwenen moeten zijn. Van de botox in mijn voorhoofd voel en zie ik verder nog weinig. Dit zal zo rond de 10 tot 14 dagen wel veranderen.

botox en fillers, spuiten van de botox
De botox wordt gespoten

Het resultaat van botox en fillers

En, wat denk je? Het valt niemand echt op dat ik botox en fillers heb! Wat ik persoonlijk juist een groot pluspunt vind, omdat ik het echt voor mijzelf deed. Voor mij betekent het dan ook dat ik er niet nep uit ben gaan zien. Overigens krijg je dat neppe sowieso niet na 1 of 2 keer, daar gaan meerdere behandelingen mee gemoeid.

botox en fillers, na 1 dag
De fillers bij mijn mondhoeken zijn prachtig gelukt

De fillers zijn mooi! De volgende ochtend al zag ik direct verschil. De ‘groeven’ zijn minder diep, je ziet ze nog steeds als ik lach en dergelijke, maar mijn gezicht in rust is veel vlakker en oogt daardoor rustiger en fris. Ik moet nog een beetje wennen aan het gevoel als ik mijn mondhoeken op trek, want dat voel ik nu dus meer omdat het opgevuld is.

fillers dag 14 na de behandeling
Fillers op dag 14 na de behandeling tijdens mijn stedentrip Rome

De botox begon ik ongeveer na een week te voelen en te zien!  Ook dat gevoel is een kwestie van wennen, want als ik mijn wenkbrauwen optrek zie je enkel nog wat rimpeltjes boven mijn wenkbrauwen maar je voelt echt dat die middelste spiertjes niet meer mee bewegen. In het midden van mijn voorhoofd zijn de rimpels allemaal foetsie. Ook daar ben ik erg blij mee! Niemand die het op zal vallen maar voor mij een overduidelijk verschil  (misschien zien jullie het nu ook op de voor en na foto’s).

botox 14 dagen na behandeling
resultaat botox en fillers na 14 dagen

Vaker doen?

De vraag of ik vaker botox en fillers ga doen heb ik mezelf ook al meerdere malen gesteld. Vooraf zei ik van niet, omdat ik op de natuurlijke manier ouder worden ook gewoon mooi vind en ik dus dacht dat ik dit alleen zou doen omdat de mogelijkheid er was en ik daar gewoon hartstikke voor open stond.

Nu ik het ondergaan heb en zo’n mooi resultaat zie vind ik het toch een twijfelgevalletje. Ik vergelijk het met het laten zetten van een tatoeage, je start er met eentje, vind die zo mooi en daardoor wordt de drempel voor een volgende lager. Met botox en fillers geldt denk ik hetzelfde. Maar in tegenstelling tot bij een tatoeage zijn behandelingen met botox en fillers pijnloos. En je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Hoe ver je ook gaat: je gaat er echt wat ‘frisser/jonger/gladder’ uitzien, en het hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn.

Ik ben overigens niet de enige die er al jong bij is! Om me heen hoor ik steeds vaker geluiden van twintigers hierover.

Iets voor jou?

Ben jij ook geïnteresseerd in botox en fillers? Voor meer informatie over dergelijke cosmetische ingrepen verwijs ik jullie graag door naar Yvette Burgers van Clinic for Beauty waar ik ook mijn behandeling gehad heb. Ik kan jullie oprecht vertellen dat daar een fijne en vertrouwde sfeer hangt en ze deskundig en netjes te werk gaan.

Laat me weten wat jullie vinden! Ik ben benieuwd of jullie voor botox en fillers openstaan en wat je dan zou willen doen. Gaan jullie een afspraak maken of blijven jullie liever op de natuurlijke weg?

 

botox en fillers

4 gedachten over “Botox en fillers, Anne doet de test en vertelt hoe het gaat”

  1. Wat een super fijne blog om te lezen. Zelf ben ik zoekende en wil graag een Botox behandeling nemen. Al die vermoeidheid en fronsen is inmiddels wel te zien op mn gezicht. Haha! Echter houdt een ding mij op dit moment tegen, en dat is dat ik bang ben voor de eventuele pijn. Wat is jullie/jou ervaring hier mee?

  2. Avatar foto
    Marie de Jonge

    Erg leuk om hier over jouw persoonlijke ervaring te lezen. Ik denk er ook over na om botox te nemen in mijn voorhoofd om wat rimpels weg te halen. Geloof zelf ook dat het misschien best verslavend kan zijn. Ik ga er nog even goed over na denken. Vind het resultaat bij jou wel echt heel mooi!

  3. Wat leuk om deze blog te lezen! Zelf drie weken geleden toevallig ook voor het eerst bij Clinic for Beauty geweest voor een botox behandeling. Als 38-jarige werkende én alleenstaande mama van een 2-jarige dochter laat de vermoeidheid zijn sporen na en blijkbaar frons ik daarbij ook (te-)veel 😉 Voor mij was het niet de eerste botox behandeling. Wel de eerste waar ik ook écht tevreden ben met het resultaat. Een goede uitleg over de behandeling en wat je kan verwachten is erg belangrijk.

    Wat je al schreef, anderen zien het vaak niet. Voor mezelf geeft het net dat beetje extra zelfvertrouwen, minder vermoeid koppie en een frissere blik. Een kadootje voor mezelf 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven