Bouwplaten knutselen met kinderen

Marinka heeft weer een leuk pakket opgestuurd gekregen van Suus kinderfeestjes om in de vakantie de kinderen lekker bezig te houden met bouwplaten knutselen.

Leuk om inderdaad in een vakantie te doen met de kinderen als ze zich vervelen bijvoorbeeld. Maar ook super leuk om als activiteit te doen tijdens een kinderfeestje natuurlijk!

Heb jij wel eens bouwplaten geknutseld met je kinderen? Of hen aan het knutselen gezet? Het maakt dat ze iets gerichter zelf aan de slag kunnen én toch hun eigen creativiteit kunnen gebruiken. Dat is net even anders dan helemaal blanco gaan knutselen.

bouwplaat knutselen

Bouwplaten knutselen? Het wordt een hele dag spelen en fantasie gebruiken!

Karinka zocht dus naar knutsel activiteiten waarbij de fantasie van haar kinderen geprikkeld wordt en ze worden gestimuleerd om zelf tot spel te komen.

Unboxen van de bouwplaten

Het unboxen van een pakket dat voor de kinderen binnenkomt is altijd al een activiteit op zich. Zo leuk om de reactie van de kinderen te zien als ze zien wat voor verrassing er nu weer in een pakket zit. Dit keer dus de bouwplaten om te gaan knutselen.

De inhoud bestaat uit 2 prinsessen bouwplaten en 2 ridder bouwplaten en die worden na het uitpakken meteen op tafel gelegd.

En hoe kan het ook anders: de meisjes hebben de kroontjes en toverstafjes meteen te pakken en de jongens grijpen naar de ridder platen. Ik had niet anders verwacht, maar het bevestigd toch weer even waar de voorkeur naar uitgaat.

Hier vind je alle knutsel spullen bij Suus

knutselen van bouwplaten

Wat is er allemaal op de bouwplaten te zien?

Bij de prinsessen bouwplaat heb je naast een kroon die je kan maken ook een toverstaf en een jurk om zelf te versieren. Hoe leuk is dat!

De ridder bouwplaat om te knutselen is een echte stoere bouwplaat, donkerblauw met een vuurspuwende draak.

Hoe kan je de bouwplaten in elkaar knutselen?

Er staat heel duidelijk op de bouwplaat bij ieder onderdeel uitgelegd hoe je het kunt maken. Voor de iets oudere kinderen is dat super handig, want zij kunnen helemaal zelf aan de slag en stap voor stap lezen wat de bedoeling is.

Iets kleinere kinderen kunnen ook heerlijk knutselen met deze bouwplaten, maar hebben misschien nog even de hulp van papa of mama nodig.

Welk materiaal gebruik je allemaal tijdens het bouwplaten knutselen?

De kinderen gaan direct aan de slag met stiften, krijtjes, potloden, stickers en glitters. Er is zoveel te versieren op de plaat dat ze er echt even zoet mee zijn.

Je kan voor de bouwplaten natuurlijke allerlei materialen gebruiken om mee te knutselen, denk bijvoorbeeld aan:

  • stiften en potloden
  • verf
  • wasco
  • stickers
  • glitters
  • lijm
  • mini pompoms
  • linten
  • gekleurde veren

Het maken van de bouwplaten

Er worden in ieder geval prachtige prinsesachtige kroontjes geknutseld en stoere riddermaskers gemaakt van de bouwplaten. Doordat het groots op papier staat met duidelijke lijnen, is het ook voor de jongere kinderen al gemakkelijk om zelf te knippen. 

IMaak met een schaar een gaatje aan beide kanten van de kroon en het masker, knoop er een elastiekje doorheen en de bouwplaten kunnen na het knutselen opgezet worden.

Het resultaat? Trotse kinderen met hun prachtige knutsels.

En met een beetje fantasie bereik je dit

Na het knutselen van de bouwplaten wordt uit de mand met verkleedkleding de prinsessenjurken gehaald en de riddercape. Ook het schild en ridder handschoenen worden aangetrokken en er komen heuse Middeleeuwse ridders en prinsessen naar beneden.

We hebben daarna een laken over de tafel gespannen, lekkere dekens en kussens op de grond gelegd en er ontstaat een prachtig kasteel. Je raadt het al, daar kunnen de prinsessen natuurlijk prima vertoeven met hun theesetje. De ridders komen ook nog even langs voor de thee.

En het voordeel van een toverstafje knutselen? De ridders kan je zo weer wegtoveren als ze je theekopjes omgooien.

Zo levert een bouwplaat knutselen eindeloos veel plezier en vermaak op voor de kinderen!

Zijn jouw kinderen niet zo van de prinsessen of de ridders? Geen nood! Bij Suus vind je nog veel meer andere bouwplaten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven