Zorgt Ravensburger met de Bracelet Factory voor nieuwe rage?

Doen jouw kinderen nog wel eens wat met de loombandjes? Die van mij niet echt, of echt niet… het is net hoe je het bekijkt. 2015 was ongetwijfeld het jaar van de loombandjes op het gebied van hypes en rages onder kinderen. Ze waren er ineens, zoals dat met rages gaat en na een korte heftige periode, verdwenen ze weer.  Jammer, ik kon het wel waarderen dat mijn koters eens wat anders met hun handen deden dan swipen 😉 , nu dan misschien de Bracelet Factory?

Wordt Bracelet Factory de rage van 2016?

Ik ben benieuwd wat dit jaar voor rages zal brengen. Ravensburger doet in ieder geval haar best om kinderen vanachter hun schermpjes vandaan te krijgen. Met de bekende puzzels onder andere. Maar het bedrijf heeft veel meer in het assortiment, zoals spelletjes en ander speelgoed. Nieuw op de markt is de Bracelet Factory van Ravensburger. Net als met de loombandjes kun je hier leuke armbandjes mee maken. Alleen iets ingewikkelder. Mijn oudste dochter mocht het apparaat testen.

bracelet factory

Aan de slag met de Bracelet Factory

“Moet je niet eerst de gebruiksaanwijzing lezen?” Mijn tiener rolt eens met haar ogen en pakt haar i-pad. Hé, dat was niet de bedoeling van de freubeltijd! Al snel kan ik gerustgesteld achterover leunen. Ze scant de QR-code in de gebruiksaanwijzing en komt zo bij handige instructiefilmpjes op youtube terecht. Het is een tijdje stil, goed teken. En dan trots: “Mam, het is gelukt, kijk eens?!”

Hoe knap toch dat die meiden van tegenwoordig dat zelf zo uitvoegelen met behulp van een paar filmpjes op Youtube. Een aanrader dus als je met deze Bracelet Factory aan de slag wilt gaan. Hier vind je een uitlegfilmpje.

bracelet factory

bracelet factory

Mogelijkheden Bracelet Factory

Om haar arm pronkt een hip armbandje. Dochter is tevreden en ik ook. Met de Bracelet Factory kan ze veel verschillende armbandjes maken. Of kettingen als je de bandjes aan elkaar vast knoopt. Het apparaat heeft twee standen. In de bovenste stand kun je met het weefgetouw mooie geknoopte armbanden maken. In de laagste stand kun je met het weefgetouw kralen weven en rijgen. Met de bijgeleverde slotjes kun je de bandjes aan elkaar vast maken. De doos is aardig compleet met maar liefst 1000 kleine kralen en nog veel meer accessoires. Je kunt meteen aan de slag.

Nadeel van de Bracelet Factory

Het enige minpunt vind ik de omvang van de doos. Dat neem je niet zo snel mee op vakantie bijvoorbeeld en het neemt ook aardig wat ruimte in op de kamer van mijn dochter. De originele doos vervangen wij dus door een handige kleinere hobbybox. Misschien kan Ravensburger daar de volgende keer rekening mee houden door er een kleiner opbergsysteem bij te bedenken 😉 .

Tip: Enthousiast geworden over deze sieradenmaker voor coole meiden? Hier kun je ‘m bestellen.

 

bracelet factory

 

1 gedachte over “Zorgt Ravensburger met de Bracelet Factory voor nieuwe rage?”

  1. Het is inderdaad altijd maar weer afwachten wat de hype gaat zijn, maar dit ziet er al veelbelovend uit vind ik! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven