Brand New Year!

Goeiemorgen alle lieve lezers van MamsatWork! Ik wens jullie een prachtig en gezond jaar en dat je veel van je dromen mag waarmaken.

In vervolg op mijn post “het is niet eerlijk pappa” wil ik jullie het resultaat niet onthouden. Op de dertigste had ik een goed gesprek met met mijn dochter Julia over het blijven slapen. Het mondde uit in “het is niet eerlijk pappa “. De dag er na was de sfeer echter gewoon gezellig en kon er over gesproken worden. Geen verwijt meer. Blijkbaar was mijn argument steekhoudend en acceptabel geweest. (pappa moet ook even wennen aan het feit dat hij nog moeite heeft om het mooiste wat hij heeft los te laten). Julia kwam zelf met het voorstel om zowel haar kamer als die van haar broertje op te ruimen en klaar te maken voor de logeerpartij. Ze zou wel bij haar broertje slapen.

Het vriendje vond het meer dan normaal dat het nog niet mocht en gaf ook aan daar niet opgerekend te hebben. Hem ging het vooral om gezellig bij zijn meisje zijn. Een leuke oud en nieuw viering volgde met vrienden en kinderen. Gezellig eten en daarna het spel Buzz (muziekspel) met z’n allen. Zijn mijn kinderen model? Volstrekt niet maar ben er wel trots op dat we over belangrijke zaken goed en open kunnen praten. Duidelijkheid is wat ze willen en daarnaast als volwaardig gesprekspartner worden gezien. Dan is een ‘nee’ blijkbaar best acceptabel. Het grote losmaken is echt begonnen terwijl de band alleen maar sterker is geworden. Mijn jaar kon niet leuker beginnen. Weer een klein hoofdstukje aan het handboek opvoeden toegevoegd.

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

2 gedachten over “Brand New Year!”

  1. Avatar foto
    Jeanne van Dijk

    Fijn te lezen dat het “probleem” zichzelf min of meer op heeft gelost. Dit gebeurt vaak zo. Het belangrijkste is dat jij eerlijk hebt aangegeven naar je dochter toe wat jouw bezwaar is. Natuurlijk roepen de pubers op zo’n moment van alles om hun frustratie te tonen. Maar door jouw woorden gaan ze ook nadenken en dat heeft ook Julia gedaan. En dat is nou precies waar het om gaat.
    Kinderen zijn kinderen, wij als ouders moeten ze leiden. En dat kan niet altijd feest zijn. En hoe jonger ze dat leren, hoe beter, want zo is het hele leven.
    Ik vind dat je het goed hebt aangepakt, respect.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven