Breng deze zomervakantie een bezoekje aan Antwerpen

Ben je uitgekeken op de Nederlandse pretparken, speeltuinen of musea? Breng dan eens een bezoek aan Antwerpen! Antwerpen leent zich prima voor een bezoek van een dag, maar een citytrip naar Antwerpen is natuurlijk nog veel leuker. Bedenk eens wat je allemaal op je gemak kunt gaan doen tijdens een paar dagen Antwerpen. Ik heb wel wat ideeën:

Zoo Antwerpen

De Antwerpse dierentuin is één van de ouste dierentuinen van de wereld en bestaat sinds 1834. Een dierentuin met karakter dus. Gelukkig zijn de verblijven wel aangepast naar de huidige maatstaven!  Meer info: ZOO Antwerpen

HETSTEEN der wijzen

Kinderen die graag experimenteren met water, kunnen terecht bij HETSTEEN der wijzen. De stad, de omgeving en het water dienen als vertrekpunt en als inspiratiebron om er naar hartenlust over na te denken, te dromen en zelf aan de slag te gaan. Meer info: Steen der Wijzen

Museum aan de Stroom (MAS)

Bezoek je Antwerpen, dan moet je eigenlijk wel een bezoek brengen aan het MAS. Het Museum aan de Stroom, een museum over Antwerpen. Diverse kleine musea zijn in dit schitterende gebouw ondergebracht en door de enorme wenteltrap kun je op de verschillende verdiepingen verschillende tentoonstellingen bezoeken. Tijdens je wandeling heb je steeds een ander uitzicht op Antwerpen met als climax het dakterras! Hier heb je het beste uitzicht over de stad! De trap en het dakterras zijn zelfs gratis te bezoeken en in de zomer zelfs tot 24:00 uur geopend.

Op ontdekkingstocht met MASsimo
Een museum bekijken is leuk, maar een museum beleven is nog veel leuker. Ga samen met het jongetje MASsimo en zijn flessenpost op expeditie. Kijk, doe, denk en ontdek! (leeftijd 6 t/m 12)

De schat van het MAS
Kom in het MAS testen hoe zeewaardig je bent, wellicht word jij de nieuwe matroos van de VLIEGende Hollander. Met een kaart vol opdrachten en weetjes leer je een echte piraat te worden. (leeftijd 6 t/m 12)

Wil je meer inspiratie voor je stedentrip of direct een paar dagen Antwerpen boeken? Kijk dan op de site van TravelBird!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven