Bres spelenboek: een boek voor het hele gezin met leuke en sportieve spellen

Samen wat leuks doen. Het klinkt zo simpel, en toch kan je na een paar jaar behoorlijk inspiratieloos raken. Als ouder. Gelukkig, beste mede-ouders, is er nu een oplossing. Het Bres Spelenboek. Van kinderfeestje tot druilerige zondagmiddag. En van spelletjes op de achterbank tot sportieve actie. Je kan het zo gek niet bedenken… En denken is ook niet nodig: we gaan het gewoon lekker dóen!

Lees ook: De top 10 van buitenspeelgoed voor alle leeftijden

Het Bres Spelenboekbres

Een boek met 280 sportieve en recreatieve spellen. Als ik daar geen inspiratie op kan doen voor het naderende kinderfeestje van zoonlief weet ik het ook niet meer. Het Bres spelenboek is al jarenlang een begrip in de wereld van amateursport en recreatie. Ook voor ouders die het leuk vinden om zelf een kinderfeestje te organiseren kan het boek een inspiratiebron zijn.

Elk spel wordt duidelijk beschreven en voorzien van illustraties. Van een speelse boswandeling tot zeskamp, van levend ganzenbord tot speels bingo, de leukste spellen worden uitgebreid beschreven. Het ‘aanbod’  is alleen zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Het zou dan ook handig zijn om een apart hoofdstuk in het boek op te nemen met spellen die uitermate geschikt zijn voor wat kleinere groepen en verjaardagsfeestjes. Ook de vormgeving had wat mij betreft wat sprankelender gekund. Maar dat was waarschijnlijk ten koste gegaan van de volledigheid, en dat is dit boek zeker. Een naslagwerk van bijna 300 spellen. Dit boek mag niet ontbreken in de kast van leerkrachten en scoutingleiders.

Spelen in het bos met mama’s

Voor mezelf hou ik het even bij het hoofdstuk ‘spelen in het bos’. Met tien stuiterde jongens van 6 en 7 jaar lijkt het mij prettig niet binnen te blijven. Een speurtocht doet het altijd goed, maar in het boek staan nog veel meer leuke activiteiten voor buiten. Natuurmemory was ik zelf niet opgekomen. En als het nou echt giet van de regen, is er nog het hoofdstuk natuurspelen voor binnen. Of een van de 280 andere spellen, we hoeven ons niet te vervelen. Een verrassend leuk boek, met verrassend leuke ideeën! Enne, zelfs mama vond het geen straf om de bossen in te gaan hoor 😉 .

Je koopt het boek op Bol.com voor €29,99

Winnen?

Het boek werd onlangs in een nieuw jasje gestoken en Mamsatwork mag een exemplaar weggeven!

Wil jij het Bres Spelenboek winnen? Doe mee en geef hieronder in een reactie aan waar jij het voor zou gaan gebruiken! De winactie loopt tot 6 Oktober.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft van ons bericht gehad.

Lees ook: 8 Originele binnenactiviteiten voor binnen, voor als de verveling toeslaat

20 gedachten over “Bres spelenboek: een boek voor het hele gezin met leuke en sportieve spellen”

 1. denk dat ik dit boek aan de chiro ga geven, mijn kleinzoon en kleindochter zijn in de chiro en zullen met dit boek met zijn allen nog veel plezier beleven op het thuisfront en op het kamp

 2. Voor mijn zoon van 9 jaar doe ik graag mee om dit boek te winnen. Zijn standaard vraag als hij uit school komt is: zullen we een spelletje doen. Als ik een keer geen tijd heeft vraagt hij zich hardop af: wat kan ik gaan doen? Daarom is dit boek een uitkomst voor ons!

 3. onmisbaar boek voor kinderfeestjes, tussenschoolse & buitenschoolse opvang, kindervakantiewerk of scouting.
  ik als pedagogisch medewerker zou deze vernieuwde uitgave graag in mijn bezit hebben

 4. Wat een ontzettend leuk boek! Als moeder van een schoolgaande dochter denk ik regelmatig mee met de oudercommissie, die organiseren nl. de leuke extraatjes op school. Speelmiddagen, bosdagen, parkdagen, schoolpleinfeesten, noem maar op. Meer dan eens merk ik dan dat ik geen juf ben ;-)… en mijn creatieve geest laat me nog wel eens in de steek. Dit boek staat zo te zien boordevol prachtige ideeën waarmee we nog lang uit de voeten zullen kunnen op school! Ook op de verjaardag van mijn dochter én zoon (al is hij nog geen 4) kan ik het boek goed gebruiken. Toen mijn dochter haar eerste kinderfeestje gaf had ik – met ’t zweet op mijn voorhoofd – een complete speurtocht uitgezet. Groot was het verdriet toen het heel de dag regende dat het goot! Niet alleen verdriet bij mijn dochter, ook bij mij… 😉 want wat moest ik nu? Ik bedacht (nou ja… vond… online, hoera!) “het postbodespel”, wat één grote hit bleek te zijn. Joelende kinderen door mijn héle huis, na afloop van het spel werd bijna gesmeekt of ik het nog eens uit wilde zetten. Ik glom van trots :-), ik als -nietcreatievespelletjesbedenkende- moeder, entertainde gewoon bijna 10 kids tijdens een regenachtige middag! Dat kan bijna niet overtroffen worden het volgende feestje… ik krijg alweer de kriebels want de datum nadert, en laat me maar wát graag helpen door dit Bres spelenboek!

 5. ..als inspiratie voor de feestjes van mijn kleinkinderen wellicht met gesloten beurs, welkom in deze dure tijd.. Tegenwoordig is dat allemaal veel te kostbaar .. met speelparken.. en allerlei arrangementen.. en weet ik niet wat. Net als vroeger met speurtochten e.d. in de natuur.

 6. ziet er een leuk boek uit voor als je thuis weer eens niet weet wat je met de kinderen gaat doen , ook leuk voor verjaardagsfeestjes eens iets anders dan met heel de bende binnen te zitten maar ook leuk om mee op vakantie te nemen en daar veel leut te maken

 7. leuk boek voor de kleinkinderen, soms weet ik gewoon niets meer om ze bezig te houden en daar zou dat boek wel eens verandering in kunnen brengen

 8. Ik heb 3 heerlijke kinderen die ook allemaal entertaind willen worden en soms weet je het niet meer. Ze hebben zoveel al en dan is het heerlijk dat je even wat inspiratie kan opdoen uit het boek. En nog te zwijgen dat ze alle3 een eigen feestje willen en ook allemaal anders moet dus kan het heel goed gebruiken!

 9. Dit lijkt me superhandig, want binnenkort wordt onze grote meid alweer 5 en gaat ze haar eerste kinderfeestje vieren. Maar wat gaan we doen? Dat is nog de grote vraag!

 10. Ik zou het ook zeker gebruiken voor de feestjes van onze drie kornuiten, maar het is ook altijd fijn om bijvoorbeeld gewoon met het gezin eens een spel te spelen, zowel thuis als op de camping!

 11. ik zou hier leuke spelletjes uithalen voor mijn eigen kinderen en dan dit boek cadeau doen aan de juf op school ter inspiratie.

 12. Ik woon vlakbij het bos en we zijn zo nu en dan wel wat speelinspiratie kwijt, dat klinkt vreemd, want het is natuurlijk ook heel leuk om zo dichtbij het bos te wonen. Met dit boek hebben we vast weer heel veel nieuwe ideeen.

 13. Om samen met mijn kleinkinderen te kijken in dit boek, wat we het logeerweekend weer eens zullen gaan doen.
  Wát een origineel boek. Zo hoeft niemand zich meer te vervelen. En oma hoeft niet meer wat te bedenken . Het staat allemaal in dit boek. Leuk, ik ga een kansje wagen.

 14. Inspiratie opdoen en ‘oude’ spelletjes opnieuw ontdekken, weer eens wat anders doen dan standaard voetballen en verstoppertje spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven