5 x waarom iedere vrouw een beetje Bridget Jones wil zijn

Bridget Jones: in 1995 geboren uit een column. Sindsdien heeft ze boeken én filmland verovert. En niet te vergeten, onze harten. Haar nieuwste film (Bridget Jones’ Baby) trekt volle zalen. Uiteraard! Conclusie: ook na de Brexit blijven we genieten van Brittains beste exportproduct. Waarom zijn we toch zo gek op de Britse blondine?

Me and Mrs. Jones: 5 reasons we all love Bridget

Al 20 jaar (!) weet Mrs. Jones ons te vermaken. Toch is ze verre van perfect. Of maken juist haar zwakheden haar zo lovable? Hoe dan ook, menig vrouw én man kan Bridget Jones wel waarderen. We hebben er even over na moeten denken, maar hier zijn ze dan. Vijf redenen waarom je wel dol móet zijn op Bridget.bridget jones

Reason 1: Bridget Jones is altijd zichzelf

Misschien wel de ultieme reden waarom iedereen stiekem een beetje jaloers is op Bridget: ze is zo lekker zichzelf. Altijd. Met een goede portie humor kijkt ze naar de wereld én naar zichzelf. Om er af en toe ook heel hard doorheen te zitten. Maar, zoals Bridget zou zeggen: nothing a bottle of wine can’t fix. Een argument wat ik zelf ook graag gebruik 😉 . Bridget is, ook lekker herkenbaar, toch behoorlijk ontevreden over allerlei factoren in haar leven. Over haar gewicht bijvoorbeeld. Maar ook weer niet zó erg dat ze de wijn ervoor zal laten staan. Kwestie van prioriteiten stellen! Cheers, Bridge.

Reason 2: Bridget doet wat ze wil

Afgezien van een gezonde portie humor heeft Bridget natuurlijk ook talloze minder gezonde eigenschappen. Ze rookt als een schoorsteen en drinkt op haar mindere momenten wijn als water. Verder heeft ze nog al eens de neiging om alles te zeggen wat er in haar op komt. Maar dan ook écht alles – en ongecensureerd. Haar meest gebruikte woord is ongetwijfeld “F*ck”. Oké, slechts weinigen zullen jaloers zijn op haar taalgebruik. Maar je eigen regels opstellen, dat willen we toch allemaal wel?

Reason 3: Haar onzekerheden remmen niet af

Hoewel je ook zou kunnen stellen dat Bridget juist met beide benen op de grond staat, kan ze ook zo heerlijk naïef zijn. Hoe vaak haar pogingen om haar leven drastisch om te gooien ook falen, Bridget blijft hoopvol. ‘Opgeven’ komt (unlike het woord F*ck ) niet in haar woordenboekje voor. Ze laat zich door haar onzekerheden niet afremmen. En wat dat betreft kunnen velen nog wel wat leren van Mrs. Jones.

Reason 4: Bridget redt zich al-tijd

Nog een eigenschap om jaloers op te worden: Bridget’s veerkracht. Het maakt niet uit in wat voor situatie je Bridget Jones zet: ze redt zich er uit. Op persoonlijk, maar ook op carrièregebied. Oke, het levert soms tranen en nog meer F*cks op. Of een bovengemiddeld gênante situatie. Maar uiteindelijk komt alles altijd goed. Vanwege een slippertje met de baas ontslag moeten nemen? No problem. Vast in een Thaise gevangenis? No problem. In bed duiken met Mr. Handsome om vervolgens op tv het dna van deze Mister te ontfutselen voor een vaderschapstest… she does it.

Reason 5: Mister Jones

Hij moet tenslotte nog even genoemd worden: de man in het leven van Bridget. Offe, de mannen, liever gezegd! Natuurlijk is al sinds het eerste deel duidelijk dat Bridge ondanks haar onzekerheden en gektes niet om mannelijke aandacht verlegen zit. En wát voor mannen! In haar laatste film verwacht ze zelfs een kindje van een van hen. Ik kan me voorstellen dat je zeer benieuwd of dat goed komt, ik weet inmiddels het antwoord 😉 .

Aangezien alles bij Bridget goed lijkt te komen hoef je je niet écht zorgen te maken. De weg ernaar toe is hilarisch in ieder geval. Vooral het begin van de film en het einde ervan zijn ongekend heerlijk en eerlijk. In het midden kakt de film een beetje in, maar hé, zo’n momentje heeft iedereen in zijn leven wel eens, niet?

Bridge kan zich in ieder geval nog altijd bij de Loedermoeders aansluiten: allemaal mama’s die met een gezonde dosis zelfspot in het leven staan 😉 .

Bridget Jones Omnibus

Inmiddels is er ook een omnibus uit ‘de complete dagboeken van Bridget Jones’. En als we het hebben over compleet, dan bedoelen we ook compleet! Ruim 1000 pagina’s (!) vol ontroerende en hilarische dagboeknotities. Aangezien ik zelf alleen in de avonduurtjes -na elven- lees kan je je voorstellen dat het even duurt voordat ik aan het eind ben, maar dat geeft niets. Het is ieder hoofdstuk weer genieten van de herkenbaarheid.

Heb jij als eens een van de boeken van Bridget Jones gelezen?

Bridget the movie

Twijfel je nog over de film? Ik zeg niet doen! Het mag dan allemaal wat ouder zijn en wat meer rimpels hebben… het is herkenbaar ‘as ever’. Ik zeg ‘snor wat vriendinnen op en ga lekker een avondje de bioscoop onveilig maken’. Wil je man mee? Niet doen! Hij zal als enig mannelijk dier in de zaal zitten. Over gênante situaties gesproken. Het boek van Helen Fielding ‘Bridget Jones Baby‘, waar deze film op gebaseerd is. is ook verkrijgbaar trouwens!

Trailer nog  niet gezien?

Winactie

We mogen een exemplaar van het boek Bridget Jones Baby weggeven. Vertel welke van de 5 hierboven beschreven redenen voor jouw dé reden is om een beetje Bridget Jones te willen zijn en wie weet kan jij binnenkort lekker met dit boek op de bank kruipen!

Let op! Deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Andere artikelen die interessant zijn om te lezen vind je hier:

Gebruikte afbeelding via dominika zarzycka / Shutterstock.com

 

54 gedachten over “5 x waarom iedere vrouw een beetje Bridget Jones wil zijn”

 1. Reason 3: Haar onzekerheden remmen niet af
  Heerlijk je eigen weg gaan en je niets van anderen aantrekken, kan ik nog wel wat van leren!

 2. Reason 3: Haar onzekerheden remmen niet af. Denk dat die voor de meeste van ons wel geldt. Doe ik het wel goed? , vinden anderen het niet raar?, kan ik het wel? zijn toch vaak vragen die me tegen houden iets te doen. Lijkt me best lekker om (zo nu en dan 😀 ) eens te denken “jammer voor de buurt, maar dit vind ik nu écht leuk! ” en het dan gewoon te doen!

 3. om de reason 3 haar onzekerheden remmen haar niet af had ik dat maar ook. Dan maakte ik ook gezellige en gekke avonturen zoals Bridget mee.

 4. Reden 3: dat haar onzekerheden haar niet afremmen, zo hoeft ze nooit spijt te hebben van iets dat ze NIET heeft gedaan omdat ze niet durfde. Een mooi streven masr mij lukt het helaas nog steeds niet..dat beetje Bridget wil ik wel!

 5. Bridget redt zich al-tijd!
  Dat wil ik ook, vooral nu ikzelf ook weer een baby heb! Heerlijk om de zekerheid te hebben dat het uiteindelijk altijd weer goed komt, met mezelf en met mijn kindje.
  Gelukkig is mijn leven niet zo complex als dat van Bridget maar ook ik sluit me graag aan bij een stelletje loedermoeders! 😉
  Heerlijk om de boel even goed te kunnen relativeren.

 6. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  Reason 4: Bridget redt zich al-tijd…. Heerlijk toch om te ervaren dat wat je ook doet of deed, het altijd weer goed komt. Het zorgt soms voor hilarische momenten of juist genante momenten, maar dat het weer op rolletjes loopt daarna…dat wil toch iedereen!?

 7. De film heb ik inmiddels gezien, was echt leuk! Ik hou van Bridget juist omdat ze echt is onzekerheden heeft en niet perfect is. Bij deze beschrijvingen ga ik voor reason 3 haar onzekerheden remmen niet af en dat vind ik top. Kan ik soms nog wat van leren 😉

 8. Reason 3: Ik ga ook gewoon maar door. De meest wildvreemde ideeen heb ik en ondanks reactie van mijn omgeving ga ik gewoon door. Wat in mijn hoofd zit moet gedaan worden.

 9. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Reason 2: Bridget doet wat ze wil.

  Ik vind de films van Bridget Jones helemaal geweldig, vooral omdat ze doet wat ze wil en helemaal geen schaamte kent als ze iets doet, heerlijk films om naar te kijken..

 10. Aahhhhhhhhhhh ik wil ook omringd worden door hunkerende mannen 😉 De rest dat lukt allemaal en ja ik ben ook “heul” gelukkig getrouwd maar toch……. hihi

 11. Zonder twijfel reden 1, Bridget is altijd zichzelf. Dat is belangrijk, je bent goed zoals je bent, verander dat niet, voor geen enkele vent!

 12. Reden 3, ik hem zelf nogal de neiging om me door mijn onzekerheden tegen te houden. Zou af en toe best fijn zijn om het net als Bridget alle onzekerheden los te laten en het gewoon te doen.

 13. Reden 1 en 3; omdat Bridget onzekerheden heeft en toch gewoon zichzelf is. Ik kan mezelf wat zekerder voordoen óf het lukt me om mezelf te zijn met mijn onzekerheden. Er zit niet zo veel tussenin. 🙂

  Bridget Jones deel 1 en 2 heb ik met veel plezier gekeken. De laatste tijd lees ik weer veel en lijkt het me leuk om het derde deel gewoon ‘ouderwets’ te lezen!

  1. Bridget redt zich altijd! Soms met een fles wijn maar dat maakt haar juist zo leuk!! Zo zou ik ook wel een beetje willen zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven