Bright Day tech festival: ontdek de wereld van robots met het gezin

Hoe ouder we worden, hoe meer we techniek lijken te vrezen. Zeg nou zelf: bij robots ben ik bang voor 2 dingen. Of ze nemen mijn werk uiteindelijk over… Of de hele wereld 😉 . Herkenbaar? Terwijl onze kids juist helemaal niet bang lijken te zijn voor die ontwikkelingen. En zo hoort het ook! Want in plaats van bang te zijn voor moderne technologie, kunnen we die misschien beter omarmen. Is jouw kind al geïnteresseerd in high tech? Of wil je dat vlammetje misschien een beetje aanwakkeren? Dan is het Bright Day festival ongetwijfeld een uitstapje voor jullie!

Bright Day

Bright Day Tech festival voor het hele gezin

Eerder was ik al eens bij de Bright Ideas Challenge, ook een event met technische hoogstandjes. Meer dan de moeite waard om rond te kijken en dat geldt wat mij betreft ook voor het Bright Day festival.

Want wat kunnen robots eigenlijk allemaal? En hoe kunnen we ze gebruiken om ons leven aangenamer te maken? Dat en meer leer je bijvoorbeeld op het Bright Day festival. Super leuk voor jongens en meisjes die graag wat over moderne technologie leren. En papa en mama én opa en oma mogen gewoon mee. Want ook die kunnen op dit festival ongetwijfeld een heleboel leren! Lees vooral nog even door, wij mogen namelijk 2 vrijkaartjes voor het tech festival weggeven!

Is jouw dochter ’n echte tech freak? Speciaal voor meisjes is er Project Prep!

Snuffelen aan technologie

Technologie speelt een steeds grotere rol in onze wereld. Er wordt meer en meer geautomatiseerd. En dus is het mooi meegenomen als je kids geïnteresseerd zijn in techniek. En, als je je er een beetje in verdiept, is het ook nog eens reuze interessant!

Natuurlijk hoef je ze niet meteen in te schrijven voor een high tech opleiding. Laat ze eens rustig “snuffelen” aan de wereld van moderne technologie. En wie weet, hebben ze hun roeping dan wel gevonden. Door het Bright Day festival gaat jouw kind techniek misschien wel ‘vet cool’ vinden.

Bright Day Tech festival

Op zaterdag 24 en zondag 25 november opent tech festival Bright Day in Expo Haarlemmermeer haar deuren. Met techniek kan je álle kanten op. Dat wordt ook wel duidelijk als je naar het programma van het Bright Day tech festival kijkt. Er is echt van alles te beleven! Bouw je eigen robot, ga op ontdekkingsreis door een virtuele wereld of bezoek een van de robot shows. Hieronder vind je een greep uit het programma.

1. De menselijke robot Sophia

Robot Sophia komt wel érg menselijk over! Tijdens een liveshow op het Bright Day festival wordt Sophia geïnterviewd over onder andere kunstmatige intelligentie en haar indruk van mensen. En jouw indruk van robots krijgt ongetwijfeld ook een hele nieuwe wending hierdoor. Wil je van te voren al meer van haar zien? Check dan bovenstaande filmpje even.

2. Zorgrobot Phi

Ook in de zorg is de robot aan een opmars bezig. Misschien zijn deze zorgrobots straks wel de collega’s van jouw kinderen! Neem een kijkje in de wereld van zorgrobot Phi. Het is een van de eerste sociale robots die in de zorg wordt gebruikt. Phi helpt mensen bij het uitvoeren van taken, en praat tegen hen. Kijk jij die kat graag eerst even uit de boom? Bezoek dan de show van Phi bij festival Bright Day.

3. Doe een potje robotvoetbal

Heb je lang genoeg stilgezeten? Ga dan een potje voetballen! Alleen speel je hier tegen heuse robotvoetballers… Kan jij het robot team verslaan?

bright day festival

4. De ANYmal show

Robots bestaan niet alleen in menselijke vorm. ANYmal beweegt zich als een heus beest. En het is niet zomaar een speeltje: deze robot wordt ingezet bij inspecties en reddingswerk. En jullie kunnen hem tijdens de Bright Day dagen ook bewonderen!

5. Robots onder water

De meeste elektronische apparatuur kan je maar beter niet in het water laten vallen. Maar dat is bij de robots uit RoboSea wel anders! Hier worden allerlei onder-water-robots getoond. Er zwemmen hier tientallen robots rond, die allemaal in de praktijk gebruikt worden. Ze kunnen allemaal wat anders; een soort robot waterballet dus 😉 .

Is jouw interesse gewekt? Of wil je het uitgebreide programma bekijken? Check dan de website van tech festival Bright Day.

Winnen?

Wil jij vrijkaartjes winnen voor het Bright Day tech festival? MamsatWork mag 2 vrijkaarten weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Laat in een reactie onder dit blog weten waar jij wel een robot voor zou kunnen gebruiken. En wie weet, kan je binnenkort bij Bright Day geïnspireerd raken. De actie loopt tot 10 oktober 2018.

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

29 gedachten over “Bright Day tech festival: ontdek de wereld van robots met het gezin”

 1. Graag een robot die wel de dop op de frisdrankfles draait.
  Binnen onze relatie dreigt namelijk ‘de prik van de cola’ te gaan…

 2. Avatar foto
  Centine Blaakman

  Een robot die 4 verschillende maaltijden in 1x kan klaarmaken zodat er niemand meer zeurt over het eten 🙂

 3. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Een robot voor alle was in huis. De was verzamelen, sorteren in de wasmachine doen, dan in de droger, vouwen en netjes in de kast leggen. Met drie kinderen met bergen was in huis heeft mijn robot werk genoeg!

 4. Bright Day is zoooo gaaf, zei mijn zoon van 10 (had reclamefilmpjes gezien). Dus ik waag een gokje voor hem. Een robot zou ik heel goed kunnen gebruiken voor stofzuigen. Daar heb ik toch zúlk een gruwelijke hekel aan! Koken, wassen, strijken,….het maakt me allemaal niet uit, maar stofzuigen…NEE! Het ergste is dat er wel van die robots voor bestaan, maar ze zijn vrij duur en dan nóg komen ze niet in de kleinste hoekjes.
  Maar mijn zoon heeft nu beloofd dat hij 3 weken gaat stofzuigen als ik die kaartjes voor hem win, dus die robot is misschien niet nodig, haha.

 5. Avatar foto
  annemarie snijders

  Voor het gras of stofzuiger Lijkt me geweldig om te hebben en van te mogen genieten,
  Die beurs lijkt mij een feestje om heen te mogen Je gaat je ogen uitkijken na al dat knappe kunstwerk.

 6. Avatar foto
  Sandy Bisschops

  Mijn zoontje zegt, samen met de robot Minecraft spelen! Zodat ik altijd iemand heb, waarmee ik kan gamen! Robot is altijd thuis

 7. Ik denk dat de robot goed is in te zetten bij de hulp aan mijn dochter met autisme. De robot geeft haar structuur. Hij blijft bv dagelijks herhalen wat voor weer het wordt en welke kleding ze dan aantrekt. De zorgrobot is niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor kinderen met autisme!

 8. Ik kan wel een robotstofzuiger gebruiken! ?
  De kindjes zouden een voetbalrobot die ballen naar je toe trap wel te gek vinden!
  2 kaartjes zouden zeer gewaardeerd worden bij ons thuis! ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven