Een broek van travelstof? Yes please!

Wie van jullie heeft al zo’n heerlijk exemplaar in de garderobe hangen? Een broek van travelstof is wat mij betreft niet meer weg te denken uit mijn kledingkast. Niet alleen voor tijdens het reizen zijn deze broeken ideaal, maar ook gewoon om dagelijks te dragen zijn ze heerlijk.

broek van travelstof

Een broek van travelstof; studio Anneloes heeft er collecties vol van

Toen in het begin de travelstof zijn intrede deed was ik er nog een beetje huiverig voor moet ik eerlijk zeggen. Niet zozeer vanwege het draagcomfort, dat zit wel snor natuurlijk. Maar meer vanwege de looks. Ik was altijd bang dat het er een beetje flubberig uit zou zien, niet echt modebewust. Want zeg nu zelf… je billen blijven in een strakke jeans wat beter op zijn plaats dan in een broek van travelstof.

Toch heb ik gemerkt dat travelstof minder flubberig is dan ik in eerste instantie dacht. Je hebt dan ook verschillende varianten travelstof natuurlijk. De lichte variant, een medium en een dikkere variant. Hoe lichter de travelstof, hoe soepeler de broek valt. Heel mooi natuurlijk als de broek zo soepel valt en heerlijk als het mooi weer is. Maar ik kom bij deze stof wel licht in de verleiding om eerst weer wat weken squats te doen voordat ik zo’n broek aantrek.

Toch lijken de broeken van travelstof wel op de trend waar ik jaren geleden zo gelukkig van werd. De jogging-met-high-heels trend. Een broek met travelstof is eigenlijk een chiquere variant daarvan. Persoonlijk vind ik het dan ook het mooiste als je zo’n broek combineert met een fraaie pump eronder. Maar een lekkere slippertje of stoere sneakers kan tegenwoordig ook heel goed (en past beter in het ’travelgebeuren’ dan die pump).

Slim fit, flared, trainer fit of capri model

Het mooie van de broek van travelstof is dat je deze broeken in allerlei varianten kan krijgen. De slimfit variant die lijkt het meeste op de jeans die ik normaal gesproken draag. Een strakker model dat om je benen heen sluit. Maar ook de liefhebbers van flared broeken komen beslagen ten ijs met een Studio Anneloes broek als ze op zoek zijn naar een travelstof broek.

Het capri model vind ik persoonlijk het minst aantrekkelijk, maar is natuurlijk wel heel lekker voor de zomer. Ben jij meer het stoerdere type? Ook dan kan je toch heel goed voor travelstof kiezen, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het trainer model bij de broeken van Expresswear.

Ben jij een jumpsuiter in hart en nieren? Dan hebben we goed nieuws, want ook die zijn er in travelstof te krijgen. Leuk, lekker en hip!

Waarom kiezen voor travelstof bij een broek

De keuze voor travelstof heeft niet alleen te maken met het comfort, alhoewel dat wel een belangrijke pijler is natuurlijk. Een ander groot voordeel van deze stof is dat hij niet kreukt (vandaar dat hij voor het reizen zo handig is) én niet pilt. Hij blijft dus mooi van kwaliteit.

Verder heeft een broek van travelstof nog een voordeel. Naast dat hij dus comfy draagt is het nog steeds een broek waarmee je je netjes kan kleden. Je kan deze broeken dan ook met gemak aan naar je werk, of als je gaat solliciteren. Eigenlijk is het wat mij betreft een musthave in je basisgarderobe. Je combineert de broeken simpel met een comfortabel shirt maar ook met een wat chiquere blouse als je wilt.

Heb jij travelstof in je kledingkast hangen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven