Broers en zussendag; 6 x waarom ik mijn broers wil ruilen voor een zusje

Broertjes, ik heb er twee en ik word er gek van. Mijn hele leven heb ik al een broer en toen ik bijna twee jaar was, kwam er nog één bij. In het begin is dat wel grappig hoor zo’n baby, maar nu? Broertje is inmiddels zes jaar en denkt dat hij de grappigste én de baas is. Broer is negen en ik heb er gewoon niks mee. Sterker nog, ik heb een hekel aan ze. Ik wil liever een zusje! De uitspraak ‘ergens een broertje aan dood hebben’, betekent toch niet voor niks dat je ergens een hekel aan hebt? Enfin, nu probeer ik mijn moeder te overtuigen met deze 6 redenen waarom ik mijn broertjes wil ruilen voor een zusje… lijkt me uitermate goed getimed op broers en zussendag, vind je niet?

broers en zussendag

Broers en zussendag; 6x waarom ik een zusje wil

Broertjes doen niet voorzichtig met mijn spullen

Wie sloopt de arm van mijn Baby Born? Wie staat er bovenop mijn knuffels? Wie kleurt er expres een streep op mijn mooie tekening? Juist…mijn broertjes! Gek word ik ervan. Dan probeer ik netjes met mijn spullen om te gaan, maar eigenlijk heeft dat weinig zin. Vanochtend nog, fietsten we naar school en keek broer weer eens niet goed voor zich. Ik remde, omdat we tussen twee paaltjes door moesten fietsen. En wie knalde er weer bovenop mijn achterlicht? Je raadt het vast al, mijn broer. Nee, als je je spullen mooi wilt houden mama, kun je mijn broertjes beter inruilen voor een zusje. Meisjes zijn veel zuiniger op hun spullen!

We hebben altijd ruzie met elkaar

De ene keer zit ik te dichtbij op de bank, de andere keer mag ik niet meekijken op de Ipad: er is altijd wel een reden waarom mijn broertjes en ik ruzie maken. Broers en zussendag zal daar geen uitzondering op zijn. Wie mag er naast mama aan tafel zitten? Welk spelletje gaan we doen? Wie gaat er het eerst in bad? Mama zegt dat zij en haar broertje vroeger ook altijd ruzie maakten. Dan schold zij hem uit voor Boulie (dat was een of andere sneeuwpop op tv) en hij haar voor dikzak of brilsmurf. Ook heeft hij haar pop onthoofd. Ze zegt dat alles goed komt en dat ik er later om kan lachen. Nou, ik geloof er niks van!

Broertjes willen alleen jongensdingen doen

Ik mis een meisje in huis die hetzelfde leuk vindt om te doen als ik. Die het wèl leuk vindt om met poppen en een poppenhuis te spelen. Die geen Clash of Clans, Minecraft of Fifa17 wil spelen en er al helemaal niet over praat tijdens het eten. Bah! Nee, ik wil een zusje! Dan kan ik tenminste rustig naar Jill of de CupCakeCup kijken op tv, zonder dat er iemand tussendoor schreeuwt dat hij Transformers of (erger nog) Lego Ninjago wil kijken. En begrijp me niet verkeerd: ik ben geen echt ‘meisjemeisje’, maar ook zeker geen jongen.

Broertjes vinden winkelen stom

Oke mama, de voorgaande redenen waren misschien niet zo belangrijk voor jou, maar deze vind je vast heel goed. Mijn broertjes houden niet van winkelen. Als ze de woorden ‘kleren kopen’ al horen, betrekken hun gezichten en beginnen ze te klagen. Ze willen niet mee. Ik wel! Gezellig shoppen met jou vind ik echt leuk. Lekker overal winkeltjes bekijken en mooie dingen kopen. Dat is toch veel leuker als er nog een meisje bij is? En dat je dan geen zeurende jongens thuis bij papa laat? Of erger nog: dat ze mee moeten, omdat ze nu echt nieuwe broeken nodig hebben die ze van jou moeten passen. Nee, dat wil je toch niet meer?

Nooit meer dat opschepperige gedoe over wat je met je piemel kan doen

Weet je wat ik ook zo vervelend vind? Dat ze tijdens een boswandeling altijd beginnen over hun piemels. Dat zij hier wel lekker tegen een boompje kunnen plassen en ik niet. Alsof ik dat niet weet! “Ik kan lekker baby’s in mijn buik krijgen”, zeg ik dan. “Nou en?”, is dan hun antwoord. Of dat ze in de badkamer stiekem tegelijk in één wc gaan plassen, jakkes! Volgens hen zijn plassers vies. Nou, ik ben echt helemaal klaar met piemels! (volgens mama moet ik dat voorlopig vooral zo houden) .

Wij meisjes begrijpen elkaar

Meisjes begrijpen elkaar gewoon. Die vinden dezelfde dingen leuk en ik weet zeker dat als ik een zusje krijg, ik veel minder ruzie maak met haar dan met mijn broertjes. Dat snap je toch wel? En dan doen we gewoon zusjesdag in plaats van broers en zussendag, dat kan toch ook? Broertjes zijn gewoon stom. Ze hebben stomme grapjes en vinden dingen leuk die ik echt afschuwelijk vind. Jij vond het toch ook stom dat je broertje vroeger wormen in de knoop legde? Dan ging jij ze weer uit de knoop halen, heb je mij verteld. Zusjes voelen elkaar gewoon aan en kunnen het prima met elkaar vinden!

Kun je dan geen zusje maken?

Zo, dat is eruit. Wat zeg je mama? Dat ik ook vaak lol heb met mijn broertjes? Dat ik vanmiddag nog met Broertje aan het knutselen was en dat dat heel goed ging? Dat ik het leuk vind om met ze op de trampoline te springen? Hmm…dat is misschien wel waar. Maar toch wil ik een zusje! Jammer dat er geen inruilservice of garantiebewijs voor kinderen bestaat. Kun je er dan geen zusje bij maken?

Nee, het maakt echt niet uit dat ik dan al ruim 8,5 zou zijn als ik een zusje krijg. Dat is toch leuk? Dan kan ik je helpen met alles. Echt, dat geeft niet! Nee, inderdaad, je kunt vooraf niet bepalen of het een jongen of een meisje wordt. Maar je kunt het toch proberen? Niet? Je vindt drie kinderen genoeg? Jammer, wil je er echt alsjeblieeeeefffft niet nog één nachtje over slapen?

Helaas voor Dochter blijft deze mama bij haar standpunt 😉 . Broertjes kunnen inderdaad heel vervelend en irritant zijn, maar uit eigen ervaring weet ik dat dat later goed kan komen. Want ondanks dat mijn broertje ècht mijn pop expres heeft onthoofd, wormen in de knoop legde en we elkaar regelmatig uitscholden, zou ik hem nu voor geen goud willen missen. Fijne Nationale Broers en Zussendag!

 

3 gedachten over “Broers en zussendag; 6 x waarom ik mijn broers wil ruilen voor een zusje”

  1. Herkenbaar 🙂 Mijn dochter is ook helemaal klaar met het feit dat ze geen zusje heeft. Meisjes zijn zo gezellig! En die willen wel samen kleuren. En vader en moedertje spelen (wat in de praktijk toch eigenlijk altijd moeder & grote zus, danwel moeder & baby is, want “ik kan toch geen papa spelen, ik ben een meisje!”) Ondertussen lachen wij ons rot om haar argumenten. Totdat haar broer haar voorleest. Of iets voor haar pakt waar ze niet bij kan. Of haar beschermd tegen enge beesten die haar ’s nachts lastig vallen in haar dromen. Want daar zijn grote broers dus eigenlijk wel weer heel handig voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven