Vijf dingen die jij nodig hebt voor de perfecte brommertocht!

Hou jij ervan om eropuit te gaan met je brommer? We geven je groot gelijk! Vooral ’s zomers is er niks zo lekker als de wind door je haren wanneer jij de maximumsnelheid van je brommer aantikt. Toch is niet elke brommertocht even leuk als de andere.

Er zijn best wat elementen die invloed hebben op hoe leuk jouw tochtje is. In deze blog noemen we vijf van deze elementen voor een toffe brommertocht. Wanneer deze vijf elementen allemaal aanwezig zijn, heb jij de perfecte brommertocht. Geniet ervan!

tips om een brommertocht te maken

Een fijne brommertocht maak je als je voorbereid bent

Vroeger maakte ik brommertochten met mijn vriendje destijds. Tegenwoordig maak ik motortochten met mijn man 😉 . Tja, je groeit in het leven zullen we maar zeggen. Maar wij kunnen zo genieten van motor rijden dat ik besloot om ook maar eens tips te geven voor een brommertocht.

Want ook al heb jij geen motorrijbewijs, op een brommer mag je ook met je autorijbewijs! Dus mag je autorijden? Dan kan je zeker (deels) het gevoel ervaren wat wij ook ervaren op onze Harleys. Alleen het geluid en de snelheid is ietsje anders, haha.

Maar ook op de motor merken we dat we voorbereid moeten zijn. Niet als we een blokje om gaan, maar als we een echte tocht gaan maken dan zeker wel. En die tips komen best overeen met die voor een brommertocht!

Tips om een mooie brommertocht te maken

Bron: Fresh Gadgets

1. Een route uitstippelen; je rijdt een stuk relaxter!

Sommige brommerrijders houden ervan om zich te laten leiden door intuïtie, maar volgens ons behaal je het meeste uit je brommertocht door een goed geplande route.

Je tochtje start dus feitelijk gezien thuis al: door hier te kijken waar je heen wil en hoelang je hierover wil doen, zorg je voor structuur in je route. Zo weet je zeker dat je langs dat ene punt waar je altijd naartoe hebt willen rijden, komt.

Wil je niet alleen een leuke route uitkiezen, maar ook wat relaxter op je brommer zitten dan is een navigatie misschien ook een goed idee. Op de motor merken wij in ieder geval dat we nu veel minder hoeven te zoeken en nóg beter op het verkeer kunnen letten.

Hou alleen in de gaten dat er geen specifieke brommerroute’s zijn. Je rijdt in principe op de weg, maar natuurlijk moet je snelwegen vermijden 😉 .

Tip: op RouteYou kan je ook leuke routes vinden om met je brommer of scooter te rijden.

2. Snacks mee voor een fijne brommertocht die ook gezellig is!

Een perfecte brommerrit bestaat niet uit alleen rijden, maar ook uit de nodige stops op punten waar je heerlijk van de natuur kunt genieten.

Om optimaal te genieten neem je natuurlijk wat lekkere snacks mee. Het is het handigst om dit zo klein mogelijk te houden: denk dus aan snacks die je in je jaszak mee kunt nemen. Hiermee geniet je van het zonnetje met een blikje drinken en een ander tussendoortje – de perfecte oplader voor het tweede gedeelte van je brommertocht route.

Heb je niets bij je? Kies dan een leuk cafeetje onderweg voor de broodnodige versnaperingen.

3. Een verzekering

Je wilt optimaal kunnen genieten van je brommerrit. Dit kan niet als je op de veiligheid moet letten. Met een brommerverzekering zorg je ervoor dat dit niet hoeft. Natuurlijk is het nog altijd niet de bedoeling dat je roekeloos gaat rijden, je moet ook aan je eigen veiligheid denken!

Maar als jij schade oploopt, of veroorzaakt, zorgt je verzekeringsmaatschappij voor een dekking van de kosten. Met de verzekering van Inshared zit je altijd goed en hoef je je geen zorgen te maken tijdens je toertocht met de brommer.

Bron: Youtube

4. Zorg voor goed gezelschap tijdens je brommertocht

De perfecte brommertocht voer je natuurlijk niet alleen uit: zorg voor goed gezelschap die met jou meegaat op jouw geplande route. Mensen die bijvoorbeeld ook een brommer hebben, zodat ze ook zelf kunnen rijden. Of mensen die wel een brommer willen huren voor een toffe tocht.

Maar, iemand achterop meenemen kan ook erg leuk zijn. Door gezelschap aan je brommertocht toe te voegen, wordt niet alleen de rit zelf een stuk leuker, maar heb je ook iemand om mee te praten tijdens je pauze. Onze vroegere buurman reed altijd tourtochten met een hele club. Ook leuk.

Zo nemen wij Lotte heel graag mee op onze motortochtjes. Frank en ik rijden allebei op de eigen motor en Lotte wisselt af. Dan bij mij achterop de motor en dan bij Frank. Super gezellig!

5. Een activiteit plannen tijdens je tourtocht

Een laatste toevoeging aan jouw tochtje is een leuke activiteit. Dit kan iets heel kleins zijn, maar het kan ook juist iets groots zijn. Door naar een bepaalde activiteit toe te rijden, maak jij de activiteit de reden van je tocht, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Je kan ook een klein spelletje mee te nemen, geef jij je pauze tijdens je tocht een recreatieve invulling. Denk aan een spelletje zoals Kubb of Spikeball: spelletjes die snel op te zetten zijn, maar die voor uren speelplezier kunnen zorgen. Azul is trouwens ook erg leuk!

Geniet ervan!

Staat er binnenkort een brommerrit op de planning bij jou? Zorg ervoor dat al deze elementen aanwezig zijn en geniet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven