Hoe herken je bij ons de advertenties en hoe zit het met de reviews?

Hoe herken je bij ons de advertenties en de gesponsorde artikelen? Ik kan me voorstellen dat je je soms afvraagt of een artikel wat je leest misschien wel gesponsored is of niet. Als je twijfelt mag je me dat altijd vragen en ik zal daarin ook altijd eerlijk zijn.

Buiten dat lijkt het me handig om je hier ook even te vertellen hoe je de advertenties op MamsatWork kan herkennen.

Waarom vind je advertenties op MamsatWork?

Dat je naast de reguliere content ook advertenties vindt op MamsatWork is eigenlijk niet zo vreemd. Ik heb het enorme geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken. Dankzij jullie en ik wil jullie daar natuurlijk enorm voor bedanken! Super leuk natuurlijk, maar dat betekent dan wel dat er ook inkomsten binnen moeten komen. Die inkomsten komen uit samenwerkingen met andere bedrijven.

brood

De samenwerkingen die ik heb kunnen op verschillende manieren tot stand komen. Dat kan doordat er producten beschikbaar gesteld worden die ik (of een van de andere bloggers) vervolgens ga testen. Maar dat kan ook voortkomen uit het feit dat een bedrijf me betaald om bijvoorbeeld naar een event te komen en daar vervolgens verslag van uit te brengen. Of gewoon om een artikel te schrijven waar zij in vermeldt worden.

Als laatste gaan wij regelmatig op persreis. Soms met het gezin, soms zonder. Soms een paar dagen en soms een week of twee. Dat kan je natuurlijk ook als een soort inkomsten zien. Het verblijf wordt dan namelijk vergoed en in sommige gevallen spreken we ook nog een vergoeding af als wij bijzondere werkzaamheden verrichten ter plekke (denk daarbij aan het maken van filmmateriaal bijvoorbeeld). Een soort van vakantie voor mijn gezin en een werkvakantie voor mij 😉 .

Eerlijkheid duurt het langst

Wat ik je in ieder geval graag wil meegeven is dat ik in alle gevallen eerlijk en transparant ben in mijn mening. Ben ik niet helemaal tevreden over een product of zijn er vervelende dingen gebeurd op een persreis, dan zal ik dat altijd melden. Vind ik een product helemaal niets? Dan stuur ik het terug naar de klant en schrijf ik er helemaal niet over. Ik vind het namelijk niet leuk om -als ik heel negatief ben over een product- er dan ook nog eens een paar uur in te steken om erover te schrijven. Wetende dat het ook geen leuk stuk wordt om te lezen, want voor wie doe ik het dan?

Je mag er dus vanuit gaan dat alles wat uit een opdracht voortkomt en waar ik me positief over uitlaat… dat ik dat ook zo ervaren heb.

Reguliere content en advertenties

Zoals gezegd schrijven we een mix van blogs, waarbij de ‘gewone’ content natuurlijk de boventoon voert omdat ik het nu eenmaal leuk vind om mijn hersenspinsels op papier te zetten. En ik niet alleen. In de gewone blogs vind je ook regelmatig een affiliate link. Een affiliatelink levert mij een klein beetje commissie op als jij dat product bijvoorbeeld aanschaft. Je betaald er zelf natuurlijk niets extra’s voor, maar de leverancier van het product geeft mij een kleine vergoeding, omdat je via onze website bij hen terecht bent gekomen.

Ik probeer voor een goede balans te zorgen tussen de gewone blogs en de advertenties omdat er ook brood op de plank moet komen. Vroeger maakte ik gebruik van een afbeelding die onder de blogs geplaatst wordt. Onderstaande afbeelding vind je misschien her en der nog wel terug, maar ik ga ze proberen te vervangen:

leuke post

Tegenwoordig werk ik liever met een hashtag. Hiermee kan ik eenduidig zijn (bv ook op social media) en dat is voor iedereen prettig lijkt me. De hashtag die ik hiervoor ga gebruiken is #mawad. Zie je deze hastag staan, dan weet je dat ik producten heb ontvangen om erover te schrijven óf dat er voor het artikel betaald is. Het ziet er dan zo uit

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#mawad[/button]

De #mawad is klikbaar en leidt naar dit artikel zodat iedereen die erop klikt ook gelijk kan lezen wat het precies inhoudt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven