Broodje shoarma zelf maken: snel, lekker en heel gemakkelijk

Er zijn van die dagen, dat je van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat tijd tekort komt. Je rent van hot naar her. En als je dan aan het einde van zo’n dag niets liever wil dan op de bank ploffen… Dan moet er nog een maaltijd op tafel komen. Natuurlijk is de verleiding om iets af te halen op dat soort momenten groot. Maar zo’n afhaalmaaltijd kan je ook gewoon zelf maken! Veel tijd en energie hoeft dat niet te kosten – want wij snappen ook wel dat je daar al niet veel meer van over hebt. Dit keer: het recept voor een broodje shoarma met komkommerdressing. Want een broodje shoarma zelf maken is reuze gemakkelijk, en wel zo lekker!

Heb jij zelf nog een fijn recept voor de drukke dagen? Een maaltijd die jij altijd op tafel zet wanneer je tijd tekort komt? Dan horen we natuurlijk graag van je! Als het recept tenminste niet geheim is, uiteraard…

IDEAAL TIJDENS DRUKKE DAGEN: KOKEN MET DE SLOWCOOKER

Een broodje shoarma zelf maken: lekker, snel en makkelijk

Misschien heb jij wel helemaal geen shoarmatent om de hoek. En zit die er toch, dan is een broodje shoarma zelf maken minstens net zo leuk en lekker. Enne, laten we de kosten niet vergeten! Als je ervoor zorgt dat je altijd wat broodjes in huis hebt, zit je al gebakken. Wat varkensvlees erbij, een lekker sausje… En natuurlijk een lekkere salade voor erbij. Wie zegt dat zelf koken veel tijd kost? Een ritje naar de dichtstbijzijnde shoarmatent kost je vast net zo veel tijd als het maken van dit fijne gerechtje. Kijk maar eens!

Ingrediënten:

  • 1 kg Varkensvlees reepjes
  • 1 zakje shoarma kruiden (verstegen)
  • Pita broodjes
  • plakjes kaas
  • Komkommer
  • Knoflooksaus

voor de komkommerdressing:

  • Beetje slasaus
  • Azijn
  • Beetje suiker
  • Wat knoflookpeper
  • Beetje gedroogde bieslook

Bereiding:

Strooi de shoarmakruiden over de reepjes en laat inwerken (even mengen is wenselijk) Rasp de komkommer en laat het sap van de geraspte komkommer zo veel mogelijk weglopen.

Mix alle Beetjes door elkaar, proef tot je een smaak hebt die je lekker vindt 😉 Giet de dressing over de komkommer en zet apart. Bak de shoarma en rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster (of de oven zo je wenst).

Snij de pitabroodjes open, stop er een half plakje kaas in, schep er wat komkommerrasp in, een beetje knoflooksaus, vul op met shoarma, en dek af met nog een beetje knoflooksaus. Serveer direct.

Zie je nou wel? Een broodje shoarma zelf maken is helemaal niet zo moeilijk, en nog snel klaar ook. Eet smakelijk!

Dit recept is ingediend door Monique Kist. Bedankt!

KOOLHYDRAAT-ARM ETEN OM AF TE VALLEN; WERKT DAT?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here