Broodtrommelliefde, stop eens wat leuks in die broodtrommel!

Broodtrommelliefde. Ik hou ervan. Een lief briefje tussen de boterhammen
van mijn kinderen of een grappige tekening op een banaan. Klein gebaar, groot plezier. Maar het ontbreekt mij in de ochtendspits nog wel eens aan tijd. Of inspiratie. Dus de keren dat ik afgelopen schooljaar een lief briefje schreef en in de broodtrommel zijn op een hand te tellen. Daar gaat komend schooljaar verandering in komen, dankzij de geweldig leuke kaartjes van broodtrommelliefde.

broodtrommel

Op de voorkant van een kaartje, die stevig is en gelamineerd, dus ze kunnen tegen een stootje, staat een leuke boodschap, zoals ‘ik hou van jou nog meer dan gisteren’ en op de achterkant een weetje over eten. Ik testte de kaartjes in onze laatste schoolweek voor de vakantie nog even. Mijn kinderen bleven toevallig deze week niet over, dus de kaartjes gingen in de pauzebakjes. Vol verwachting haalde ik mijn kids uit school. Hoe was het? “Ja leuk”, en hup ze gaan lekker spelen. Ook later tijdens het avondeten wordt er niet gerept over de in mijn ogen lieve verrassing in de pauzebakjes.

broodtrommelDus ik vraag er maar naar. Zoonlief: ‘Oh ja er zat een kaartje in. Leuk hoor, maar dat hoef je niet elke dag te doen.’ Aha, het is dus niet stoer om een kaartje van je moeder in je bakje te hebben.

broodtrommel liefdeOudste dochter is enthousiaster. ‘Ik vind het grappig, is dat nieuw?’ Dus ik besluit om de volgende dag bij haar komkommer snack weer een bijpassend kaartje te stoppen. Helaas, komkommer zit er niet tussen. Dan maar een weetje over water, past prima bij haar pakje Wicky 🙂 . Dat is wel een klein minpuntje aan de kaartjes. Ik mis wat weetjes over lekkere gezonde snacks, bijvoorbeeld meloen, mandarijn. En ik snap niet zo goed waarom er broccoli bij zit, alsof ik dat ooit mee zal geven naar school?

Broodtrommel gebaar zelf maken

broodtrommel kaartjeHet idee dat op de achterkant van alle kaartjes een gezond weetje staat, om je kind bewuster te laten worden van gezonde voeding vind ik wel leuk, maar ik zou dan kiezen voor eten en snacks die ze ook daadwerkelijk meenemen in de broodtrommel. Dus ook weetjes over brood en broodbeleg en wat minder over groenten als brocoli en prei. Maar dat kan ik ook zelf opschrijven, er zitten namelijk 6 blanco kaartjes bij een setje broodtrommelliefde. Ook handig voor mijn jongste dochter, die nog niet kan lezen, maar ook een lief kaartje wil. Daar teken ik iets leuks op, en natuurlijk veel hartjes. Na de vakantie krijgt zij ook veel broodtrommelliefde in haar broodtrommel!

 

Winactie: Wil jij komend schooljaar je kind ook verrassen met deze leuke kaartjes vol broodtrommelliefde? Mamsatwork mag een set weggeven! Vul onderstaande formulier in en geef op facebook aan wat jij op een eigen kaartje zou zetten. Deze winactie loopt tot 19 September 2015.

[Form id=”100″]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven