Wat draag jij naar een bruiloft van vrienden of familie?

In onze vriendengroep zijn de meesten pas op een later moment getrouwd, en sommigen hebben nog een bruiloft tegoed zeg maar. Trouwen hoeft ook niet meer persé natuurlijk, maar een bruiloft is wél een leuke aanleiding voor een feestje. Een bruiloft plannen is een fulltime job, maar je krijgt er wél wat voor terug…

Voor mij was dat eigenlijk de reden om te gaan trouwen, een leuk feestje geven. En natuurlijk omdat ik gevraagd was, dat ook 😉 . De noodzaak van een bruiloft was voor mij zelf echter niet zo hoog. Frank wilde wel graag trouwen, met name omdat hij het prettig vond dat ik dezelfde naam zou gaan dragen dan (dat werd ‘bedongen’ bij het aanzoek). Dan werd het familie van de Pas 😛 . Op zich wel makkelijk natuurlijk, misschien ook wel voor Luc, want die was al 2 toen we trouwden.

Waarschijnlijk was daarom bij mij de nood ook niet zo hoog … er is niets wat je meer aan elkaar bindt, dan een kind. Maargoed. Op moederdag gevraagd, in Augustus de bruiloft en inmiddels dit jaar alweer 9 jaar geleden. Time flies when you’re having fun.

bruiloft

Daarna volgden er nog heel wat huwelijken in onze vriendenkring en dat leverde iedere keer voor mij weer bruiloft stress op… ‘wat trek ik aan?’. Je wilt toch graag mooi gekleed op een bruiloft komen zonder dat je de bruid voor haar hoofd stoot, want dat is not done! Niet zomaar een hoed opzetten bijvoorbeeld, alleen als je weet dat het gewenst is. Ben je er niet zeker van… dan vraag je dat eerst na bij het bruidspaar of bij de ceremoniemeester.

Mijn eigen kledingkast staat echter niet garant voor chique kleding, daar heb ik zelfs bar weinig van. Terwijl ik het wel leuk vind hoor, maar bij het kopen van iets bedenk ik vaak hoe zinvol het kledingstuk is en of ik het vaker ga dragen. Mijn normale dagelijkse kleding is makkelijk en stoer en soms een beetje hippie. Ik loop niet hooggehakt door huis en zeker niet in een mantelpakje 😉 . Na 5 jaar zelfstandig ondernemer te zijn is mijn kledingkast dan ook aardig uitgedund op het gebied van chique kleding, terwijl ik voorheen wel een aantal pakjes had voor mijn werk. Die heb ik nog steeds trouwens, maar die zijn niet echt geschikt voor een bruiloft.

Dat betekent dus iedere keer bij een bruiloft shoppen voor iets leuks wat toch chique genoeg is maar waarvan ik dan denk dat ik het daarna ook nog kan dragen (wat overigens niet altijd gebeurt). Want hé, ik ga op een bruiloft niet iets dragen wat ik de keer daarvoor ook al aan heb gehad. Jij wel? Volgens mij is het vrouw-eigen om te bedenken dat iedereen dan zal zien en weten dat jij hetzelfde aan hebt als de vorige keer. Uiteindelijk blijkt dat niemand dat meer weet, maar het zit in je hoofd. Heb ik gelijk of niet? Daarnaast draag ik verder zelf niet zo vaak een jurkje, behalve naar bruiloften en begrafenissen, daar vind ik een jurkje eigenlijk juist heel erg passen (ja en met heel zomers weer, dan ook 😉 ).

De eerste bruiloft voor dit jaar heeft zich al weer aangekondigd en ik ben een bofkont, want een aantal weken geleden liep ik op een event tegen het merk Comma aan. Ken je ze? Fantastische naam, alleen daar word je al nieuwsgierig van, maar buiten dat hebben ze ook nog eens hele leuke kleding in allerlei stijlen. Alle stijlen hebben een vleugje chique naast de eventuele casual, bohemian of officelook.

De partylook die ze voor dit voorjaar verwachten is prachtig gekleed, maar niet zó gekleed dat je het daarna niet meer aan kunt. Ik vind zelf het rood-witte jurkje uit de collectie helemaal mooi en ook nog wel praktisch. Met een spijkerjasje erop creeër je toch weer een heel andere look voor op een ander moment, niet?

bruiloft kleding

Helemaal in het rood zou voor mij niets zijn. Wel mooi, maar te opvallend denk ik. Wel prachtig vind ik ook de onderstaande crème jurk… maar deze vind ik ook erg spannend 😉 . Ik heb met veel van dit soort jurken een enorm ‘ohhhh’ en ‘aaaahhh’ gehalte, maar voel mezelf vaak zo bekeken en daardoor ongemakkelijk. Herken jij dat? De riem maakt het jurkje wel helemaal af vind ik.bruiloft jurk

Ik zou wel willen dat ik dat ongemakkelijke gevoel van me af kan schudden. Dat ik gewoon het lef heb om het te doen en schijt te hebben aan dat gevoel… hoe zit jij in elkaar? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat jij doet met een bruiloft. Wat draag jij? Zou jij zo je kast in kunnen duiken om er het een en ander uit te halen wat geschikt is, of maak jij je er helemaal niet druk om en trek je gewoon aan wat je anders ook draagt?

Of ben je misschien net als ik? Toch weer even een winkel of webshop induiken voor wat nieuws en veel ‘ohhhhs’ en ‘aaaahhhs’ 😉 .

 

bruiloft

1 gedachte over “Wat draag jij naar een bruiloft van vrienden of familie?”

  1. Herkenbaar hoor. je wilt iets speciaals aan op een bruiloft, maar het daarna ook nog kunnen dragen. Ik probeer mijn outfit vaak ‘chiquer’ te maken door accessoires te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven