Bruine benen zonder zon: zo help je de natuur een handje

Bruine benen zonder zon, misschien wel slimmer dan bruine benen met zon. Want hoe lang het ook lekker weer is, mijn melkflessen hebben er totaal geen idee van dat het zomer is. Hoe ik ook lig te bakken en korte jurkjes draag, die bruine benen zijn ver te zoeken. Heb jij daar ook last van? Witte benen die weigeren een beetje bij te kleuren? Dan lees je hier hoe je bruine benen zonder zon kan krijgen!

Hoewel ik het liefst Moeder Natuur gewoon haar werk laat doen, ben ik die Duo Penotti look nu wel beu. Dus we gaan de natuur eens een handje helpen! Bruine benen zonder zon? Het kan!

bruine benen zonder zon

Lees ook: Mooie, verzorgde en bruine benen krijg je zo!

Bruine benen zonder zon en egaal bruin worden: mijn mission impossible

Je pikt ze er meteen uit: de ‘professionele’ zonnebaders. Precies even lang liggen ze op één kant. De echten zetten zelfs hun wekkertje. Ik kan draaien wat ik wil. Die melkflessen worden niet bruin, al zou ik mijn volledige bovenlichaam door de kids laten ingraven.

Een moord zou ik doen voor lekkere bruine benen. Maar helaas; ze blijven standaard achter bij de rest van mijn lijf. Alleen mijn billen zijn nog net een tintje witter. Heb jij dat probleem ook? Ga dan voor bruine benen zonder zon. Want als we daar op moeten wachten, hebben we zeker nog 8 hittegolven nodig.

Bruine benen zonder zon, zo doe je dat!

Zit er in benen minder pigment dan in de rest van je lijf? Of zien ze gewoon standaard minder zon dan je armen, en kleuren ze daarom niet bij? Het antwoord moet ik je schuldig blijven. Maar de oplossing niet! Je kan namelijk bruine benen zónder zon creëren. Of in ieder geval benen die bruiner lijken. Lees onderstaande tips maar eens door.

1. Scrub voor bruine benen

Het zou kunnen zijn dat je benen niet bruin willen worden omdat ze niet optimaal verzorgd worden. Scrub jij je benen wel vaak genoeg? Veel vrouwen zijn bang dat ze dan juist hun ‘bruinheid’ weg scrubben. Nergens voor nodig! Een scrub is heel belangrijk om dode huidcellen te verwijderen en je huid te verzorgen. Dan gaat het bruin worden daarna een stuk sneller. Al moet je er nog steeds voor de zon in.

2. Hydrateren en smeren

Een gehydrateerde huid is een gezonde huid. En je wordt sneller bruin! Smeer je daarom ’s morgens en ’s avonds lekker in met een goede body lotion met bijvoorbeeld de Dokter Leenarts producten. Van top tot been. Ga je echt de zon in, smeer je benen dan goed in met een natuurlijke zonnebrandcrème. Dat klinkt misschien gek, zeker als je juist bruin wil worden. Maar een slecht verzorgde huid wordt sneller oud, en bruint daardoor juist minder goed. Blijven smeren dus!

Deed je dat al, maar weigeren je benen nog steeds van kleur te veranderen? Dan moeten we er een schepje bovenop doen. Met optisch bedrog creëer je namelijk bruine benen zonder zon in een handomdraai.

3. Fake it

Sommige benen vertikken het gewoon om bruin te worden. Ik weet er helaas alles van… In dat geval kan je het natuurlijk ook een beetje faken. Stem je kleding af op die melkflessen. Lichte kleding laat je benen bruiner lijken. Maar ook bruintinten doen het goed. Krijg je toch bruine benen zonder zon! Of in ieder geval: dat lijkt zo. Mijd zwarte kleding: dat maakt het contrast met je witte benen juist groter. Ga liever voor een wit sneakertje. Of een open schoentje… in combinatie met de volgende tip.

4. Lak je teennagels

Bruine benen zonder zon krijg je er niet van. Maar gelakte nagels leiden wel de aandacht af van je witte benen! Dus ga voor een vrolijk kleurtje op je nagels. Een bruin sandaaltje erbij. En wie heeft nog in de gaten dat je benen wel érg wit zijn?

5. Eet je bruin voor bruine benen zonder zon

Bruine benen zonder zon krijgen door je eten? Jawel, het kan écht! Het zal wel een poosje duren voor je het effect van deze tip gaat zien. Maar door bepaald eten word je bruiner. In tomaten en wortels zit het stofje bèta-caroteen. Als je daar veel van binnen krijgt, word je sneller bruin. Zullen we vanavond dan maar een lekkere tomatensoep op tafel zetten?

6. Ga voor een interventie

Helpen alle bovenstaande tips niet? En ben je helemaal klaar met die melkflessen? Dan kan je altijd nog voor een ‘human intervention’ gaan. Jammer, Moeder Natuur, maar dan knappen we het zelf wel weer op. Ga voor een zelfbruinende spray, de zonnebank of een spray tan als je bruine benen zonder zon wilt krijgen terwijl niets anders helpt. Of, misschien nog wel beter: heb gewoon lak aan je witte benen. En ga lekker van de zon genieten.

Lees ook: Huidveroudering door stress; dit kan je er tegen doen

Heb jij zelf nog een super tip om bruine benen zonder zon te krijgen? Deel hem in een reactie onder dit blog 🙂 . Onze melkflessen zijn je dankbaar!

Shutterstock foto van bruine benen door Syda Productions

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven