5 tips voor een budgetvriendelijke slaapkamer make-over

Je zit al een tijdje na te denken om jouw slaapkamer een budget metamorfose te geven, maar je weet niet waar je moet beginnen? En hoe je je slaapkamer het beste budgetvriendelijk kan opknappen? Hieronder vind je onze tips voor een goedkope make over van je slaapkamer.

Je kunt bijvoorbeeld je muur een nieuwe kleur geven, een vloerkleed uitzoeken of een schilderij ophangen aan de muur. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een nieuw dekbedovertrek.

Budget slaapkamer metamorfose; 5 tips om goedkoop je slaapkamer te veranderen

Wat je ook wilt veranderen aan je slaapkamer gedurende de metamorfose, het doel is om een prettige sfeer in je slaapkamer te creeëren die niet teveel geld kost, toch? Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Naast dat je in je slaapkamer bent om te slapen, spenderen ook veel mensen tijd in hun kamer om bijvoorbeeld te lezen of om te studeren.

Het is daarom erg belangrijk om hier een persoonlijke plek van te maken.

1. Verander je dekbedovertrek en werk met wat kussens

Een hele budget vriendelijke (en snelle) manier om je slaapkamer een kleine metamorfose te geven is door een ander dekbedovertrek te kopen. Een uniek dekbedovertrek zorgt voor een fijne sfeer in je slaapkamer. Zo heb je met een bedrag van ongeveer € 50,00 ineens een hele andere look in je slaapkamer.

Bij Cinderella.nl heb je bijvoorbeeld keuze uit verschillende kleuren en prints die je ook leuk terug kunt laten komen in een ander voorwerp op je slaapkamer. Dit zorgt samen voor een mooi geheel. Je kan dan een beetje themagericht werken als je wilt.

Kies een leuk thema uit

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende thema´s dat je bijna geen keuze meer kunt maken. Voor kinderen is het bijvoorbeeld leuk om voor een jungle thema te gaan.

Zo lijkt het net alsof je wordt meegenomen in de jungle. Je kunt ook jouw slaapkamer omtoveren tot de inrichting van een hotel. Dit ziet er vaak casual, maar ook chique uit.

een nieuw dekbedovertrek voor een budget slaapkamer metamorfose
Denk je eens in hoe anders dit plaatje eruit zou zien met een wit dekbedovertrek

Wil je niet te veel kleuren in je kamer? Dan kun je ook voor een zwart wit thema kiezen. Omdat je maar met twee kleuren werkt, kan er ook weinig misgaan met de decoratie. Is dit allemaal niks voor jou? Dan kun je ook kiezen voor een seizoensthema.

Het herfstseizoen zit er weer aan te komen: Hoe leuk is het dan om jouw slaapkamer hierop aan te passen? Dit kun je naast je dekbedovertrek ook terug laten komen in een mooi schilderij aan de muur of zet een aantal geurkaarsen op je nachtkastje. Dit zorgt voor een warme uitstraling.

Gebruik extra kussens voor een luxe gevoel

Voor volwassen mensen is het net zo belangrijk om te zorgen dat de slaapkamer past bij je gewenste stijl. Dit zorgt namelijk voor rust, eenheid en huiselijk gevoel. Met een paar extra kussens heb je al snel een kleine metamorfose in je slaapkamer die ook rekening houdt met je budget.

Bedenk dat je slaapkamer een plek is waar je kan ontspannen / bijkomen van je dag. Als jouw slaapkamer er net zo uitziet als je zou willen dan kan dat een positief effect hebben op mentaal en fysieke toestand.

’s Nachts maak je namelijk gebruik van je archiveerbrein, wat ertoe leidt dat alle informatie dat je hebt opgenomen in de uren daarvoor wordt verwerkt in het brein. Hierdoor onthou je beter, meer en makkelijker.

Genoeg daarover, welke manieren denk je zelf eventueel nog toe te kunnen passen voor je slaapkamer?

Waar hou jij het meeste van? Is dat een hotellook of hou je van een strakke kamer met enkel wit en zwart gebruik? Bedenk waar jij van houdt en pas dat toe. Niet alles hoeft in één keer, het is ook mogelijk gefaseerd je kamer een make-over te geven.

tiener slaapkamer in groen en geel

2. Een andere kleur op de muur als budget slaapkamer metamorfose

Lotte haar slaapkamer kon wel een kleine metamorfose gebruiken, maar qua budget wilde ik er niet teveel aan besteden omdat er nog een grote slaapkamer verbouwing aan komt over een jaartje.

Het idee was dus om met een klein budget toch een andere look te maken. En dat heb ik gedaan met een kleurtje op de muur. Gewoon simpel een hoek schilderen in haar slaapkamer.

De hoek was wit en ik had nog wat groene muurverf staan. De hoek heb ik eerst afgeplakt met tape zodat ik scherpe lijnen kon schilderen. Wat een verschil!

Nu heb ik een hoek geschilderd, maar je kan ook een lambrisering schilderen, of juist vlakken op de muur. Heb je meerdere verf restantjes? Kijk eens of je ze kan combineren!

Zo heb je met een heel klein beetje verf meteen een totaal andere uitstraling te pakken.

3. Een andere look voor je bestaande meubels

Ben je de meubels ‘beu’ die je nu hebt en wil je graag een andere look? Je hoeft echt geen nieuwe meubels te kopen. Zeker als je met een klein budget je slaapkamer een metamorfose wilt geven kan je beter gaan voor de ‘change look’. Ook veel van je meubels kan je namelijk met een linkje verf opknappen.

Afhankelijk van de stijl die je in je slaapkamer wilt doorvoeren kan je kiezen voor een strakke lak om iets te verven, of juist voor een kalkachtige verf waarmee je een poedereffect krijgt. Die laatste is ook heel mooi!

4. Budget slaapkamer metamorfose met marktplaats

Zoek je iets speciaals voor in je slaapkamer, maar heb je niet het budget voor een nieuw item uit de winkel? Marktplaats is jouw life saver!

Wij halen regelmatig iets van Marktplaats dat we graag een tweede leven willen geven. Sterker nog, als ik meer tijd zou hebben dan zou ik iedere avond op Marktplaats rondstruinen 😉 . Ik vind het genieten en krijg altijd de meeste inspiratie van het rondsurfen op internet.

Daarna schuif ik nog even door naar Pinterest en al snel weet ik dan wat ik mijn met nieuwste aanwinst ga doen. Hoe ik hem ga aanpakken om er een uniek item van te maken dat bijna geen geld gekost heeft om zo de slaapkamer metamorfose een handje te helpen!

5. DIY voor een goedkope slaapkamer make over

DIY is altijd nog het goedkoopste. Maak van niets iets! Zoek bijvoorbeeld een mooie tak op tijdens een boswandeling die je als kapstok kan gebruiken.

Een paar leuke kledingstukken eraan en je budget vriendelijke garderobe zorgt voor een leuke touch in je slaapkamer metamorfose.

Met een touw om de tak hang je hem op, of je geeft een klein beetje geld uit aan een leren ophanglus, ook gaaf!

Kleine veranderingen voor een groot resultaat

Zo zie je dat je met een paar kleine aanpassingen een behoorlijk verschil kan maken. Een slaapkamer metamorfose kan dan ook zeker budget vriendelijk.

Een nieuw dekbedovertrek, wat kussens in andere kleuren (of alleen andere hoezen), een kleurtje op de muur en wat diy en je bent weer helemaal zen in je kamer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven