Budgettips kleding: zo bespaar je op kleding en heb je toch ’n nieuwe look

Soms heb je gewoon even geen geld om iets nieuws te kopen maar wil je wel graag het gevoel hebben van ‘iets nieuws’. Daarom heb ik dit keer een lijstje met budgettips kleding voor je opgesteld.

‘Niet meer cool’

Toen mijn dochter 8 jaar werd kreeg ze een fiets voor haar verjaardag; wit met roze hartjes en bloemetjes. Nu is ze ruim 10 en vindt ze de fiets niet meer zo ‘cool’ (haar eigen woorden) want er zijn een heleboel jongere meisjes (volgens haar) die ook op die fiets rijden. Misschien onzin maar ik snap dat wel.

Een nieuwe fiets kopen, en zeker om deze reden, vind ik overbodig en daarbij heb ik daar op dit moment ook gewoonweg het geld niet voor (over). Ik was net aan het consuminderen geslagen. Tijd voor wat creativiteit. Ik bedacht dat we de fiets een andere kleur gingen geven. Ze mocht zelf de kleur uitkiezen. Het werd groen. Lekker opvallend, daar houd mijn meisje van. Het resultaat is heel aardig geworden, al zeg ik het zelf en zij is weer helemaal ‘vet cool’ met haar ‘nieuwe’ fiets! Om eerlijk te zijn was het een behoorlijke klus want om het echt mooi te krijgen moest de hele fiets uit elkaar alles stuk voor stuk opgehangen worden in de voortuin… Het pimpen van kleding is een stuk makkelijker kan ik je vertellen! Lees het lijstje met budgettips voor kleding hieronder maar eens door.

Budgettips kleding

Ik geef je graag een aantal budget tips voor als je graag iets ‘nieuws’ wilt zonder dat je echt iets nieuws hoeft te kopen (behalve dan eventueel de accessoires die je aanschaft, maar die zijn veel goedkoper dan een nieuw kledingstuk):

  • Als je nieuwe knopen op een jasje of vestje zet creëer je zo een andere look,
  • Wees trendy en zet eens studs op een kledingstuk naar keuze,
  • Eenvoudige plastic slippers kun je pimpen door er kralen of bloemetjes op te naaien met visdraad,
  • Strijk een applicatie op je effen shirt (o.a. te koop op de lapjesmarkt in Utrecht maar natuurlijk ook online verkrijgbaar),
  • Van je favoriete lange broek die te versleten is omdat je die al zo vaak hebt gedragen knip je binnen een paar tellen een korte broek,
  • Geef je kledingstuk een geheel andere kleur (tinnetjes zijn te koop bij drogist voor ca 5 euro),
  • Een effen shirt, hemdje of sjaal kun je pimpen met textielstiften, maak je er je eigen ontwerp van door er bijvoorbeeld een hart (om maar eens wat te noemen) op te tekenen of een tekst op te schrijven,
  • Verander de halslijn van je tricot jurk of shirt met een scherpe schaar.

Heb jij nog goede tips budgettips op kleding gebied? Of misschien een foto van wat je al eerder eens zelf hebt gepimpt? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven