De nieuwe Bugaboo Ant; het ideale vervoersmiddel in de stad met jouw kleintje

Tamara heeft voor ons de Bugaboo Ant uitgeprobeerd en deelt graag haar mening in onderstaande review met je.

Voor Mams at Work mocht ik de nieuwe Bugaboo Ant reviewen. Als mommy to be is dit natuurlijk helemaal gaaf. Zeker omdat de Bugaboo Ant helemaal gemaakt is voor de stad en ik midden in het mooie Amsterdam woon. Bij het samenstellen van de baby uitzet was voor mij één ding belangrijk: een veilige buggy, maar ook een buggy, die gemakkelijk is mee te nemen op reis omdat ik ook met de kleine van plan ben om lekker mijn reizen vol te houden. Uiteraard na de periode van Corona.

Bugaboo Ant review

De Bugaboo Ant; voor- en nadelen in deze review opgesomd

Comfort van de Ant voor mama

De Bugaboo Ant heeft een handzaam formaat. Het is een stoere en compacte buggy, die erg gemakkelijk is in gebruik. Ook tijdens de uitleg in de speciale Bugaboo store was voor mij meteen al duidelijk dat het een ideale buggy is voor de stad. Het is simpel manouvreren tussen de klinkers langs de Amsterdamse grachten blijkt wel tijdens de review van mijn Bugaboo Ant. De buggy heeft kleine wielen, waardoor deze heel wendbaar is. Ook kan ik hem gemakkelijk gebruiken als ik reis met het openbaar vervoer en met de parkeertarieven in de stad doe ik dat regelmatig. De buggy neemt niet veel plaats in en voor de andere reizigers is dat wel zo prettig.

Twee standen op de buggy; kijken en relaxen

Als je kindje lekker voor zich uit wil kijken, kun je hem of haar in de zitstand voor of achter plaatsen. Maar wanneer je kind graag even een dutje wil doen, heb je ook de luie relaxstand. Je kan de Ant gemakkelijk naar achteren klappen met de duwbeugel. Dit is in één handbeweging te doen, ideaal dus. De rugleuning is daarnaast ook makkelijk verstelbaar en groeit mee met de leeftijd van de kleine. Zo kan je baby heerlijk chillen -samen met mama- als je hem in de zomer meeneemt naar een zonnig terras.

Of als ik dadelijk met de boot weg ga, is het ook handig om hem gemakkelijk daarmee te vervoeren. Zo kan ik mijn kindje naar me toe laten kijken als hij of zij slaapt of juist de tuinen, parken en andere aangezichten laten zien, als hij of zij wakker is. Met een handomdraai te verwisselen. Onderin zit een kleine bagagemand, die fijn bereikbaar is, ook al is de buggy ingeklapt. Het is geen grote boodschappenmand dus als je de wekelijkse boodschappen wil doen, dan kun je misschien beter met de auto gaan. Maar voor wat kleine boodschapjes prima bruikbaar.

De Bugaboo Ant, een stijlvolle buggy

Het klinkt misschien een beetje “stom”, maar ik vind stijl ook belangrijk. Ik wil wel tevreden zijn met de buggy waarmee ik loop (oef) en het model van de Bugaboo Ant past bij mijn stijl, getuige deze review. De look and feel van een buggy vind ik toch een belangrijke eigenschap bij het uitkiezen van een buggy. Ik vind persoonlijk het onderstel er erg strak en tijdloos uitzien en dit past ook bij mijn persoonlijke voorkeuren. Geen grote lompe en logge buggie waarbij je bijna geen plaats kan maken voor andere mensen.

tas duwbeugel bugaboo
wielen van de bugaboo ant
Zonnekap bugaboo ant
boodschappenruimte bugaboo ant review

 

Deze accessoires zitten bij de Ant

De Bugaboo Ant is eigenlijk vrij compleet en je kunt accessoires kiezen, die voor alle/bijzondere omstandigheden goed zijn. Allereerst is er een speciale regenkap zodat mijn kindje lekker beschermd is als het regent. Laat mama maar lekker nat worden 😉 . Ook voor de zon heeft Bugaboo iets speciaals! Je wilt je kindje natuurlijk ook beschermen tegen de zon en daarvoor heb je de speciale zonnekap. Bij dit model hoort een extra grote zonnekap met een speciaal kijkvenster bij de premiumstoffen. De oplossing om je kindje simpel uit de zon te houden zonder hem of haar steeds te moeten insmeren.

Heel fijn aan de Bugaboo Ant is de speciale tas die je aan de duwbeugel hangt, dat blijkt wel tijdens het uitproberen. Ik neem zelf vaak een klein tasje mee met mijn belangrijkste betaalmiddelen, mobiele telefoon en wat make-up, maar dit kun je heel eenvoudig kwijt in het tasje aan de duwbeugel. Dit is ook helemaal op maat gemaakt voor de Bugaboo. Handig, want zo kan ik alles bij elkaar houden en hoef ik geen aparte tas meer mee te nemen.

Je kunt de buggy ook simpel in een paar stappen inklappen. Handig als je niet van het zware werk houdt! Als laatste heb je ook nog een handige beschermhoes, die je kunt gebruiken als je op reis gaat en mag worden meegenomen in de handbagage in bijvoorbeeld het vliegtuig. Door de speciale hoes wordt de buggy extra goed beschermd. Je kunt hem als het ware als een trolly inklappen en zo past de Bugaboo Ant in de handbagage van het vliegtuig.

Eindconclusie review Bugaboo Ant

Juist voor in de stad, waar ik woon en waar ik het meeste wandel, vind ik de Bugaboo Ant echt ideaal. Ik vind de vormgeving erg mooi en klassiek stijlvol. Hier durf ik wel mee voor de dag te komen. Het compacte formaat zorgt ervoor dat hij snel en wendbaar is en om lekker mee te wandelen is dat ideaal! De bijpassende accessoires maken dit model echt af: zonnehoes, speciale tas voor de duwbeugel, de regenhoes en de hoes om de buggy snel en veilig op te bergen.

Voor de doeleinden, waar ik de buggy voor gebruik, wandelen in de stad en meenemen op reis, is dit model een voltreffer! Ik ga er vanuit dat ik nog lang plezier zal hebben van deze buggy en hij is voor alle omstandigheden ideaal, behalve als je echt in een bos gaat lopen met verschillende ondergronden of op het strand. In dat geval kan je beter voor een andere kinderwagen gaan.      

Note: een Bugaboo is het proberen waard, zelf hebben wij deze vroeger ook altijd gehad. Uiteraard is het slim om even in een winkel uit te proberen of hij ook bij jou past, maar mocht je hem online willen kopen dan kan je bijvoorbeeld hier terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven