Buik, billen, borsten, benen, stoor jij je ergens aan ?

Jeuj! De nieuwe mode komt weer in de winkels te hangen. Tijd om te kijken wat nog past uit de bestaande garderobe en wat we kunnen combineren met de nieuwe mode. Afvallen is natuurlijk niet de enige oplossing om er strakker uit te zien. Het komt ook neer op slimme styling voor buik, billen, borsten & benen. De meeste vrouwen willen vaak hun dikke gedeeltes onder wijde kleding verstoppen, maar dit heeft een averechtse werking. Je lijkt er namelijk dikker door, wist je dat?

buik

Veel vrouwen zijn onzeker over hun borsten, buik, billen en/of benen. Nu zou je dat ongetwijfeld niet zijn als je eruit ziet zoals hierboven (even voor de goede orde…. dit ben ik niet 😉 ), maar onzekerheid is ook niet altijd nodig al ben je wat minder strak. Er zijn namelijk allerlei manieren om dankzij je kleding je 4 B’s mooi uit te laten komen. Waar ik overigens niet mee wil zeggen dat je de boel de boel hoeft te laten, een beetje voor jezelf zorgen is ook niets mis mee natuurlijk.

Borsten

Het is belangrijk dat je beha’s in de juiste maat draagt. Juist een te grote of te kleine beha is vaak onvoordelig voor je figuur. Je omvang en cupmaat zijn aan verandering onderhevig. Laat daarom geregeld je beha-maat opmeten bij een professionele lingeriewinkel, in plaats van standaard dezelfde maat aan te schaffen, want daar gaat het vaak mis.

Heb je grote borsten en wil je ze niet als blikvanger gebruiken? Zorg dan dat er geen prints opzitten, dwz, bloemetjes, pailletten, of andere glinsterende dingen. Daarmee trek je juist de aandacht. Speel juist met kragen, sluitingen of kies een andere stof als bliksemafleider. Lichte stoffen zorgen dat jouw borsten minder massief overkomen. Wil je de hele bovenpartij stroomlijnen? Dan kan dat met een corrigerende top of body (ook handig voor je buik) aan. 

Als je een kleine cupmaat hebt, kun je je borsten groter laten lijken door een trui of blouse te dragen met een hooggesloten hals. Staat vaak ook héél mooi, alleen niet zo lekker als het hoogzomer is 😉 . Als je een grote cupmaat hebt, kun je je borsten kleiner laten ogen door truitjes of blouses met een V-hals of watervalhals te dragen. Door het dragen van een V-hals oog je langer en ontstaat een slanker silhouet. Een boothals is echter minder geschikt, omdat dit het accent in de breedte legt.

Buik

Het verhullen van je buik is eenvoudig door het dragen van soepele materialen die langs je lichaam vallen. Draag je bovenkleding in laagjes en combineer het met een sjaal die losjes over je blouse valt. Ook een print is erg mooi. Daarop draag je dan een mooie ketting die de aandacht trekt naar je hals en decolleté en niet naar je buik. Kies altijd de juiste maat van jouw kleding en zorg dat deze niet tè krap is, want dan komen er allerlei randjes en bobbels die te groot en onflatteus overkomen.

Billen

Als je je billen wilt verhullen met je kleding, kun je dit het beste doen door het accent te verleggen.  Door bovenkleding te dragen in felle kleuren en broeken in een donkere kleur, verleg je de aandacht in je kleding. Door een broek te kiezen zonder stiksels of zakken, leg je niet de nadruk op je billen. Oversized kleding is vanaf nu dus verleden tijd! Duik de winkel in en durf jezelf te laten zien. 

Benen

Leid de aandacht af van de dikke dijbenen en benen. Benadruk de borsten en/of het decolleté met een jurkje of top met een kort bovenlijfje. Hierdoor lijkt je onderlijf slanker.
Schoenen dragen met een hak of hakje is uitstekend. Hierdoor lijk je langer en dus slanker.

Je kunt je benen langer laten lijken door de panty in dezelfde kleur te dragen als je rok en je pumps. Door alles in één kleur te stylen, creëer je een verticale lijn waardoor je langer lijkt. Door te spelen met verschillende kleuren van panty, rok en pump creëer je een verrassend effect. Dat kan heel leuk zijn als je lange benen hebt. Lange laarzen zullen jouw benen nog langer doen lijken.

Bij de benen moet je goed opletten wat de verhoudingen zijn, wil je ze langer laten lijken of juist korter? Laat een zoom nooit op het dikste gedeelte van je benen uitkomen, want dan lijken je benen nog dikker. Heb jij dunne benen dan mag de zoom juist wel op het dikste gedeelte van je benen komen, omdat ze dan dikker lijken. Lange laarzen laten je benen ook langer lijken, en een hakje ook. Heb je dikke bovenbenen? Kies dan het juiste model broek, geen skinny jeans maar een broek waar de pijpen recht lopen.

Al het bovenstaande is overigens geen must hè, het zijn maar tips om jezelf met kleding wat prettiger te voelen als je je ergens oncomfortabel over voelt. Verder zijn we zoals we zijn, en dat is ok, zolang jij je er prettig bij voelt.

Van mij mag mijn buik wel wat minder. Ik weet ook precies wat ik daarvoor moet doen en laten… maar soms is dat lastig. Toch ga ik binnenkort weer een challenge aan. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte 😉 .

Welke ‘b’ zit er jou in de weg?

2 gedachten over “Buik, billen, borsten, benen, stoor jij je ergens aan ?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven