Een buikband dragen tijdens je zwangerschap, hot or not?

Als ik mijn vriendengroep mag geloven (vriendinnengroep), dan zouden buikbanden niet meer in de mode zijn. Maar als ik zo eens om me heen kijk, dan valt dat volgens mij wel mee! Ik ben er zelf klaar mee, met die dikke buik 😉 , maar voor de mama’s die daar anders over denken zijn we wat dieper gaan graven in de buikbanden wereld!

Waarom zou je een buikband dragen?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je buikbanden zou willen dragen. Van nuttig tot fashionable zeg maar. Ik zet ze voor je op een rijtje.

buikbanden

Buikband dragen bij bandenpijn

Een buikband kan ter ondersteuning zijn voor je buik. Als je -net als ik- een enorme buik mee te slepen hebt in je zwangerschap dan kan dat een hele opluchting zijn om die buik te voorzien van wat extra ondersteuning. Ik had behoorlijk wat last van bandenpijn, en dan is deze buikband dus echt een uitkomst.

Vergis je niet in deze buikband, dit typetje mag dan wel heel fijn zijn, het is géén knapperd om te zien. Voor onder je kleding dus.

Lees ook: een allergie tijdens zwangerschap oplopen

Buikband met klitteband ter ondersteuning

Dit type buikbanden ter ondersteuning sluit vaak met klitteband op de rug en zijn enorm handig als je een zware buik hebt, of veel moet lopen of staan tijdens je zwangerschap (denk aan bijvoorbeeld in een winkel werken). Let er wel op dat je deze buikband niet de hele dag draagt, dan worden namelijk je eigen spieren een stuk slapper. En midden in de zomer is misschien ook niet zo handig #heelwarmhebikgemerkt.

Naadloze buikbanden ter ondersteuning

Een lichter type buikband welke ook ter ondersteuning bedoeld is, is een buikband zonder klittebandsluiting. Deze is bijvoorbeeld weer geschikt voor tijdens het sporten of de zwangerschapsgym.  Dit soort buikbanden zijn door hun speciale breitechnieken heel goed te dragen onder bijvoorbeeld strakke kleding. Ze krullen niet omhoog.

Je vindt buikbanden ter ondersteuning bijvoorbeeld bij de Prenatal.

Buikbanden voor de sier, afwisseling of tegen een ‘blote’ buik

Een andere reden om buikbanden te dragen is gewoon omdat je het mooi vindt, omdat je je buik wilt accentueren óf omdat je graag langer je eigen kleding wilt blijven dragen en dáár is zo’n decoratieve buikband een uitkomst bij! Deze buikbanden kan je dan ook onder je kleding dragen, óf erboven.

Je hebt allerlei verschillende soorten buikbanden die je ‘voor de mooi’ kan gebruiken:

 • Buikbanden met prints
 • Teksten op buikbanden
 • Basic buikbanden in één kleur
 • Persoonlijke buikbanden met eigen tekst of print

Ik vind zelf de buikbanden met een gevatte tekst erop altijd wel leuk. Van ‘made by…’ tot aan ‘work in progress’ bijvoorbeeld 😉 . Of wat denk je van ‘Dont touch’… ook een hele goeie om grijpgrage mensen op afstand te houden!

Manieren waarop je een decoratieve buikband kan dragen

Vergis je niet, er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om te variëren! Onderstaande mogelijkheden voor het dragen van zo’n buikband vond ik op deze website.

Legio opties dus, zie je?

Over je shirt, onder je shirt, als soort van rokje of als topje. Twee buikbanden over elkaar in dezelfde kleur óf in verschillende kleuren, ook heel leuk.

Lees ook: zwanger zonder het te weten, een bizar verhaal!

Eerlijk gezegd had ik me er in die tijd wel wat meer in mogen verdiepen, want er zijn veel meer mogelijkheden dan waar ik me destijds bewust van was. Mijn eigen ‘issue’ was ook wel dat ik zo’n flinke buik had dat je er echt niet meer omheen kon. Niet alle manieren van dragen vind ik dan persoonlijk nog mooi. Maar als je een mooie buik hebt, dan ka je echt wel leuk variëren.

Zeker handig ook met de zomer op komst door er bijvoorbeeld eentje als top te gebruiken.

Nog meer handige ’tools’ voor zwangeren

Naast de buikband heb je ook nog wat andere handige opties om iets langer met je eigen kleding te doen voordat je de overstak naar zwangerschapskleding écht moet maken. Een voorbeeld daarvan is de mamabelt. Héél handig om ‘even’ het knoopje van je broek wat te verlengen. Kost geen drol en je kan weer een aantal weken vooruit met je broeken.

Buikbanden, hot or not?

Zelf heb ik ze dus veel gebruikt. Ik vond het tóch zonde om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen om wat meer te kunnen variëren. En dat eigenlijk maar voor een aantal maanden. Je kan overigens met buikbanden combineren met je gewone kleding (denk hierbij vooral aan shirtjes) én met positiekleding. Zeker in de tijd dat ik voor een baas werkte was het voor mij ook belangrijk om er afwisselend en representatief uit te zien. Dat ging op deze manier prima.

Heb jij buikbanden gedragen tijdens je zwangerschap? Of vind je het helemaal niks? En zo niet, wat deed jij dan … een nieuwe garderobe aanschaffen? Of shoppen naar positiekleding bij vriendinnen?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

1 gedachte over “Een buikband dragen tijdens je zwangerschap, hot or not?”

 1. Hoi,

  Ik vind de buikband met de ritsprint helemaal super maar kan hem nergens vinden op welke site ik ook kijk 🙁
  Waar kan ik deze bestellen?

  Ben benieuwd.

  Groetjes Petra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven