Buitenspeelgoed waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken

Buitenspeelgoed

Al eerder schreven we een stuk over buitenspeelgoed naar aanleiding van een onderzoek onder onze lezeressen. Uit alle enthousiaste reacties ontstond destijds een top 10 van populair speelgoed voor buiten. Buitenspeelgoed met voor de hand liggende producten als een trampoline of stoepkrijt en een watertafel. Heel leuk om te lezen, maar er is natuurlijk nog veel meer speelgoed waar kinderen buiten heerlijk mee kunnen spelen behalve het daarin genoemde bekende kinderspeelgoed.

buitenspeelgoed

Vandaar dan ook een inspiratie overzichtspagina over leuk, fantasievol buitenspeelgoed en blogs met de leukste tips! Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons zeker weten!

Buitenspeelgoed voor kinderen, volop inspiratie voor uren vermaak

We gaan het overzicht met speelgoed voor buiten voor je opsplitsen in categorieën om het wat overzichtelijker te maken.

  1. Populair buitenspeelgoed
  2. Speelgoed voor zandbak, strand en vakantie
  3. Goedkoop speelgoed voor buiten
  4. Duurzaam buitenspeelgoed en houten buitenspeelgoed

Populair buitenspeelgoed

Populair buitenspeelgoed is speelgoed wat ieder kind kent en veel kinderen hebben. Nu heeft natuurlijk niet ieder kind een trampoline in de achtertuin staan, maar aangezien het wel vaak wens nummer één is, behoort deze zeker tot de categorie populair buitenspeelgoed. Zo vind je bijvoorbeeld ook de bal en de zandbak tot deze categorie behoren. Welke speelgoed voor buiten bij kinderen nog meer populair is lees je in de blogs hieronder.

Speelgoed voor buiten in de zandbak, op het strand en tijdens vakantie

Voor sommige kids bestaat er geen fijner speelgoed voor buiten dan wat we gewoon van de natuur krijgen: zand. Is jouw mini-me ook niet weg te slaan uit de zandbak? Wil het na een dagje strand nooit naar huis? Dan heb je geluk! Een zandbak is zo geregeld en past zelfs op een balkon. Goed, het geeft wat zooi in huis, maar dat vind je toch niet meer erg als je ziet hoeveel plezier ze hebben?

Op een hete zomerdag geef je ze er gewoon een fles water bij, en hun eigen modderfabriek is geopend. Of houdt jouw kind meer van taarten bakken, of kuilen graven? Er is in ieder geval meer dan genoeg keus als je op zoek bent naar speelgoed voor in de zandbak!

Duurzaam speelgoed voor buiten

Buitenspelen vinden alle kinderen leuk. En daar moeten je achter- achterkleinkinderen natuurlijk ook nog van kunnen genieten! Duurzaam speelgoed voor buiten is dan ook een typisch gevalletje win-win. Je kids kunnen lekker spelen, en het milieu heeft er niks onder te lijden. Zo lang ze hun snoeppapiertjes ook maar netjes in de prullenbak gooien 😉 .

Of de duurzaamheid van buitenspeelgoed kinderen bezighoudt betwijfelen we… Maar menig ouder is er wel degelijk mee bezig! Wij bloggen regelmatig over duurzaam buitenspeelgoed, dus houd deze pagina in de gaten als je er meer over wil weten!

Goedkoop of helemaal gratis buitenspeelgoed

Denken aan het milieu is natuurlijk belangrijk. Maar laten we wel wezen: de portemonnee van paps en mams telt ook mee. En of het buitenspeelgoed kinderen blij maakt, hangt écht niet af van het prijskaartje. Een bellenblaas, springtouw of voetbal hoeft bijna niks te kosten. Toch staat het garant voor uren speelplezier. Vul wat flessen met water, en speel een potje flessen voetbal met je kinderen. Kost niks. En het levert uren plezier op. Inspiratie nodig voor leuke buitenspelletjes die bijna of zelfs helemaal niks kosten? Dan zit je hier goed!

Buiten spelen: dat speelkwartier mag best ’n uur duren

“De jeugd van tegenwoordig speelt niet meer buiten”. Je hoort het regelmatig. En er zijn weinig dingen waar we het zó mee oneens zijn! Hoe zit dat bij jouw kinderen? Spelen die blagen écht niet meer buiten? Ik herken dat helemaal niet. Onze kids vinden het nog steeds heerlijk om er lekker uit te zijn. En met fijn buitenspeelgoed de kinderen overhalen om de tablet even weg te leggen, daar is toch ook niks mis mee? 😉

Buitenspeelgoed voor kinderen is er in alle soorten en maten. Benieuwd naar het populairste speelgoed voor buiten? Check dan deze top 10 van het allerpopulairste speelgoed maar eens. Dit speelgoed doet het áltijd goed. Waarschijnlijk spelen ze er maar al te graag mee in de tuin.

Dat buitenspeelgoed kinderen iets kan leren is mooi meegenomen. Of het nu gaat om goed tegen je verlies kunnen, sportieve vaardigheden, of ruimtelijk inzicht dat wordt versterkt. Linksom of rechtsom is het sowieso gezellig én gezond voor kinderen om lekker met elkaar buiten te spelen. Dus sluit alle elektronica maar af, en ga weer eens lekker buitenspelen!

Scroll naar boven