Buitenspeelgoed voor peuters en kleuters, tips voor vermaak en meer!

Als je kindje geboren wordt, zeg dan je vrijheid voorlopig maar even gedag. Hoe mooi het ook is, zo’n klein wonder, je handen heb je voorlopig wel vol! No worries, over een paar jaar mogen ze al naar school. Maar hoe ga je je kleintjes tot die tijd bezig houden? Onder andere met buitenspeelgoed voor peuters! Gelukkig staat de zomer weer voor de deur, en dan hebben peuters en kleuters bijna niks meer nodig om zich te vermaken. Hoe ouder een mens wordt, hoe moeilijker hij entertained is. Dus geniet van de tijd dat je kleintje nog met bijna niks tevreden is! Wij hebben buitenspeelgoed voor peuters voor je op een rijtje gezet waarmee de kleintjes uren zoet zijn (en paps en mams dus eindelijk weer eens wat tijd over houden!)

buitenspeelgoed voor peuters

Buitenspeelgoed voor peuters

Jong geleerd is oud gedaan. Dus hoe jonger je kindje leert dat buitenspelen heel erg leuk is, hoe kleiner de kans dat ze alleen nog achter een scherm willen zitten als ze wat ouder worden. We hebben het web voor je afgespeurd en het leukste buitenspeelgoed voor peuters op een rijtje gezet. En vergeet niet dat buiten dit alles een trampoline het ook altijd goed doet. En als je kids lekker kunnen spelen, kan mama ook haar gang gaan. Want al is het vakantie, je huishouden denkt daar vast anders over.

Heel Holland bakt – in het zonnetje natuurlijk

Dit keukentje voor de kleintjes is perfect voor een dagje strand, maar kan ook gewoon in de zandbak in de achtertuin. En het staat garant voor uren bakplezier. De ‘lekkerste’ zandkoekjes en ijsjes, klaar terwijl u wacht. En zolang het zand staat te pruttelen, zal geen peuter nog pruilen. Echte pret voor het hele gezin! Tot de foodfight aanbreekt misschien.

Je vindt het keukentje hier online.

Picknicken met peuters

Na het bakken is het natuurlijk etenstijd. En waar eet je in de zomer lekkerder dan gewoon op een kleedje in het gras? Yes, het picknick seizoen is weer begonnen! Superschattig vinden we deze picknickkoffer speciaal voor de kleintjes. Niks gezelliger dan op een zonnige dag lekker buiten eten toch? Bovendien is het koffertje wel heel compleet met 21 accessoires, dus als je wilt kan je er zelfs een 5-gangen diner van maken.

Je vindt dit buitenspeelgoed voor peuters hier

vtech picknickmand

Vind je deze picknickset voor peuters nog net iets te groot? Dan hebben we nog een hele leuke gevonden van Vtech voor je. Wedden dat die wel aanslaat?

De Vtech picknickmand vind je hier

speeltentjes kinderen

Wil je peuter tijdens de buitenpicknick gezellig in een hutje zitten dan doe je dat natuurlijk helemaal in stijl in een van deze toffe speeltentjes voor peuters. De huisjes zijn vaak opvouwbaar, dus in de winter kunnen de ‘grote mensen’ hem gewoon met de rest van het buitenspeelgoed voor peuters opbergen óf in de kamer zetten!

Leuke speeltentjes voor dito prijsjes vind je hier

Waterpret met dit buitenspeelgoed voor peuters

Een blog over buitenspeelgoed voor peuters moet hier in Nederland in ieder geval wel deels over water gaan. Daarnaast kennen we geen kleintjes die niet van waterpret houden.

buitenspeelgoed hengelsetje

Hij deed ons meteen aan de kermis denken, dit hengelsetje. Alleen vis je daar natuurlijk vooral op eendjes, en kan je kleine visser hier gewoon voor de zalmen en makrelen gaan. De vissen drijven in het water, en vang je met de bijgeleverde hengel. Als ze een beetje willen bijten tenminste!

Dit hengelsetje is te vinden bij webshop dekleineZebra, waar ze nog veel meer leuks hebben!

Veel meer tips over buitenspeelgoed lees je op deze pagina

Een heerlijk badje voor peuters en kleuters

Bij zomer hoort zwemmen, en daar kan je in een land als Nederland natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Badderen in stijl doen je peuter en kleuter in dit supercoole candy zwembad. Is je kleintje niet zo’n held in het water dan laat je hem in dit buitenspeelgoed voor peuters gewoon lekker op de glijbaan zitten. Dit zwembad – en ook de anderen die ze bij Pinkorblue hebben- staat garant voor uren waterplezier!

Je vindt dit zwembad online bij Pinkorblue

Kliederen met zand en water; ideaal buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

buitenspeelgoed kloddertrechterIk vind het persoonlijk fantastisch, deze kloddertrechter. ‘Vroeger hadden we dit buitenspeelgoed voor peuters niet en moesten we gewoon met onze handen werken. ‘Maakt natuurlijk niet uit, want ook dat is hartstikke leuk voor die kleintjes, maar ik vind het toch wel een uitkomst. Al is het maar omdat de kans dat er nog iets van handjes zichtbaar blijven aanwezig is. Deze ‘kloddertrechter’ is niet alleen voor in de tuin leuk, maar ook een aanrader voor een dagje strand! Zeef het grove zand, voeg water toe, en er komt een lekkere stroom blubber uit de trechter. Een heus klodderkasteel bouwen wordt een eitje! En welk kind wordt er nu niet blij van lekker kliederen?

Een kloddertrechter en nog veel meer zandspeelgoed vind je bij Ilovespeelgoed

buitenspeelgoed ijsvormpjes

En wat doe je na al dat spelen?

Juíst! Een ijsje eten. Want van al dat buiten spelen word je hongerig en dorstig.

Voor een lekker toetje of een frisse afkoeling raden we deze wel heel originele ijsvormpjes aan. Niet te vullen met zand natuurlijk, maar met je eigen drankje naar keuze. Of je nu voor een moderne variant van het raketje gaat of voor een haai of ring vormpjes, voor ieder kind zit er wel een spannend vormpje tussen. Bovendien maak je hem zo gezond als je zelf wil. Kant en klare ijsjes zijn misschien makkelijk, maar lang niet zo leuk als het maken van je eigen ijsje! Vers fruit, sap, yoghurt of misschien zelfs een groente ijsje? Bedenk samen met je kind de lekkerste recepten!

Deze originele ijsvormpjes (en meer) vind je bij Greenjump

2 gedachten over “Buitenspeelgoed voor peuters en kleuters, tips voor vermaak en meer!”

  1. Die kloddertrechter is echt top! En zo simpel eigenlijk 🙂 Ik wil ook nog even wat spullen inslaan voor op vakantie, ik haal hier wel wat tips tussenuit. Dat haaienbadje is trouwens ook erg leuk, kunnen ze ook lekker in de schaduw zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven