Buitenzitten in de winter? Met deze tips kan dat echt wel!

Ben jij een liefhebber van frisse lucht en deins jij niet achteruit als het winter wordt? Buitenzitten in de winter kan heel fijn zijn. Als die-hard kerst BBQ‘er of met een lekkere BBQ met oud op nieuw kan je het echt gezellig maken. Super leuk om mee voor de dag te komen, maar het is wel handig om er dan in de winter ook voor te zorgen dat je een beetje lekker buiten kan zitten. Met onderstaande tips organiseer je een heerlijk avondje voor jezelf en eventuele vrienden.

buitenzitten winter
Stockfoto vrouwen buiten op een bankje door Catalin Grigoriu

Lekker buitenzitten in de winter

Tuurlijk, de makkelijkste weg is gewoon tijdens de koude winterdagen jezelf lekker opsluiten in huis. Op de bank met een deken en een kopje thee. Maar in de frisse lucht buitenzitten in de winter kán heel lekker zijn. Mits dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Om te beginnen is het slim om fijne tuinmeubels te hebben die je ook in de winter buiten kan laten staan. Met de nieuwe tuinmeubelen van Fonteyn kan je jouw achtertuin omtoveren tot een buitengewoon leuke winterplek voor het gezin. Zorg dat je een knusse zithoek creëert om buiten te zitten met de winter. Gebruik bijvoorbeeld een heater en buitendekens en je zit helemaal goed. Steek een heerlijke BBQ aan en ga met het hele gezin of je vrienden gezellig om de BBQ heen zitten. Ook die geeft natuurlijk extra warmte af.

Kies een plek in de tuin waarbij je tuinset uit de wind staat en liefst ook nog onder een overkapping. In het laatste geval blijft de warmte beter hangen terwijl jij onder je dekentje op de bankt zit. Daarnaast blijven je tuinmeubelen ook langer goed, maar dat even terzijde.

Dekens en een glühwijntje

Wil je echter lekker buitenzitten in de winter dan zorg je ervoor dat de dekens niet buiten blijven. Bewaar de dikke dekens waar je onder wilt kruipen gewoon binnen zodat ze niet vochtig raken of helemaal koud. Dat voelt uiteraard niet fijn. Samen met de dekens, de heater en een heerlijk glühwijntje in je hand kan je in de winter dus makkelijk buitenzitten. Geniet van de gezelligheid en wordt het écht te koud? Dan kan je altijd manlief nog het vlees buiten laten bakken terwijl je zelf binnen blijft.

Maar geef niet te snel op, je zal zien dat het echt genieten is! Oja… pssttt… heb je snowboots? Ook al ligt er geen sneeuw… ze houden je voeten lekker warm als je buiten zit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven