Leuke bullet journal ideeën

Je wilt ook aan de slag met een bullet journal? Dan is het fijn om ideeën voor je bullet journal op te doen hoe je je ‘dagboek en agenda in één’ zo mooi mogelijk kan maken.

Welke technieken kan je gebruiken, welke materialen en ga zo maar door. Maar ook: wat noteer jij er allemaal in? Natuurlijk is hier heel veel in mogelijk, dus we hopen je hiermee te inspireren, maar ga ook vooral aan de slag met je eigen ideeën!

bullet journal ideeën

Welke onderwerpen komen in je bullet journal, 14+ ideeën

Zo’n persoonlijk boekje als een bullet journal zal er bij iedereen weer anders uitzien, maar ideeën opdoen kan altijd.

Het eigenlijke idee achter het journal is vooral goed en simpel kunnen plannen. Maar er kan veel meer dan dat. Wat zou je zoal kunnen doen?

 1. Jaar-, maand-, week- en dag overzichten voor de planning
 2. Mooie quotes erin schrijven
 3. Lijstje met de boeken die je nog wilt lezen/gelezen hebt
 4. Films bijhouden die je graag wilt zien
 5. Welke doelen wil je wanneer halen? Ook dat kan je in een lijstje noteren
 6. Welke dingen wil je dit jaar gedaan hebben? (Bucketlist dus)
 7. Moodtracker (hoe voel je je iedere dag)
 8. Bijhouden wat je eet als je doel is om af te vallen of gezonder te leven
 9. Je favoriete winkeltjes, hotels of wat jij ook interessant vindt, verzamelen in een lijstje
 10. Waar ben je dankbaar voor?
 11. Financiën bijhouden
 12. Schoonmaakschema
 13. Manifesteer pagina (stimuleer jezelf door je doelen duidelijk in afbeeldingen en korte teksten weer te geven)
 14. Sport doelen. Hoeveel stappen zet je bijvoorbeeld iedere dag? Of hoelang heb je gelopen?
 15. Een water tracker bijhouden

Allemaal lijstjes en ideeën: hoe vind je ze?

Lijstjes zijn fijn, maar hoe vind je nu snel het juiste lijstje?

Koop een bullet journal waarin bladwijzers zitten of waar de pagina’s genummerd zijn. Met een duidelijke inhoudsopgave kom je dan snel bij je juiste lijstje kwijt.

Maar natuurlijk kan je dit ook zelf maken! Zelf bladwijzers maken kan je met mooie lintjes doen, die je natuurlijk wel goed moet bevestigen. Of koop/maak kleine paperclipjes.

Door verschillende kleurtjes kan je zien welk lijstje bij het paperclipje hoort. Gebruik bijvoorbeeld een rood paperclipje voor je moodtracker en schrijf de naam moodtracker dan ook in het rood in de inhoudsopgave. En de pagina’s? Die kan je uiteraard ook prima zelf noteren.

Handlettering ideeën voor je bullet journal

Iets opschrijven in je boekje is één ding, er een kunstwerkje van maken een ander. En het laatste is uiteraard een stuk leuker en mooier om te zien.

Hier en daar je tekst verfraaien door hier de handlettering-techniek voor te gebruiken is een prima plan! Heb je het nog nooit gedaan?

Je kunt heel veel ideeën heel simpel van internet afplukken. Maar er zijn ook boeken over geschreven. Zoals het boek van Karin Luttenberg: ‘Handlettering doe je zo’! Samen met het werkboek kan je jezelf helemaal in handlettering bekwamen en het zo prachtig toepassen in je bullet journal!

Noteer je mooie quotes in je boekje? Dan is deze techniek echt prachtig.

Werkboek

Envelopjes maken in je bullet journal

Je kunt met mooi papier envelopjes vouwen of een ander soort zakje wat je in je boekje kunt plakken. Hier kan je dingetjes in bewaren. Spulletjes die je wilt gebruiken in je journal, zoals paperclips of stickertjes. Maar ook dingetjes die je wilt bewaren, maar niet echt in te plakken zijn.

Hierboven zie je een voorbeeld van hoe je envelopjes kan vouwen.

Bullet Journal Templates

Op zoek naar templates voor je boekje? Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want die vind je simpel online! Kijk bijvoorbeeld maar eens op deze site.

Deze kan je zo zelf gebruiken of je laat je er gewoon door inspireren. Je kunt op internet leuke templates vinden voor een mood tracker, boek tracker, habit tracker en bijvoorbeeld voor je maandoverzicht.

4. Welke materialen kan je gebruiken?

Werk met kleuren om bepaalde acties duidelijk te maken of gewoon omdat het mooier staat.

Deze bullet journal pennen zijn heel erg handig in gebruik

Pennen in verschillende kleuren zijn dan zeker een aanrader. Je kunt voor verschillende soorten pennen kiezen. Stickers, stempels, masking tape, liniaal voor scherpe lijnen (als je dat mooi vindt), gelpennen, fineliners en sjablonen: het kan allemaal fijn zijn om te gebruiken voor je bullet journal.

Toffe sjablonen voor je bullet journal ideeën vind je hier

Er zijn ook leuke sets te koop, zowel met allerlei accessoires maar ook met verschillende soorten pennen. Mooi papier wat bijvoorbeeld wordt gebruikt bij scrappen kan je vanzelfsprekend ook gebruiken om je boekje mee te verfraaien.

Leuke sets voor je bullet journal vind je hier

Inspiratie en ideeën voor je bullet journal

Schoonmaaklijstjes

Een schoonmaaklijstje maken klinkt wat duf misschien, maar doe je het op een leuke manier, dan lijkt schoonmaken opeens ook minder erg…

Legenda

Je kunt gebruik maken van symbolen, zeker in je overzichten. Daarmee heb je snel door wat er aan de hand is en kan je dus eenvoudig een planning maken die ook echt werkt.

Het is dan wel handig als je een legenda maakt. Hoe je dat doet, kan je bij dit voorbeeld zien.

Werken met kleur

Uiteraard kan je prima uit de voeten met enkel een zwarte pen…maar het wordt veel uitdagender als je met kleuren werkt.

Wissel tekst en afbeeldingen af, zo wordt het nog mooier. En door de tekeningetjes vertel je al veel, waardoor er minder tekst en uitleg nodig is.

Ideeën voor de maand aankondiging in je bullet journal

Begin iedere maand met een mooie pagina. Geef het alle pracht door te kiezen voor een kleur die bij de maand past en een mooie afbeelding (zelf tekenen of eventueel inplakken).

Hoeveel stappen?

Stappen bijhouden? Dit voorbeeld is wel een hele leuke. De schoenzool is door het profiel in hokjes verdeeld. Per dag kleur je een vakje in, waarbij de kleur voor een aantal stappen staat! Even de datum er in het klein bijzetten en klaar!

Waar wil je nog heen, reis ideeën in je bullet journal

Heb je wensen voor je vakanties? Welke landen je nog wilt bezoeken, bijvoorbeeld? Ook dat is een idee om op te schrijven in je bullet journal. Dit idee is wel een heel mooie!

Besparen in je bullet journal? Zo wordt het overzichtelijk!

Wil je besparen op je uitgaven? Door er even voor te gaan zitten kan je voor jezelf de juiste keuzes maken. Het netjes op papier hebben staan houd je bij de les!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven