Bureau plant heeft een positieve invloed op werkprestaties: kom maar op met dat groen

Zit jij nog in een muffe grijze werkruimte? Met als enige aankleding de koffieautomaat? Goed, die is ook belangrijk 😉 . Maar toch zorgt een fijne sfeer in je werkomgeving net zo goed voor meer productiviteit als een goede bak koffie. Dus schuif die mok aan de kant, net als je perforator. En maak eens ruimte voor een bureau plant!

Planten staan niet alleen gezellig… Ze hebben ook een positief effect op de productiviteit. En dat geldt echt niet alleen voor tuinmannen 😉 . In dit blog lees je daar meer over. Tijd om een bureau plant uit te kiezen dus, en je work space te vergroenen.

Lees ook: Kantoorinrichting voor working girls; restylen van mijn kantoor aan huis

Bureau plant van het jaar

Een plant bij je bureau is heel belangrijk, want een plant heeft dus een positieve invloed op mensen en op prestaties. Daarom is er ieder jaar de verkiezing van de Bureau plant van het jaar. Wat, hoor ik je denken? Een verkiezing voor een bureau plant? Jawel, harde werkers: onderschat nooit de kracht van een ‘groen’ kantoor.

Waar ligt dan de kracht van planten? Laten we de Livistona, een palmsoort, eens bekijken. De bureau plant van het jaar 2012!  Uit laboratoriumonderzoeken is gebleven dat de Livistona een zeer goede luchtzuiveraar is en een positieve invloed heeft op de luchtvochtigheid in het interieur. Hierdoor zorgt de plant ervoor dat er diverse gezondheidsklachten zoals oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid voorkomen kunnen worden. Wat ons betreft een echte topper dus! En zo dachten de onderzochte medewerkers er ook over.

Tropische oorden

Vijftig beeldschermmedewerkers hebben hun mening gegeven over de Livistona en gaven deze plant een rapportcijfer van 7,8. Uit de toelichting bleek dat men vooral dacht aan tropische oorden, waardoor je met de Livistona ook op je werkplek het vakantiegevoel blijft houden! Wat wil je nog meer: een tropische sfeer op kantoor, alleen maar door deze bureau plant.

De Livistona-palm is verkrijgbaar van 30 cm tot 2 meter hoog. De plant houdt van de zon en heeft twee keer per week water nodig. Makkelijk toch? Meer informatie over kamerplanten vind je op www.mooiwatplantendoen.nl. Enne, lees vooral nog even door… Want wij mogen namelijk een Livistona palm cadeau doen!

Winnen?

Mams at Work mag vijf Livistona-palmen inclusief pot en verzending weggeven. Vertel ons hoe je bureau eruit ziet en misschien krijgt jouw bureau dan wel een mooie groene opfrisser!

De winactie loopt tot en met 6 oktober. Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben van ons bericht ontvangen.

Win de bureauplant van het jaar!

Lees ook: De overeenkomsten tussen een secretaresse en een moeder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here