Burenoverlast… je kan er gewoon bijna ziek van worden!

Ik ben jullie nog een verhaal schuldig. In mijn blog over het afgezonderd zijn van de digitale wereld (een leven zonder internet) gaf ik aan dat wij verhuisd waren vanwege burenoverlast. Wat voor burenoverlast vraag je, je af? Nou eerlijk gezegd, wat niet….

Wij zijn verhuisd als gevolg van burenoverlast

Wij woonden al zo’n 3 jaar met veel plezier in onze portiekwoning op de begane grond. We hadden geweldige, gezellige buren waar je altijd wel een praatje mee maakten (vrij zeldzaam in een grote stad) en een grote tuin waar we vaak met vrienden aan het barbecueën waren of simpelweg genoten van de zon. Geweldig stekje voor twee studentjes!

Totdat onze lieve bovenburen gingen verhuizen. Wij hadden net onze kleine meid mogen verwelkomen en waren best nieuwsgierig naar wie er kwamen wonen. Volgens onze eigenaar was het namelijk een jong stel (19 en 20) dat een kindje verwachten. Yes, een maatje voor onze Luli! Helaas kwamen wij na een aantal weekjes er al snel achter dat wij absoluut geen maatjes met deze mensen zouden worden.

burenoverlast

Overlast door muziek, drugs en ruzies

Ze vonden het namelijk nodig om tot midden in de nacht harde muziek te draaien, marihuana te nuttigen, ruzies te maken, met spullen te gooien en noem het maar op. En dan niet alleen een paar keer per maand of misschien alleen in het weekend, nee iedere dag was het wel weer feest. Het lawaai was iedere keer zo erg dat Luana om de haverklap wakker werd en wij ook, als wij niet al wakker waren door de stank van marihuana…

Iedere keer tijdens deze overlast van onze buren ging mijn vriend, Tino, weer naar boven om te vragen of ze rustiger konden doen. Uiteraard was het antwoord van de buurman die stoned was: “we zullen rustig doen. Sorry voor de overlast.” Om vervolgens, als Tino amper ons huis weer binnen was, weer te gaan beginnen. Zelfs de politie weerhield hun er niet van om door te gaan.

Burenoverlast to the limit

Een keer was het zelfs zo erg dat ik ervan schrok. Rond een uurtje of drie hoorden we een keiharde klap en een harde gil. Tino, die het helemaal zat was, is de tuin ingelopen en keek omhoog. Daar stond de buurman een jointje te roken op het balkon.

Op de vraag of ze iets rustiger konden doen, begon de buurman te schreeuwen (heel fijn midden in de nacht op een woensdagavond). Hij bleef maar schreeuwen dat wij hen lastig vielen en ze nooit wat doen.

Op de vraag wat die harde knal dan was, gaf hij dit antwoord: “Ja mijn vriendin is uit bed gevallen.” Ik schrok hier best wel van. Was ze niet ondertussen 8 maanden zwanger? Is dat niet een beetje gevaarlijk? In ieder geval alles gesust en maar gaan slapen. Gelukkig hielden ze toen op. De volgende dag zijn Tino en ik met de kleine naar boven gegaan.

Dit willen we gewoon niet meer. We zijn het zat. Helaas was alleen de buurvrouw er met haar dikke buik, topje en……string…….Tino wist niet waar hij moest kijken. Ze stond daar in vol ornaat met de deur wagenwijd open! “Ja wat is er?” durfde ze nog best bijdehand te zeggen. Na een gesprekje ( in string) begreep ze eindelijk waar we op doelden.

Wat als de buren geen rekening met je houden?

Ze zullen rekening houden met ons kleintje. Op de vraag wat gisterenavond nu de knal was zei ze: “ojah, ik struikelde over de magnetron en toen viel ik.” Tino en ik keken elkaar even aan en wisten genoeg….of ze sporen niet of ze gebruiken echt te veel. “Je vriend gaf anders aan dat je uit bed was gevallen”, zegt Tino. “Owjah dat klopt. Ik viel uit bed en struikelde over de magnetron.” Juist…. absoluut volstrekt normaal.

Helemaal verbaasd gingen we weer naar ons huisje. Ongelofelijk dat je zo kunt liegen. Ik hoop niet dat ze denken dat iemand daar intrapt! Overigens hebben we ze al vaker betrapt op leugens. De buurvrouw gaf een keertje aan dat zij echt geen marihuana rookt, omdat ze zwanger is.

Beetje jammer dat wij haar dan betrapten op het balkon, maar stug blijven volhouden dat ze het niet doet! En wat doet Jeugdzorg hiermee? Totaal niets! Ik wil mij echt niet gaan bemoeien met iemands anders leven, maar dit leek mij gewoon echt niet gezond. Iedere avond marihuana en ruzies….niet echt een goede combi voor een baby, maar goed wat weet ik ervan. Misschien zullen ze wel veranderen als de kleine er is. Echter heeft dit iets anders uitgepakt dan we hadden gedacht…..

TO BE CONTINUED

ps.. herken jij iets van burenoverlast? Ik ben benieuwd hoe jij met een burenruzie om bent gegaan!

2 gedachten over “Burenoverlast… je kan er gewoon bijna ziek van worden!”

  1. Poeh, wat een drama. Wij hebben het ook meegemaakt, alleen was onze vervelende buurvrouw een alcoholiste. Zelfs in de zomer hielden we deuren en ramen gesloten, omdat je haar de hele dag hoorde gillen. Uiteindelijk hebben we 5 jaar moeten wachten op een ander huis. De woningbouw had haar al 2 keer verplaatst omdat ze niet te handhaven was. Al mijn andere buren zijn ook verhuisd. Het is daar niet uit te houden. Zo zonde. Van tevoren was het een buurt met een speeltuintje voor de deur, waar kinderen speelden en ouders buurtfeesten en bbq’s hielden. Gelukkig wonen we nu wel weer leuk en rustig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven