Burgundy kleur: misschien wel de lastigste uit 50 tinten rood

Nadat we massaal zijn gevallen voor Vijftig Tinten Grijs lijkt heel modeland ons nu over te halen massaal te gaan voor Vijftig Tinten Rood. Zet een stap over de winkel deurmat en het is je duidelijk, Oranje-Rood, Bruin-Rood, Aubergine-Rood en Burgundy-Rood… En die laatste met name is werkelijk een prachtige maar ‘oei oei’ ook een lastige kleur. Ben jij er al bekend mee? Met de burgundy kleur?

Voor meer Burgundy in fashion lees je hieronder verder. In dit blog lees je meer over Burgundy in je interieur.

Burgundy kleur: een echte herfsttint

De Burgundy kleur is een echte herfsttint. In de volksmond: wijnrood. En deze herfsttint kleurt wellicht gezellig in je wijnglas maar fleurt qua outfit bijna niemand op. Echt, het is een lastige kleur! Je zou het moeten proberen of het ‘wat’ met je doet.

Lees ook: Welke wenkbrauw past bij jouw gezicht?

Nieuw kleurtje? Van proberen kan je leren

Als vrouw moet je er nou eenmaal mee dealen… Van tijd tot tijd komt er een kleur in de mode die je gewoon niet kan hebben. En de Burgundy kleur is wat dat betreft echt een geval apart. Ik ga me er in ieder geval niet aan wagen 😉 . Al staat het andere vrouwen toch heel erg goed.

Wil jij meedoen met deze fashion trend? Probeer de Burgundy kleur dan eerst uit. Of je hem nou in je make-up, of in je kleding gebruikt. Ga jij voor een jurkje in de Burgundy kleur? Kijk dan in de spiegel niet alleen naar het kledingstuk maar vooral naar je gezicht. Beantwoord voor jezelf de volgende vragen:

  • Haalt het je op?
  • Stralen je ogen of zie je er juist vermoeid uit?
  • Zijn je (lach) rimpeltjes meer zichtbaar?

Do’s en don’ts

Is het antwoord op bovenstaande vragen een volmondig “ja”? Als je heel eerlijk bent? 😉 Dan weet je wat je te doen staat…

Als dat het geval is NIET DOEN, zonde! Ga dan op zoek naar een goede broek in die kleur of een te gekke armband maar draag het niet rondom je gezicht. Een voor de hand liggende kleur om Burgundy kleur mee te combineren is zwart, dat kan. Maar deze kleur komt beter tot zijn recht met andere rijke herfstkleuren zoals; kobalt blauw, gebrand oranje of meer ingetogen; olijfgroen en camel.

Of, en dat vind ik helemaal te gek: combineer helemaal niet. Maar ga van top tot teen oftewel Ton sur Ton in deze diepe wijn kleur, Wauw! Dan krijgt het kracht! Maarre, wel eerst even goed in de spiegel kijken he 😉 .

Dit artikel is geschreven door onze trendwatcher Astrid Dinnissen.

Lees ook: Sneakers voor mama hot or not? Dochterlief weet ’t wel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven