Buscamper op maat maken voor de verhuur

Ja hoor, we hebben weer eens een nieuw project in het vizier. Frank en ik hebben het idee opgepakt om een buscamper op maat te maken en deze ook te gaan verhuren. En voor de geïnteresseerden vertel ik graag hoe dat project verloopt.

Hieronder lees je meer over de aanschaf van de op maat te maken buscamper, met wie we samenwerken en wat we precies gaan doen. Wil je nog meer weten? Mail me gerust.

buscamper laten maken op maat

Een buscamper op maat: zelf maken of laten maken?

In mijn blog met tips over het genereren van een passief inkomen vertelde ik jullie al dat we naar een buscamper aan het kijken zijn.

Niet alleen om zelf mooie momenten mee te maken (ook dat is een doel natuurlijk), maar ook om als camper op maat te verhuren aan anderen.

Een camper aanschaffen is nogal een investering natuurlijk. Terwijl er veel mensen zijn die graag met een camper op vakantie gaan maar de investering niet willen of kunnen doen. Dat is dan toch een mooie manier van milieuvriendelijk omgaan met de mogelijkheden.

Wij stellen onze camper beschikbaar en iemand anders kan er een fijne vakantie mee beleven. Zo staat de buscamper op maat niet bijna het hele jaar stil, maar wordt er goed gebruik van gemaakt.

Zelf bouwen van de buscamper

Heel even heb ik bedacht om zelf de buscamper te gaan bouwen. Dus een busje kopen en daar zelf een buscamper op maat van maken. Ik zie zulke toffe voorbeelden voorbij komen van de mooiste buscampers. Daar zou ik direct mee op reis willen gaan.

Nu zijn wij thuis ook nogal van het verbouwen, dus de gedachte om deze buscamper zelf te maken is op zich nog niet zo raar. Alleen we zijn in huis ook nog niet klaar. En er moet ook nog gewerkt worden, want er moet immers geld op de plank komen om al deze leuke projecten uit te voeren, nietwaar?

Conclusie: zelf op maat bouwen van deze buscamper is gewoon geen goed idee.

De buscamper op maat laten maken door iemand anders

Bij het googlen naar campers, buscampers en andere leuke manieren om op reis te gaan kom je ook allerlei bedrijven tegen die een buscamper voor je willen verbouwen. Vaak super prijzig natuurlijk.

Want weet je dat buscampers eigenlijk (in verhouding) nog een stuk duurder zijn dan gewone campers? Ze zijn natuurlijk op het moment ook wel helemaal hip, maar toch. Het is een rib uit je lijf! Bij ons wel in ieder geval.

Maar bij al dat zoeken kwamen we op een hele gave buscamper op Marktplaats terecht. We zijn op slag verliefd geworden op die camper en hetzelfde weekend afgereisd naar Tilburg waar deze te koop stond.

De verkoper (Stefan) blijkt een enorm geïnteresseerde en enthousiaste gast te zijn die de buscamper op maat laat maken in Kroatië.

buscamper op maat laten maken
Buitenkant van de buscamper die we hebben bekeken

Een camper uit het buitenland?

Ik hoor je al denken… een buscamper op maat uit het buitenland? Maar zo zit het dus niet helemaal. Hij is zelf automonteur en zoekt (nu nog als hobby) dus busjes die uit het Nederlandse bedrijfsleven komen. Busjes die nog niet al te veel kilometers op de teller hebben staan en goed onderhouden zijn.

Als zo’n busje door zijn keuring heen komt dan brengt hij dat busje zelf naar de neef van zijn vrouw in Kroatië. Die is gespecialiseerd in het maken van bootinrichtingen. En kan dus ook heel goed buscampers op maat maken.

Tada! En zo hebben wij nu ons adresje gevonden waar we onze buscamper gaan laten bouwen.

Een buscamper voor jezelf en voor de verhuur

De buscamper waar we voor gevallen zijn via Marktplaats was al een tof ding, maar doordat we met Stefan over de mogelijkheden in gesprek raakten blijkt nu dat we er ook onze eigen draai aan kunnen geven.

Qua inrichting, qua gebruik van materialen, qua kleuren en ga zo maar door.

Hoe leuk is dat?

We hebben er dan ook voor gekozen om de buscamper die hij te koop had aan ons voorbij te laten gaan. Voor hem geen probleem want de volgende dag verkocht hij hem al aan iemand anders, zo mooi was de buscamper. En nu gaan we er dus zelf een samenstellen die hij op maat gaat maken.

Kan ik weer lekker aan de bak met inrichten, zoals ik thuis ook zo graag doe!

buscamper op maat maken
Zo zag de eerste buscamper eruit van binnen, tof hè

Zelf met de buscamper op maat op pad

Allereerst willen we natuurlijk erg graag zelf met de buscamper op pad. Ik vind het heerlijk om weekendjes weg te gaan. Ook al kan ik me thuis ook heel goed vermaken 😉 .

Je buscamper verhuren

Daarnaast willen we de buscamper gaan verhuren via Goboony. Er zijn natuurlijk genoeg weekenden en weken in het jaar dat we de buscamper zelf niet gaan gebruiken. En dan staat hij maar op de oprit, of in de loods. Beetje zonde toch?

Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die graag eens een keer met de camper weg willen, maar geen camper willen (of kunnen) kopen. 1+1 is 2 toch?

Volgens mij is dit dé moderne manier van delen en samenwerken. Door je eigen buscamper op maat te verhuren zorg je ervoor dat een ander een fijne vakantie kan beleven én dat de kosten een beetje gedeeld worden. Eigenlijk net als een tiny house vakantie!

Daarnaast wordt ook de consumptiemaatschappij hierdoor een beetje afgeschaald. Je hoeft niet alles meer zelf te hebben, je kan ook delen.

Waarom verhuren via een platform?

Dan komt automatisch de vraag waarom je dan je buscamper zou verhuren via een platform. Ook daar hebben we over nagedacht. Je kan natuurlijk ook je buscamper zelf verhuren in plaats van op maat via een platform.

Als je het hebt over een extra inkomen genereren zou dat misschien nog meer opleveren.

Maar toch heb mijn twijfels over het zelf verhuren. Want als je je eigen buscamper ter beschikking stelt aan anderen neem je ook een behoorlijk risico. Natuurlijk wordt er huur voor betaald. Maar wat als ze met je camper een ongeluk krijgen? Wie betaalt dat dan? Of wat als er vanalles stuk gaat onderweg? Hoe is het dan geregeld?

Via zo’n platform is alles (financieel) helemaal afgedekt. Voor de huurder en de verhuurder. Dat is toch een fijn gevoel?

Zelf ook gehuurd via verhuurplatform

Vorig jaar hebben we zelf ook een camper gehuurd om een weekend op camping de Lievelinge te staan. Weliswaar geen buscamper zoals wij die op maat laten maken, maar een alkoof. Mijn nichtje ging trouwen en het hele weekend werden er plekken voor alle genodigden gereserveerd.

Een tent opzetten vonden we zelf niet zo’n strak plan, dus zijn we met de kinderen en de camper een weekend op deze fantastische boho camping gebleven. Wat een genot!

Dit was voor ons de ervaring waardoor we besloten hebben om zelf ook naar een camper te gaan kijken. Het huren van de camper ging super easy. Je gaat hem ophalen en je bent zo onderweg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven