Cadeau voor een 12 jarige jongen of een 12 jarig meisje

Een cadeau kopen voor een 12 jarige is niet altijd even makkelijk. Want kan je nu nog met speelgoed aan komen zetten of zijn ze daar nu toch wel te groot voor?

Gelukkig zijn er genoeg opties en heb je echt wel heel veel mogelijkheden. Met welke cadeaus kan jij aankomen op een verjaardag van een 12 jarige?

We geven je hieronder tips voor jongens en meisjes!

cadeau 12 jarige jongen of meisje

Cadeau 12 jarige jongen

Uiteraard is niet iedere jongen hetzelfde, maar veel knullen houden van bewegen. Ook techniek interesseert veel mannen.

En jongens van 12 vinden het zeker fijn om alvast met echte mannendingen bezig te zijn. Verder zijn de computer en overige beeldschermen natuurlijk favoriet.

Dit zijn dan ook punten die je mee kunt nemen bij het maken van een keuze voor een cadeau voor een 12 jarige jongen. En uiteraard kijk je naar wat het joch zoal voor hobby’s heeft.

1. Een bal of accessoires

Ballen en jongens blijven een prachtige combinatie. Of ze nu 2 of 12 zijn. Nu moet je wel even opletten welke balsporten ze leuk vinden. Want echt niet iedere jongen is een voetballer.

Hier waren alle vier mijn mannen bijvoorbeeld gek op basketbal. Iets geven wat bij hun favoriete sport hoort is dan ook heel leuk.

Een nieuwe voetbal van een prima kwaliteit bijvoorbeeld. Of een basketbalring. Een sportshirt van zijn favoriete club doet het vast ook goed!

2. Technisch Lego als cadeau voor 12 jarige

Lego heeft prachtige bouwdozen voor deze leeftijd. Ze komen nu onderhand ook wel op een leeftijd dat je niet zo heel erg meer hoeft te kijken bij bouwdozen of ze hier niet te jong voor zijn.

Kan je dan ook nog een bouwdoos vinden met iets wat ze interesseert, dan heb je natuurlijk twee vliegen in één klap.

Een bouwdoos van een Overslagkraan of juist een vrachtauto! Lekker stoer en als het gebouwd is ook gewoon mooi om naar te kijken of mee bezig te zijn.

3. Waveboard of een skateboard

Een waveboard of een skateboard of aanverwante artikelen zijn natuurlijk goud. Lekker buiten in beweging zijn, coole tricks uithalen met je vrienden op de skatebaan en uren bezig zijn. Heerlijk toch?!

4. Draadloze koptelefoon

Veel gamen of gewoon muziek maken: veel 12 jarige zullen blij zijn met een draadloze koptelefoon voor kinderen als cadeau.

Geen gezeur van pa of ma dat het geluid zachter moet. Geen geëmmer met een draad die steeds in de weg zit. En met een beetje geluk ook nog minder last van het gejengel van je kleine zusje…want die hoor je nu niet meer (als je een koptelefoon hebt die omgevingsgeluiden weg filtert).

5. Game artikelen voor 12 jarige cadeau doen

Gamen is het helemaal bij veel jongens. Met een game muis en/of een game toetsenbord zullen ze dan ook heel blij zijn. Hier slaat zo’n cadeau wel aan in ieder geval en niet alleen bij een 12 jarige, maar ook als ze ouder zijn.

Een game muis heeft bijvoorbeeld extra eigenschappen waardoor het sneller werkt. Maar er zijn ook mogelijkheden om bepaalde functies onder een knop te zetten, zodat je sneller kunt reageren.

En dat maakt natuurlijk uit om te kunnen winnen!

Bij een game toetsenbord heb je vaak leuke lichtjes… maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het is gewoon beter afgestemd op gamen en is dan ook functioneler en heeft een design dat geschikter is. Natuurlijk kan het snel werken en is het stevig.

Hebben ze niets voor het gamen zelf nodig? Denk dan eens aan Fortnite kaarten als de jongen in kwestie rond de 12 jaar is. Vanaf die leeftijd mogen ze namelijk Fortnite spelen en dat blijft een van de populairste spellen.

6. Powerbank

Lekker handig om je apparaten onderweg mee op te laden is een powerbank. 12 jarige jongens zullen er vast blij mee zijn, met zo’n cadeau. Mesijes trouwens ook 😉 .

Cadeau 12-jarig meisje

Over het algemeen zijn meiden van 12 al verder in hun ontwikkeling dan jongens en daarmee kan je best rekening houden met het kopen van een cadeau.

Toch zijn ook meisjes van 12 ook nog gewoon kind, dus een leuk spel wat bij de leeftijd past kan prima. Waar meiden vaak van houden?

Make-up is vaak leuk, hoewel dat wel echt van het meisje zelf afhangt. Met een pop hoef je waarschijnlijk niet meer aan te komen, maar een lekker geurtje voor onder de douche is dan opeens wel tof.

Iets wat veel meiden ook kunnen waarderen zijn creatieve spulletjes om mee te knutselen met papier.

1. Make-up setjes

Make-up is misschien al eerder ontdekt, maar anders zullen deze pubers het vast gaan doen.

Zoals al gezegd zal je even naar het meisje zelf moeten kijken of haar interesse hier ligt. Meiden die nog jonger in hun gedrag zijn of wat stoerder willen zijn, zullen misschien (nog) geen make-up sets op hun verlanglijstje hebben staan.

Maar bij een hoop 12 jarige meiden staat dit in de top 3 als favoriete cadeau.

Ben je wel op zoek naar een goedkoper cadeau? Denk dan eens aan een lekker mooi badsetje, dus een heerlijk geurende shampoo en badschuim. Dat wil vaak ook wel.

2. Creatieve dozen

Je hebt van die dozen waarin alles zit om vriendschapsarmbandjes te maken of een ketting, bijvoorbeeld. Of leuke raamhangers of om een knuffeltje te haken.

Zo kan ze meteen beginnen en heeft ze alles wat ze nodig heeft gelijk ‘in huis’. Succes verzekerd!

3. Diamond Painting

Met de kleine steentjes de mooiste schilderijen maken; veel meisjes vinden dit prachtig. Je hebt echt kinderlijke exemplaren, maar daar zijn ze misschien nu toch wel te oud voor.

Afbeeldingen van dieren zullen het waarschijnlijk wel goed doen! Of misschien weet je wel een onderwerp die de 12 jarige leuk vindt, waar je een Diamond Painting cadeau van kunt vinden.

Tip: je kan ook een foto uploaden en je eigen Diamond Painting laten maken!

4. Leuk gezelschapsspel als cadeau voor een 12 jarige

Bordspellen uit de mode? Echt niet.

De leukste spellen komen nog altijd op de markt, dus ga maar eens snuffelen. Natuurlijk kies je voor een spel wat past bij de leeftijd en vaak zijn dit nu al gewoon volwassen spellen, die dus heel leuk met het hele gezin gespeeld kunnen worden.

Lekker spannend of juist komisch. Het kan allemaal.

5. Kookboeken

Leren koken vinden ook veel meiden erg leuk. Gelukkig zijn er ook hele leuke kookboeken te vinden die een 12 jarige zeker aanspreken en dus tof zijn om cadeau te krijgen.

In makkelijkere taal en met mooie afbeeldingen, bijvoorbeeld. Een leuk boek met juist allemaal bakrecepten zal zeker een schot in de roos zijn. Want je eigen baksels opeten is natuurlijk ook gewoon lekker!

6. Oordopjes

Met muziek op de bank hangen, zonder dat anderen er last van hebben, doe je het makkelijkst met oordopjes. Heeft ze al een smartphone?

Dan kan ze hiermee ook filmpjes kijken en heeft niemand last van het geluid! Airdpods dus!

Samenvatting cadeaus voor een 12-jarige

Cadeaus voor een 12 jarige zal je vooral moeten afstemmen op het kind zelf.

Maar bovenstaande voorbeelden zullen gemiddeld gezien zeker gewaardeerd worden door kinderen van deze leeftijd.

Weet je echt niks en weet ook het kind zelf niks? Dan zou je ook kunnen denken aan een cadeaubon die op veel plekken ingeleverd kan worden.

Dat geeft eigenlijk leuker dan gewoon geld geven, maar het kind kan daarmee wel het geld gebruiken voor elk spaardoel dat hij of zij heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven