Tips voor een leuk cadeau voor 13 jarige meid

Het zijn al hele grieten als ze 13 zijn. Of 13 worden 😉 . Bij ons zit er weer een verjaardag aan te komen en ik ben op zoek naar een leuk cadeau voor een 13 jarige meid.

Qua leeftijd valt deze groep een beetje tussen de tieners en de pubers in vind ik. Ze zijn hard op weg naar het volwassen worden, maar eigenlijk zijn ze stiekem ook nog echt kind als je kijkt naar sommige interesses die ze hebben.

En welk cadeau geef je nu een 13 jarig meisje? Ik ben een lijst aan het maken van de dingen die ik haar hoor zeggen zodat ik uiteindelijk -als ze jarig is- met een cadeau voor een 13 jarige meid aan kom waar ze echt blij mee is. Inmiddels gaat het lijstje van een telefoon abonnement tot aan make-up.

Dus ben jij nog op zoek naar inspiratie voor een leuk cadeau? Hou je vast, hier komt ie!

cadeau voor 13 jarige meid

Cadeau voor 13 jarige meid; van klein tot groot

Zoals ik al zei liggen de interesses van deze leeftijdsgroep nogal uiteen. Ik merk aan Lotte dat ze nog echt kan genieten van kinderdingen, zoals bijvoorbeeld spelen met Lego. Ook al doet ze dat niet meer zo vaak, ze kan er nog vol overgave voor gaan zitten.

Maar de meer serieuze onderwerpen en producten nemen toch langzaamaan de overhand. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kleding, make-up en accessoires voor de telefoon. Vandaar ook dat ik in onderstaande cadeau inspiratie lijst voor een 13 jarige meid allerlei cadeautjes heb staan.

Een nieuwe telefoon, of een telefoonabonnement?

Heeft jouw dochter al een goede smartphone? Dan is een nieuwe telefoon niet nodig natuurlijk. Maar er zijn nog steeds jongens en meiden van 13 jaar die met een heel oude telefoon rondlopen.

Eentje die van pa of ma is geweest bijvoorbeeld. Op zich helemaal geen probleem natuurlijk, maar de telefoon op zich wordt wel steeds belangrijker.

Zeker als je 13 jarige kind inmiddels op de middelbare school zit. Er wordt gewerkt met magister, een school app waar al het huiswerk, de toetsen en ook de cijfers van die toetsen in komen te staan. Een smartphone is dan ook onmisbaar voor ze.

Daarnaast onderhouden ze natuurlijk contact met al hun 13 jarige vriendjes en vriendinnen, struinen ze op social media én zoeken ze zelf naar een cadeau, haha. Vorig jaar hebben we Lotte een telefoonabonnement gegeven en ook nu zou ze wel een Samsung S22 met abonnement voor haar verjaardag willen hebben.

Op zich vind ik een abonnement een prima cadeau en snap ik heel goed dat ze dat fijn vindt om te krijgen. Ik vind het alleen ook leuk om iets tastbaars cadeau te geven. En dan roept ze natuurlijk dat ze best een Samsung S22 wil, want er zit een extreem goede batterij in dus hoeft ze dan niet veel meer op te laden.

En hij is super steady met filmpjes maken, ook tof natuurlijk voor jonge meiden die de hele dag met dat ding bezig zijn. Dat de S22 de snelste processor ooit heeft (4nm), daar denkt ze niet over na, haha.

Maar gelukkig heeft ze nog veel meer op haar wensen lijstje staan, dus we kunnen ze ook gewoon voor een nieuwe telefoon laten sparen. Iets met verantwoord opvoeden enzo.

Nieuwe Air Jordans om goed voor de dag te komen

Al maanden heeft onze bijna 13 jarige meid het over Air Jordans die ze graag als cadeau zou willen hebben. Eigenlijk hebben we haar gezegd dat ze die zelf kan kopen, want daar krijgt ze haar kleedgeld voor natuurlijk.

Maar daar vindt ze ze toch een beetje te duur voor. En nu ik een beetje heb gegoogled begrijp ik dat wel. Jemig, wat kan een paar sneakers duur zijn zeg. Ze zijn wel gaaf, daar zal ik niets van zeggen. Maar ik vind het veel geld voor een schoen waar ze over een klein jaartje al weer uitgegroeid zal zijn. Vind je niet?

Dan heeft zo’n abonnement voor je telefoon misschien nog wel wat meer waarde. Nu dragen een hoop kinderen op school wel Air Jordans (ja, écht), dus zal er écht wel heel blij mee zijn, dat geloof ik wel.

Zijn dit soort sneakers bij jullie ook zo’n hit? Ik baal er stiekem een beetje van dat ze zich hierdoor laat beïnvloeden, daar hebben we met haar broer nooit geen last van gehad.

Make up is een never ending story voor een 13 jarige meid als cadeau

Ik weet het, niet alle meisjes zijn heel erg van de make up, maar het overgrote deel wel volgens mij. Gelukkig plamuren ze hun gezicht nog niet helemaal vol, maar heerlijke skincare en een mooie mascara of nagellak, daar worden ze wel blij van.

Altijd leuk dus om een make up setje cadeau te geven aan een meid die 13 wordt. Wij zoeken sowieso iets kleins uit om bij een wat groter cadeau te kunnen geven, maar ik geef ook door aan familie dat ze heel blij wordt van kadobonnen van een drogist bijvoorbeeld, zodat ze haar eigen make up kan kopen.

Als je aan familie doorgeeft dat je 13 jarige meid graag make up als cadeau wil, wijs ze er dan wel op dat ze kiezen voor veilige make up.

Een ja-dag als cadeautje voor de verjaardag

Bij ons is de ‘ja-dag’ een begrip op zich. Jullie kennen het misschien niet, dus ik zal je even uitleggen wat het betekent. Lotte heeft de ja-dag zelf bedacht. Al jaren geleden overigens, en inmiddels hebben we twee van dit soort dagen achter de rug.

Een ja-dag is bij ons in principe een dag waarop wij (ouders) geen nee mogen zeggen op de vragen die er komen. Nu hebben wij hier wel de afspraak dat de vragen binnen alle redelijkheid moeten zijn natuurlijk. En dat begrijpt ze goed.

Maar een ja-dag staat hier eigenlijk voor Lotte gelijk aan een dagje de stad in en kleren kopen. Het principe is dan dus dat ze die kleren van ons krijgt, want wij mogen geen nee zeggen 😉 . Normaal heeft ze alleen haar kleedgeld, dus dit ziet onze 13 jarige meid dan echt als een leuk cadeau, dat weet ik zeker.

De ja-dag gaat overigens wel wat verder dan eventueel kleren kopen hoor. Natuurlijk wil ze dan ook graag de lunch en het avond eten bepalen. Maar ze kan er ook voor kiezen om haar ja-dag in te zetten om bijvoorbeeld naar de Efteling te gaan ofzo. Ook een leuk cadeau trouwens!

Bron: Fotografille.nl

Een polaroid camera voor instant foto’s

Een polaroid camera is op de leeftijd van 13 jaar ook een perfect passend cadeau voor een meid. Jongens maak je er ongetwijfeld wat minder blij mee, maar een meisje vind het over het algemeen erg leuk om met haar vriendinnen foto’s te maken.

En wat is dan leuker dan die foto’s direct uitgeprint ophangen? Niets toch zeker! Ook tof trouwens als je zo’n polaroid cadeau geeft aan je 13 jarige meid om daar vervolgens iets leuks mee te doen op een kinderfeestje. Denk aan een soort van photoboot als kinderfeestje idee !

Leestip: meer leuke kinderfeestjes voor meiden

partybox cadeau 13 jarige meid

Karaoke set met party box speaker

Met de kerst hebben de kinderen van ons een partybox speaker gekregen. Dit is echt een enorme hit. Niet alleen als cadeau voor onze meid van bijna 13 jaar, maar ook haar puber broer van 17 heeft er enorm veel plezier van.

De avonden vol karaoke zijn hier niet op één hand te tellen. Een stel giebelende meiden die vervolgens blijven logeren na een heerlijk avondje karaoke zingen bijvoorbeeld. En ook de vriendengroep van Luc vindt het helemaal fantastisch.

Wij ook trouwens, want wat is het genieten om die pubers van 17 en 18 jaar met die lage stemmen allerlei oude en nieuwe songs mee te horen blèren. De hele avond door, haha.

Ze bedienen de partybox zelf met bijvoorbeeld spotify lijsten die ze vanaf hun smartphone streamen. Super handig. Dus… mocht je het budget hebben… ik weet zeker dat je kind (jongen of meisje) hier erg veel plezier van zal hebben.

Airpods als accessoire cadeau bij de telefoon voor je 13 jarige meid

Goed. Een telefoon (smartphone) heeft je kind ongetwijfeld al als ze 13 jaar zijn. Een Samsung S22 of een ander model. Maar hebben ze ook airpods? Wat mij betreft zijn deze onmisbaar, dus heeft jouw 13 jarige jongen of meid nog geen airpods dan zou ik ze zeker cadeau doen.

Niet voor hun, maar voor jezelf 😉 . Als je gesteld bent op je rust dan zijn die airpods een uitkomst, hahaha (zeker als ze een onbeperkt telefoon abonnement hebben).

Bron: Pinterest, Pauline Stienstra

Lichtslingers als klein cadeautje

Lichtslingers of ledstrippen. Op een of andere manier hebben ze een magische uitwerking op 13 jarige meiden. Jongens geven hier hoogstwaarschijnlijk weer niets om (die van ons niet in ieder geval), maar meiden? Die worden er blij van om hun kamer te pimpen.

En dat snap ik als moeder maar al te goed, want ik doe zelf niets liever. Een gave lichtslinger of leuke ledstrips is dus een regelrechte aanrader.

Geef hobby spullen cadeau aan een 13 jarige meid

Een vette diamond painting cadeau geven aan een 13 jarige meid? Ik zeg: doen! Al is het maar om te stimuleren dat ze ook wat anders doen dan alleen op hun telefoon zitten als ze geen huiswerk hoeven te maken.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor schilderen op nummer, of een gave puzzel of een bullet journal ofzo. Of kralen en dergelijke zodat ze zelf sieraden kan maken? Er zijn talloze dingen waar meiden happy van worden die helemaal niet zo heel veel geld hoeven te kosten en waar ze wel lekker mee bezig kunnen zijn.

Nu bedenk ik me dat dit natuurlijk ook leuk is om nog als klein cadeautje toe te voegen aan het S22 telefoonabonnement. Heb ik toch iets leuks om te geven samen met het wat grotere cadeau.

Bron: Bol.com

Nog een tof cadeau voor een 13 jarige meid: een portable printer

Heeft je meisje van 13 zelf al een fijne smartphone en maakt ze daar volop foto’s mee? Dan kan je in plaats van een polaroid camera bijvoorbeeld ook kiezen voor een portable printer.

De Sprocket printer van HP is zo’n printer die erg fijn is en waarmee je foto’s vanaf je telefoon kan printen. Top tip! Voor meer cadeau tips lees je dit blog op Go or No Go over een leuk cadeau voor 12 jarig meisje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven