7 cadeautips voor pas bevallen vrouw

Zoek je een cadeau voor een pas bevallen vrouw dan ben je in dit blog aan het juiste adres. We hebben een aantal leuke tips voor je die niet als kraamcadeau gegeven worden voor de baby.

Het zijn juist leuke cadeautjes voor de moeder die net bevallen is. Omdat ze zo ontzettend hard gewerkt heeft en zeker zoveel aandacht verdient als de newborn.

7 tips voor een cadeau voor bevallen vrouw

En het is niet altijd even makkelijk om een leuk cadeau uit te kiezen voor een vrouw die net bevallen is. Want waar maak je haar nu blij mee? Ga in ieder geval voor iets waarvan overduidelijk is dat dit voor de moeder bedoeld is, want de zwangerschapsboxen hebben al voldoende voor de baby opgeleverd.

cadeau tips voor bevallen vrouw

Dus dit keer geen rompertjes, naambordjes of handdoekjes in babykleuren als leuk kraamcadeau, maar een verwennerij voor mama!

1. Geef baargoud als cadeau

In Engeland en Amerika bestaat deze traditie al langer, maar hier in Nederland is de term baargoud nog niet tot iedereen doorgedrongen.

Met baargoud wordt een exclusief cadeau bedoeld voor de vrouw die pas bevallen is. Vaak is dit een cadeautje dat gegeven wordt door de partner van kersverse moeder, maar het kan bijvoorbeeld ook door de ouders gegeven worden.

Baargoud is wel vaak voorbehouden aan familie omdat een sieraad van goud nogal smaakgevoelig is. En wie kent nu beter de smaak van de pas bevallen vrouw dan haar partner en/of ouders.

Ben jij haar bestie en weet je zeker dat je haar smaak goed kent? Dan mag ook jij beslits baarghoud als cadeau geven!

2. Geef een bucket list boek cadeau

Ondanks dat alles in deze periode om de kleine draait is het heel fijn dat er mensen in de omgeving zijn die erbij stil staan dat ook de pas bevallen vrouw verwend mag worden met een cadeau. Wil je graag een uniek cadeau voor haar?

Wat dacht je dan van een bucket list boek?

Een tof idee om met dit kleine cadeautje de ouders (ja juist, niet alleen de mama) een hart onder de riem te steken. Iedereen weet dat een baby veel aandacht nodig heeft, maar vergeet ook vooral niet om tijd voor elkaar te maken.

Geef jij dit cadeautje aan de pas bevallen vader en moeder? Dan laat jij heel duidelijk weten dat je snapt dat ook us-time belangrijk is!

3. Wellness als cadeau voor de pas bevallen vrouw

Wellness cadeau geven kan zeker! Sterker nog, ik denk dat heel veel pas bevallen vrouwen het cadeau enorm zullen waarderen.

Als beste vriendin is het helemaal leuk om het als cadeau te geven in de vorm van een dagje samen weg.

Er is echter één ding waar je rekening mee moet houden met dit cadeau voordat je het aan de zojuist bevallen vrouw geeft. Zorg ervoor dat het om een wellness bon gaat die nog langere tijd geldig is.

Veel newborn mama’s zullen er namelijk niet over peinzen om de komende tijd hun baby al ergens achter te laten om zelf van een dagje wellness te genieten. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek zal het vast en zeker enige tijd duren voordat ze zover zijn.

Maar wat zal die nieuwbakken moeder dan enorm genieten van deze verwennerij die je haar cadeau hebt gedaan na de bevalling!

4. Doe boodschappen en kook lekker

Een cadeau dat zeker gewaardeerd gaat worden door een pas bevallen vrouw is het doen van de boodschappen en het koken van een overheerlijke maaltijd.

Het lijkt zo simpel, maar het is allesomvattend. Het tekort aan tijd zorgt er vaak voor dat in de beginperiode, zo vlak na de bevalling, vooral het eten koken een beetje onder spanning komt te staan.

Er is óf niet voldoende tijd om uitgebreid boodschappen te doen, of de moeder is nog niet in staat om naar de winkel te gaan doordat ze bijvoorbeeld een keizersnede gehad heeft.

Óf de boodschappen zijn er wel, maar de baby heeft zoveel buikkrampjes dat koken echt op de laattse plaats komt. Dan is een heerlijke maaltijd een ideaal cadeau voor de pas bevallen vrouw (en haar man).

Wil je ook graag nog iets blijvends geven? Dat snappen we. Maar vergis hje niet, dit cadeautje is een topper onder de tips!

5. Geef een kappersbezoek cadeau aan de nieuwbakken mama

Iedere vrouw die bevallen is, of dat nu onlangs is geweest of al langer geleden, die weet dat het aanpoten is met een baby in huis. En zelf kom je op de laatste plaats.

Als je al mobiel bent, dan loop je van hot naar her om alles voor je kleine zo goed mogelijk te regelen en de kans dat je jezelf vergeet is dan ook zeker aanwezig. Kijk je op het laatste moment ng even in de spiegel en blijkt er een ontplofte kip op je hoofd te zitten.

Je zal de eerste pas bevallen vrouw niet zijn die dit overkomt en daarom is dit ook zo’;n goed cadeau. Geef die mama een bezoekje van de kapper cadeau!

Is de moeder al mobiel genoeg en wil ze er best graag even tussenuit? Dan kan je ze zelf naar de kapper laten gaan. Maar je kan natuurlijk ook een kapster aan huis regelen!

6. Geef tijd cadeau aan de vrouw die pas bevallen is

Tijd is kostbaar. Dat beseffen we pas echt als we kinderen krijgen, nietwaar? Waar is die tijd voor jezelf gebleven? Je baby borstvoeding geven kan soms hele dagen in beslag nemen. Om nog maar te zwijgen over de spuitluiers die zorgen voor onafgebroken douchemomentjes.

Ik weet nog precies hoe mijn dagen met de pas geboren baby aan me voorbij vlogen. Hoe heerlijk is het dan als je tijd cadeau krijgt als vrouw als je pas bevallen bent.

Tijd om iets voor jezelf te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een oppas die even wat luiers verschonen van je over neemt. Zodat jij gewoon lekker kan badderen zonder dat een huilende baby stress geeft terwijl jij aan het tutten bent in de badkamer.

Het is een van de betere cadeaus die je kan geven als familie of goede vriendin; een stukje van je eigen tijd.

Voor een badkamermomentje van de moeder zelf, of bijvoorbeeld voor een heerlijk diner voor twee voor beide jonge ouders.

7. Geef voldoende chocolade cadeau aan een pas bevallen vrouw

Deze hebben we bewust op de ‘laatste’ plaats gezet. Niet zozeer omdat hij het minst belangrijk is, maar dit cadeau voor een bevallen vrouw kan je misschien zelf wel bedenken 😉 .

Hij mag echter niet op deze lijst ontbreken, want stel je voor dat iedereen een stukje tijd doneert en dat er niemand aan denkt dat een newborn mama enorme cravings kan hebben. Waar is dan die chocolade? Juist, daarom staat dit cadeautje dus op nummer 7.

En als nu iedereen ervoor zorgt dat er een cadeautje uit de overige 6 tips gegeven wordt mét cadeuatje nummer 7 dan weten we zeker dat er voorlopig voldoende lekker in huis is voor de momenten dat de jonge moeder er even doorheen zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven