De beste cadeaus voor zwangere vrouwen en nieuwe mama’s

Aanstaande moeders worden meestal bedolven onder de cadeaus. Toch kan net dat ene speciale cadeau voor een zwangere vrouw veel verschil maken. En dat is iets persoonlijks geven: zo weet zij dat je écht aan haar denkt. En dat je de moeite genomen hebt om een cadeau uit te kiezen dat bij haar en haar nieuwe levensfase past. Dit zijn de beste cadeau tips voor aanstaande moeders.

Een cadeau voor een zwangere vrouw kan nuttig én lekker zijn!

De zwangerschap is niet de beste periode voor je huid, die striemen (striae) kan krijgen. Een goede crème met een sterke hydratatiefactor houdt de huid van de buik soepel en beperkt het vormen van striemen. Er is ook speciale massagemelk die hetzelfde effect heeft.

Een van de belangrijkste zaken voor een zwangere vrouw is dat ze tijd voor zichzelf kan nemen. Je hele lichaam insmeren kan daarbij al voor de broodnodige ontspanning zorgen. Een fijn cadeau voor een zwangere vrouw is dus bijvoorbeeld een heerlijk voedende crème óf een fijne scrub op oliebasis.

beste cadeau voor een zwangere vrouw

De vrouw die in de zomer zwanger is, heeft veel aan goede zonnebrand met een minerale filter die de huid tegen UV-straling beschermt. Kies voor een zonnebrandproduct met hoge beschermingsfactor, liefst 30 of meer.

Het lichaam van een zwangere vrouw is namelijk extra gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf, en UV-straling van de zon valt hier ook onder.

Ook de gevoelige gezichtshuid van de moeder in spé heeft te lijden onder de belasting van de zwangerschap. Cosmetica van een goed merk helpt je vriendin of familielid om er in de laatste maanden van de zwangerschap goed uit te zien.

Dat komt haar zelfvertrouwen en geluk zeker ten goede. Kies voor natuurlijke make-up producten die de stof retinol niet bevatten.

Speciale cadeautips voor de bevalling

Tijdens de bevalling kan een episiotomie uitgevoerd worden. Inderdaad, inknippen, niemands favoriete ingreep. Een speciale massageolie helpt om de gevoelige huid flexibeler te maken in voorbereiding op de bevalling. Daardoor is inknippen hopelijk niet nodig.

Is het nieuwe kindje eenmalig veilig ter aarde gekomen? Voor de baby kan je speciale, milde baby-olie cadeau doen, die het kwetsbare huidje beschermt. En de kersverse mama heeft nu veel aan vochtinbrengende crème die geschikt is om borstvoeding te geven.

Heb je er daarnaast misschien ook aan gedacht om haar op te geven voor toffe gratis zwangerschapsboxen?

Cadeau voor een zwangere vrouw én voor na de bevalling

Voor de dagelijkse douchebeurt gebruiken veel pas bevallen vrouwen nog steeds lekker nostalgische zeep. Een stuk ambachtelijke zeep met een heerlijke geur valt dan ook vaak bij de toekomstige mama in de smaak.

Kies voor een zeep die mild is en de pH van de huid niet aantast. Heeft je vriendin een lekker groot ligbad? Verras haar dan met heerlijk geurend badzout of een ontspannende badolie.

Het kindje moet regelmatig gewassen worden met een product dat is ontworpen voor de unieke samenstelling van de babyhuid. Het bekende merk Weleda heeft een brede reeks milde badproducten met natuurlijke ingrediënten, die de conditie van de jonge huid optimaal houden. Een parfumvrij badje met goudsbloem en calendula komt in de eerste levensmaanden heel goed van pas!

Ouders met pasgeboren kinderen krijgen vaak niet veel slaap, en dat zie je ook aan ze. Goede cosmetica helpt de nieuwe moeder om ondanks haar slaaptekort goed voor de dag te komen. Wat dacht je van make-up van natuurproducten zonder chemische toevoegingen?

Met deze cadeausuggesties kan je een zwangere vrouw iets geven wat ze echt nodig heeft. Laat je waardering voor haar merken en maak haar blij met een product speciaal voor mama en kind!

Beste tip ever; geef tijd cadeau!

Bovenstaande cadeau tips voor een zwangere vrouw zijn heerlijk en daar zou ik dan ook zeker een keuze in maken. Maar voeg daar nog een extra cadeau bij: tijd!

Iedere pas bevallen moeder komt in een rollercoaster terecht. En al denk je dat de voorbereiding nog zo goed is geweest, er lopen altijd dingen anders.

Het beste cadeau dat jij als goede vriendin, mama of familielid dan ook kan geven is een stukje van je eigen tijd. Biedt aan om een keertje op te passen op de pasgeboren baby zodat mama kan ontspannen.

En vindt de nieuwe mama het nog te spannend om de kleine ‘alleen’ te laten? Geen probleem, haal dan andere taken uit handen. Kook bijvoorbeeld een keertje lekker voor het hele gezin, pas op zodat mama even lekker in bad kan, of gewoon wat uurtjes kan bijslapen.

Dit soort cadeaus zorgen ervoor dat jullie band nog verder versterkt, want iedereen weet dat -als iemand tijd voor je over heeft- het houden van echt diep zit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven