Calorieën verbranden zonder te sporten: 6 manieren om af te vallen

Zweten in de sportschool. Of met een hoofd als een boei joggend langs de weg – hopend dat ik geen bekenden tegen kom. Thuis sporten is natuurlijk ook nog een optie… Maar nee, sporten is nooit mijn grootste hobby geweest. Hoe zit dat bij jou? Kan jij er van genieten? Het liefste zou ik al die beweging links laten liggen, maar daar is mijn muffintop het dan weer niet mee eens. Dus, speciaal voor alle sporthaters (mezelf meegerekend) zetten wij de fijnste manieren om af te vallen op een rijtje. Calorieën verbranden zonder te sporten ís namelijk ook een optie!

calorieen verbanden zonder te sporten

Calorieën verbranden zonder te sporten

Calorieën kennen we allemaal. Maar wat zijn dat nou eigenlijk? En, misschien nog wel belangrijker: hoe verbrand je die calorieën nou precies?

Calorieën is eigenlijk de verzamelnaam voor de energie die via onze voeding ons lichaam binnen komt. Iedereen heeft zijn eigen energieverbruik. Zodra er meer calorieën binnenkomen dan je verbruikt, kom je aan. Gemiddeld heeft een volwassen vrouw 2000 calorieën per dag nodig. Voor een man is dat 2500 calorieën. Afhankelijk van je lengte en je energieverbruik kan dat iets meer of minder zijn.

Door te bewegen, verbrand je calorieën. Maar ook in rust, als je slaapt, verbruik je energie. De verbranding van calorieën gaat altijd door. Afvallen gaat dan wel het makkelijkste in de sportschool of op de tennisbaan… maar calorieën verbranden zonder te sporten is dus ook een optie! En da’s goed nieuws als je allergisch bent voor de sportschool. Zoals ik. Of als je best wil sporten maar bijvoorbeeld door een blessure even bent uitgeschakeld.

Lees ook: 21 Smoesjes om niet te sporten

Burn, baby burn

Ik snap dat je jezelf bijna niet kan bedwingen om verder te lezen, dus off we go.

1. Terwijl je slaapt

Goed, je verbruikt dus ook energie als je slaapt. “Ideaal”, hoor ik de oplettende lezer denken. “In dat geval wordt het tijd voor mijn schoonheidsslaapje!” Volgens het Voedingscentrum verbrand je 0,9 kilocalorieën per kilo / per uur. Als je dat vermenigvuldigt met je gewicht, weet je hoeveel kilocalorieën je per uur verbrandt. Met een gewicht van 70 kilo verbrand je dus 63 kilocalorieën per uur. Een nachtje lekker slapen kan dus al een energieverbruik van 500 kilocalorieën opleveren. Zorg wel dat je minstens 8 uur per nacht slaapt. We know: dat valt niet mee met kleine kinderen. Maar dan verbrand je in je slaap meer calorieën dan mensen die minder slapen. En er zijn trouwens nog meer manieren om calorieën te verbranden zonder te sporten…

2. Blijf maar even staan

Van de 24 uur die er in een dag zitten brengen we er minstens 19 zittend of liggend door. Maar wist je dat je, gewoon door te blijven staan, ook al meer calorieën verbrandt? Zo’n 50 per uur meer dan wanneer je zit. Dus maak er een gewoonte van om wat meer op de been te zijn! Dat is trouwens ook goed voor je bloedsomloop en je bloedsuikerspiegel. Even genoeg van al dat staan? Dan kan je ook voor een warm bad gaan.

Lees ook: Afvallen met voedingssupplementen, iets voor jou?

3. Calorieën verbranden in bad

Wat is er meer ontspannen dan het nemen van een warm bad, zou je denken? Nou, dat blijkt toch stiekem hard werken hoor! Voor je lichaam in ieder geval. En hoe heter het water is, hoe harder je lijf werkt. Dat moet namelijk zijn best doen om alles op temperatuur te houden. En zo kan je dus calorieën verbranden zonder te sporten! Een bad van 40 graden levert in een uurtje al 130 verbrande calorieën op. En het klinkt een stuk aantrekkelijker dan een uur in de sportschool.

4. Kopje thee?

Het i dus te doen, calorieën verbranden zonder te sporten. Oké erg snel gaat het niet, maar ook daar hebben we een tip voor! Drink lekker veel groene thee. Daar zit een stofje in waardoor je stofwisseling harder gaat werken en je meer calorieën verbrandt. Een paar koppen per dag is al genoeg. Maar drink niet meer dan 4 koppen per dag, want groene thee bevat ook stoffen waar je teveel van kan nemen.

5. Afvallen in de tuin

Heerlijk, dat passief calorieën verbranden zonder te sporten. Heeft het bad je goed gedaan? En het kopje thee? Dan kan je er ook íets meer actie in gooien. Niet dat we nu wel richting sportschool gaan, maar wist je dat je ook in eigen tuin prima kan afvallen? Door even aan het tuinieren te gaan verbrand je al gauw zo’n 136 calorieën. Besteed jij het grasmaaien altijd uit aan man en kids? Zonde, want daar kan je maar liefst 196 calorieën mee verbranden!

Last but not least hebben we nog een manier gevonden om af te vallen die wél bijna iedereen aanspreekt. En je hoeft er niet voor met je handen in de grond.

6. Calorieën verbranden met bedsport

Calorieën verbranden zonder te sporten vinden we sowieso een goed idee. Maar voor één sport willen we best een uitzondering maken. Bedsport! Dat blijkt dus een echte aanrader wanneer je wilt afvallen. Wist je dat je met een vrijpartij tussen de 15 en 350 calorieën kan verbranden? En je hebt nu een extra reden om het lekker lang vol te houden. Met een extra lange sex-sessie kan je maar liefst tot 1650 calorieën verbranden! Oh, en neem vooral de actieve rol op je, want dan gaat het nóg sneller.

Ook goed om te weten: het ene standje kost meer energie dan het andere. De minste calorieën verbrand je met het missionaris standje. De meeste met de Italiaanse Kroonluchter. En dat is net zo ingewikkeld als het klinkt.

Er is trouwens nog wel iets wat manlief niet hoeft te weten… Het faken van een orgasme schijnt bijna 3 keer zoveel calorieën te kosten (315) dan een echt orgasme (112 calorieën). Enne, mocht je samen toch nog aan andere sport willen doen dan bedsport, hebben we nog wat workout tips voor stelletjes op een rijtje gezet.

Lees ook: Mensen die zich gelukkig voelen in hun relatie doen minder aan sport

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven