Cambridge dieet…waar begin ik aan?

Nooit in mijn hele leven heb ik ooit echt een dieet gevolgd. Het was ook niet echt nodig.
Maar nu…wel. En dus start ik met het Cambridge dieet. Na drie kinderen, die allen met een keizersnede zijn geboren, met een gemiddeld aantal van maar liefst 25 zwangerschapskilo’s per keer… is er wel het een en ander blijven plakken. En nee, ik at het er niet aan… sterker, tijdens de zwangerschappen was ik dol op fruit en Spa rood, en snoepen heb ik nooit gedaan. Mijn lichaam sloeg gewoon alles op. Toch kwam ik altijd weer redelijk op gewicht. Tot ik na de geboorte van de jongste een postnatale depressie in schoot en aan de antidepressiva moest. Een van de meest voorkomende bijwerkingen? Juist, aankomen. Grrrr…Cambridgedieet

Bron: Loesje.nl

Cambridge dieet: geen brood, pasta, rijst of aardappelen..OMG!

Nu ik  zo’n 7 weken geleden (gelukkig) weer helemaal van de medicatie af ben, wil ik ook echt mezelf weer terug en van die extra kilo’s af. En ja, mensen roepen: ‘het is belangrijker dat je lekker in je vel zit, de rest komt wel.’ Nee, ik zie mezelf elke dag in de spiegel en denk; dat ben ik niet. Ik voel me niet prettig in dit lichaam. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam een soort reset nodig heeft. Mijn eetpatroon is nooit veranderd en nooit eerder aanleiding geweest om niét terug te komen op het oude gewicht na een zwangerschap. Dus: actie!

Sporten, is de eerste gedachte. Maar als migraine/hoofdpijnpatiënt is er weinig voor me weggelegd. Daarbij kom ik elke dag een dag tekort met 3 kinderen, waarvan 1 nog thuis, en mijn werk als freelance journalist. En ja, mensen roepen: ‘Dat is een smoes, tijd kun je maken.’ Really?! Het doel is ook dat het ontspanning geeft. Mij geeft het stress omdat het gewoon niet in te plannen is. Dat komt vast nog wel, maar nu.even.niet! En ik weiger echt om continu aan die groene smoothies te gaan en te roepen hoe gezond ik wel niet bezig ben.

Ik doe dit voor mezelf, ik hoef niet aan bepaalde verwachtingen te voldoen, alleen die van mijzelf. Maar ja, die kilo’s wil ik wel kwijt… En toevallig is mijn vriendin een redelijke fanatieke Cambridger. En de resultaten met haar Cambridge dieet zijn goed! Dus daar ga ik dan…voor het eerst in mijn leven.

cambridge dieet

Tips? Ervaringen met Cambridge? Please share!

Binnenkort heb ik mijn intakegesprek om te kijken welke wijze van dieet het beste bij mij past..de 500 of 800, voor de ingewijden. Het advies was alvast te beginnen aan de voorbereidingsfase. Op mail kreeg ik netjes een lijstje van wat ik NIET mag: aardappelen, pasta, rijst, brood, crackers en fruit. OMG!! Je mag mij ’s nachts wakker maken voor vers brood en pasta…slik… Laat me nu vooral maar slapen.
Maar wat mag ik dan wél, was mijn vraag. Nou, onder andere water (liefst 2 liter, again OMG!), koffie en thee zonder suiker, volle yoghurt, noten, eieren, vlees, vis en groente.

cambridge dieet
Ik ben daar net mee gestart en oooooooohhh wat ruikt vers brood met een laag pindakaas lekker als je het niet meer mag. Was me nooit eerder zo opgevallen, die geur. Het gaat me echter goed af, al is dat drinken wel een dingetje. Mijn hersenen geven vrijwel nooit het ‘dorstsignaal’ af. Punt van aandacht dus.

De andere uitdaging, naast het afvallen an sich, is het zo gevarieerd mogelijk eten met de beperkingen die ik heb. Ik ben erg benieuwd hoe mij dit zal vergaan. Heeft iemand ervaring met dit dieet? Tips? Recepten? Please share… I’m gonna need it 😉
Het streven? 10 kilo…

6 gedachten over “Cambridge dieet…waar begin ik aan?”

 1. Het lijkt me best moeilijk inderdaad om de pasta en boterhammen te laten staan. Maar hopelijk werkt het, en val je goed af. Ik wens je heel veel succes in ieder geval.

  En is er misschien ergens nog ruimte in je dag om elke dag 30 minuten te wandelen? Wandelen is ook niet zo stressvol.

  1. Dankje Vlijtig Liesje! Ik wandel vrij veel met de jongste. Ik doe alles tevoet, met de kinderwagen. Daarbuiten is lastig omdat ik overdag hem bij me heb en vrijwel elke avond moet werken. Dat verandert wanneer de kleine man, als laatste van 3, ook naar school gaat 🙂

 2. Veel drinken inderdaad. Soms zegt je lichaam honger, terwijl het dorst heeft.

  Persoonlijk had ik je niet geadviseerd om helemaal geen koolhydraten te eten tijdens de voorbereiding, zonder mijn collega consulent af te willen vallen.
  Je weet nu nog niet welk programma je wilt/gaat doen.

  Los daarvan: heel goed dat je met cambridge start!

  Recepten voor tijdens het dieet krijg je van je consulent. Nu is het nog een beetje zoeken. Probeer qua calorieën tussen 1200 en 1500 per dag aan te houden. En kijk hoe je op bepaalde etenswaren reageert.

  Heel veel succes

  Ps. Haaruitval komt bij de meeste diëten voor als je dit gedurende een langere periode doet. Als je lichaam moet kiezen waar de energie naartoe moet, naar je organen of naar haargroei….. Die kan je zelf ook wel invullen denk ik

  1. Dankjewel Sandy! Ik ben inderdaad nog wat zoekende wat betreft wat ik dan moet eten. Recepten zijn zeer welkom. Vandaag heb ik de intake, dus ik ben benieuwd wat er uit komt. Ik hoor goede verhalen over de begeleiding en het meedenken. Ze heeft zelfs een eigen receptenboek uitgebracht. We gaan ervoor!

 3. Ik heb het Cambridge dieet gedaan voor 2 maanden en na ongeveer 4 maanden kreeg ik heel erg last van haarverlies, dus tip is extra vitamines te slikken om dit tegen te gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven